• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARKALINASARKALINA®...za sicim strojem
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SARKALINA: Ty jo, máš nejhezčí botu :-)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    77WHITE: parada!
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    tak nazdar zline, bylo mi cti a zas nekdy cau

SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    NEVENA: ahoj, jsou vizualne podobny derbam, ktery jsou z ortopedickyho hlediska top, ale u oxfordek se nasiva predni cast na zadni, a tudiz je ta tkanickova cast uzavrenejsi a hur se nazouvaj/vyzouvaj. ale jinak kriteria ortoobuvi splnujou, material usen, podpatek vejskove akorat, zpevneni po cely noze, dostatecnej prostor pro prsty, vyztuhy v pate a spicce.... nevim jestli mas nejakou deformitu chodidla, ale pokud ano a je lehciho razu, tak by se to samozrejme dalo dodatecne resit ortostelkou / nalepovacima korekcnima prvkama.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    SARKALINA: Ahoj, zajímají mě ty bílomodré oxfordky - to předpokládám s ortopedickou obuví nemá nic společného, že?
    BONIE
    BONIE --- ---
    SARKALINA: jsem se blbě vyjadřila.. myslela jsem to tak, že co vás přímo ve Zlíně učí si pak jako bez dílny jen tak neuděláš.. a pro někoho, kdo si chce šít pár párů bot za rok je spíš lepší kurz roční vyroby asi
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    BONIE: nemuzu se dockat .-] jj, existuje moznost rucni vyroby tak, jak jsem mela moznost si vyzkouset u Anny v Budapesti. Tam jsme vseho vsudy pouzili pouze 1 stroj na zabrouseni podesvi (otazka cca 2-3 tisic)
    BONIE
    BONIE --- ---
    SARKALINA: taky zdravíme! ale však tu nejsi naposled ,) příště ty kavarny!

blbé je, že sama si takové boty pak bez té dilny neušiješ a zařídit takovou dílnu to je zas už uplně někde jinde... nebo existují nějakék méněnákladové možnosti?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Po vikendu jsme najeli na podstatne tvrdsi rezim a zustavame denne 12 hodin v dilne. Jinymi slovy, nemam cas ani na posedavani v kavarnach (coz me mrzi neskutecne moc a timto zdravim BONIE s JANICou), ani vas zasypavat aktualnima informacema.
    Podstatny je, ze boty uz se rysujou a ze je spousta veci uplne jinak, nez jsem si puvodne myslela.
    Zatimco v Budapesti jsem si uzila vic ty rucni prace, tady se ucim ziskavat respekt ke stokilovejm masinam, z nichz kazda umi temer nic a vsechny dohromady vyprodukujou botu, klasickou pultovku co sezenete v krame. Ma to jednu velkou nevyhodu. Zatimco pri 100% rucni vyrobe mate neustale alespon nejakou kontrolu nad tim, jak bota vznika a v ramci moznosti muzete korigovat pripadny chybicky, u techto stroju mam pocit, ze clovek nikdy nevi, co vlastne cekat. A hlavne me prepada obrovskej pocit bezmoci, kdyz masina spolkne botu, lehce ji napari, povytahne, zatlaci, vyplivne a vy zjistite, ze je cela sejdrem a spolu s ni nekolikahodinovy siti a sestavovani vrchni casti obuvi.
    Par erroru tu potkalo samozrejme i me, ale tem fatalnim se nastesti uspesne vyhybam. Toz par fotomaterialu na dobrou noc:

1/ takhle nejak to ma vypadat, nez se zacne se seriovou vyrobou - perfektne pripraveny podklady - nejsem autorkou a ukazuju to jen pro vasi informaci, prosim nesirit dal, diky

2/ workshop

3/ vznikajici, snad casem nositelna minimalisticka bota s ptakem

A zaverem par vikendovejch okamziku, joo, to nam jeste bylo hej .-]

ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SARKALINA: Díky za report, je to bomba!
    BTW jsem vegan a na kožené boty nedám dopustit:)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Po trech dnech intenzivnich studii Vas konecne zdravim ze Zlina.

Kurz vyroby ortopedicky obuvi je jakymsi testovacim projektem pro budouci placenou vyuku, pro konecnyho uzivatele jednorazove financovanej Evropskou Unii. Sesli jsme se tu ve trech, zitra se k nam pridaji dva dalsi ucastnici, kterym par hodin vyuky uznali z predchoziho kurzu.

Tento tyden jedeme teorii, tezkou kompozici biologie, fyziky, matematiky a chemie. Tech zastaralejch skolnich struktur se v Cechach zrejme jeste nejakou tu dekadu nezbavime. Ucej nas odbornici ve svem oboru, ale jsou to vetsinou lidi tesne pred duchodem, poznamenany urcitejma vyucovacima schematama. Kazdopadne probirana latka je hodne zajimava, po tom vsem uz si asi nikdy nekoupim boty z Ciny / Indie a budu jednoznacne preferovat kuzi, jakozto nejgenialnejsi material (z funkcniho i hygienickyho hlediska) - vegani prominou.

Pristi tyden nas ceka praxe v dilne, zavrsena celodenni zkouskou, jak z prakticky tak teoreticky casti. K mymu zklamani budeme vyrabet predem stanovenej model - panskou derbovou obuv, a to stejnym zpusobem jako jsem vyrabela kozacky v Budapesti, tj. rucne, lepenim. Tajne doufam, ze mi aspon dovolej poupravit strih / detaily, aby boty byly nositelny nekym z myho okoli a nemusely skoncit u popelnice v podobe daru bezdomovcum.

POZITIVUM: Dostala jsem se touto cestou k neskutecnejm materialum, jednak vyukovejm, jednak praktickejm - kontaktum na dodavetele jednotlivejch komponent a materialu. Pokud by to nekoho do budoucna zajimalo, rada ofotim.

Pokud tenhle zkusebni pilotni kurz splni urcity ocekavani a ukaze se jako smysluplnej, pak ho bude skola do budoucna nabizet za cca 20.000,-, coz teda jen a jen potvrzuje to, ze cena v Budapesti nebyla nijak prestrelena (zohlednim-li navic, ze jsem si privezla nositelnou celokozenou obuv rucni vyroby).

Jinak pro informaci, rucne sity celokozeny boty vyrobeny na zakazku se skutecne cenove pohybujou tak, jak mi rikala Anna v Budapesti, a zrejme vam spadne celist tak, jako spadla mne.

Ručně šité boty na míru Zacharias | Bespoke Shoemaker
    http://www.zacharias.cz/
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    a uz taky mate v oknech jaro?
    posilam inspiraci z toho svyho kuchynskyho. pokud byste mel nekdo zajem o trs snezenek, rada se podelim, mam jich plnou zahradu.

SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    juch!

prijali me do zlina na 14ti-denni kurz OBUVNIK PRO VYROBU ORTOPEDICKE OBUVI a jedno z pozitiv toho kurzu je, ze je financovanej nejakym projektem EU a je tudiz zdarma

(timto se promitani odklada na duben 2014, az budu mit CZ-HU srovnani)

diky za pochopeni
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    GEISHA: nic dalsiho jsem tam nevidela, tyhle sijou uz jen na zakazku
    SARRI
    SARRI --- ---
    SARKALINA: a kde se soutezi? repektive kam posilat napady?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    SOUTEZ by PLEASEMACHINE!

"Doing prototypes for spring summer flat shoe line. Stumbled on the name for this model. Wanna help? Best name will win a pair." // Pracuju na prototypu jarni kolekce a zasekla jsem se na vyberu jmena. Mate napad? Sem s nim! Autor nejvystiznejsiho nazvu se muze tesit na tenhle par bot.

Vyjadrit se muzete tady:

https://www.facebook.com/...otos/a.385135011620.171040.47069981620/10151848221171621/?type=1&theater
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    ZARA: 40eur
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SARKALINA: Jo, majitel mi minulý týden říkal, že tam chce cokoli:)

Můžu to zařídit a pozvat kamarády, dej termín:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam