• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    KLAIR: v tomto případě bych zkusil http://www.karo-leather.com/ jsou sice ne úplně levní, ale tohle by mohli mít...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Jak jsem tu před časem řešila prodřené rukavičky, tak jsem našla výrobce rukaviček, co mi to opraví. Jen si musím sehnat správnou kůži, kterou by se to dalo nastavit.... netušíte, kam se obrátit? potřebuji velmi jemnou bílou kůži. Jsem ochotná si za to zaplatit i docela dost, jen prostě nevím, kde to hledat
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    Ještě sháním jednu věc, to asi bude ještě složitější. Potřebuju plochý šicí řemínek, přírodní, aby šel olejovat, voskovat a mořit dle potřeby, šíře 3 mm. Na Florenci teď zrovna ten přírodní nemají, ale jinak stojí 13,-/1m a já bych vzala klidně aspoň 40m, ale našla jsem ho na netu jen ve dvou dalších obchodech a všude dost podstatně dražší, což se mi při tom množství vůbec nelíbí. Nevíte někdo, kam se obrátit, abych se dostala alespoň na těch 13,-/1m, nebo i líp při větším množství?
    PPAVON
    PPAVON --- ---
    PERTAKOIN: ja jsem tam před lety kupoval celou krávu, 3-4mm.
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    PPAVON: Díky, ale to vypadá stejně jak Marlen na samou tenkou oděvku a podobně, já potřebuju minimálně 2 mm a nebarvenou, abych si s ní mohla hrát jak chci. Domluvím se s Lucasem, beztak jsem ho rok neviděla.
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    TYMUR: Díky moc!
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    PERTAKOIN: Tohle je trochu složitější, můžeš zkusit kontaktovat http://kuze.jktrade.eu/trislocinene-usne/ případně třeba https://www.marlen.cz/prava-usen jinak je nejlepší vybrat si ten kus osobně.
    Pokud bys neuspěla a stačí Ti půlkráva (i když na tohle by bylo lepší koupit spíše celej krupon) tak zkus dohodnout se s Lucasem z http://www.sijemeboty.cz/KONTAKTY-a2_0.htm kluci to berou ve velkým a bývají ochotní odprodat sem tam něco.
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    Potřebovala bych větší množství takovéhle kůže na tyhle opasky, protože kupovat to v kutilovi na Florenci po množství na jeden až dva opasky je poněkud neekonomické a ještě vzniká zbytečně moc odpadu.
    Představovala bych si něco jako půl krávy, možná i celou. Co přesně mám chtít, kam na to a jakou mám čekat cenu?
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Kde mi v Praze uriznou pas stipenky? Obchod nebo clovek, hledam tloustku cca 2mm, nemusi byt krasna. Diky.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Při dnešním vyklízení garáže jsem narazil na kabelku z kůže ještěra (medově hnědá barva, jemný šupiny), max šíře cca 25 cm, jsou patrný nožky. Je nevkusná, ale kůže je zcela intaktní a očividně dobře vydělaná - nejspíš by se dalo znovu použít (tvar kabelky je divnej a kopíruje tvar kůže). Pokud by měl někdo zájem, nechť napíše do pošty, vyfotím a pošlu podrobnosti (nebo k nahlídnutí v Praze na Vinohradech).
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    jak jsem tu před časem mluvila o rukavičkách.... tak jsem je konečně vyfotila. o moc líp se mi to nepovedlo. už když jsem je dostala, tak byly nošené, ale bohužel jsem jim dala asi definitivní ránu. a to jsem se fakt snažila chovat se k nim hezky. byla bych moc ráda, kdyby je někdo dokázal opravit do přijatelné fáze s tím, že očekávám, že vidět oprava bude.... ale aby to bylo aspoň o trochu lepší, než je teď

HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KANAREK1: Ale ne nenasral :) jen představa, že když někdo něco udělá ručně "na zakázku", že to znamená za míň peněz mě pobavila.

Ale ti řikám, kup si kůži, řezák a pixlu včelího vosku a podle šablony to vyřež, první pokus bude stát z prd, tak si rovnou kup kus kůže aby z toho šlo udělat víc náramku .. nemáš to komplikovaný pokud budeš dělat provlékací řemínek. A hlavně z toho budeš mít radost :)

A ty PRIMKY nech zrenovovat (vyčistit a naolejovat u hodináře - to sám nedělej, jenom ten řemínek:)) ) .. za starý Primky by ti někteří rádi zaplatili.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    KANAREK1: Můžeš to případně ještě zkusit tady http://goo.gl/o7Losf
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    HE11: Koukam, ze jsem te doslova nasral :D

No nic. Moje predstavy a hledani se odviji od toho, ze jsem takovy reminek v hnede barve nasel za stovku. Cerny ale nedostavaji. Netvrdim, ze byl z kvalitni kuze. Tu vlastne ani nepotrebuji. Je to ke starym primkam, ktere uz sedesat let nemaji fungovat, tak nechci investovat velky peniz do neceho co muze byt kazdym dnem zbytecne.

Kazdopadne dik za pouceni.

Nyni se vydam servat zedniky, kteri u nas stavi, ze ty svine si napocitaly take penize za praci.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    HE11_KNIGHT: sorry 1200 tojí to NATO.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KANAREK1: Ok, vedle frýdla je obchod s kůží a potřebami, cena kůže(kvalitnější) na takovýto opasek bude dejme tomu 40-70kč + nějaký matroš na tu úpravu toho .. takže pokud ti to někdo udělá za dejme tomu 150kč s tím že mu za práci nedáš vůbec nic (takhle vlastně soukromnící funguji, platíš jím jenom za materiál).. bude to dobrý .. ale to asi nikdo nebude chtít že .. takže pokud si to uděláš sám výjde tě to levněji ..

pořádný NATO kožený na ebayi stojí 1800,-- není to strojová výroba, ale domácí poctivá práce.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    TYMUR: :-)))) koni!
    Ale kabelka byla ve skrini, kam kocka zatim jeste nikdy nevlezla, takze ani na nejakou kocici nehodu to nemohu svest
    (odnesly to jeste 2 kozene kabelky, ale jen trosku, z tech vycisteno, visi tyden v prostoru at se vyvetraj.... je to dobry postup, nebo jeste pridat?)
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    KANAREK1: Nevím kam bys s tou cenou chtěl ještě jít. Za ty tři kila mi to přijde levný až až, pokud je to z pravé (i když asi ne z moc kvalitní) kůže. Tohle se dělá ve velkých nákladech někde v Číně, proto si můžou dovolit jít s cenou takhle nízko. Zakázkově ti to nikdo takhle levně neudělá.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    A aby to byla kvalitnejsi odpoved a ne jen hospodsky vykrik na kolik to vyjde na zakazku?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KANAREK1: Pokud si to uděláš sám tak ano.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam