• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAROLDMormoni - kdo jsou?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HAROLD: jestli se nepletu, tak jehovisti taky mají povinn počet odestátých a odchozených hodin. To tady bude fungovat taky,že?

Nabízí se otázka kdo to od koho opsal. Kdo začal chodit dřív po lidech a nabízet jim, že si popovídají...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    ZUZKAOU: Aha, ten dotaz jsem přehlédl... Evidují. Ba možná ještě dokonaleji, než jehovisti. Velmi dobře si pamatují, kde je odmítli, a tam - pokud vím - už neotravujou. Pokud je ovšem někdo neodmítl dosti důrazně, čas od času se znovu ozvou. CJKSpd je mohutná byrokracie, viděl jsem osobně sklep na Špejcharu uprostřed akce a bylo to až děsivý.

Parkrát jsem se dokonce setkal s tím, že mi lidé vyprávěli, že když se (třeba i studijně) na čas přesunuli do USA a zařídili si tam bydlení, ozval se jim zničehonic telefonicky česky hovořící (sic!!!) misionář a zkoumal, zda si nechtějí popovídat. Takže ta evidence bude velice velmi kvalitní!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    nějak zapadl můj dotaz, jestli si mormoni taky pečlivě evidují obejité vchody jako jehovisti.

A co sem naházet nějaké materiály co se nedají vygooglit?

Mimochodem - tady je ke stažení třeba metodická příručka pro misionáře a nutno naznat, že to mají dohloubky promyšlené, tak aby to byl snadno předatalený systém - přečti si tohle, a uč a zároveň to nějak fungovalo...
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    samozrejme tim nemyslim ted nedavno:)
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    DARJUSHKA: maximalne to ze se obe nabozenstvi radi mezi nove vznikla nabozenska hnuti...:)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    HAROLD: dekuju.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    VIR_KENNY: Tak já uvidim, co vytěžim... :-)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    HAROLD: jj, znam, slavnej komik.

Teologie by zajimala minimalne pro informaci. Jak jinak pochopit jejich zpusob zivota?
    _KROKOUSH_BLG_
    _KROKOUSH_BLG_ --- ---
    treba v 1 dile south parku je to celkem vysvetlene je to 7ma serie 12ty dil dyztak tady jsou vsechny ke shlednuti http://www.southparkstudios.com/
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    VIR_KENNY: Nevím o tom, snad jen velmi málo... Pro naši oblast nejsou zajímaví. Ale můj známý je s nimi v kontaktu, tak zkusím zapátrat, co by šlo zjistit. Pokud vím, teologicky jsou v podstatě v arminiánské linii (?), ale předpokládám, že samotná teologie Tě nezajímá... (?)

btw tohle budeš asi znát: http://www.youtube.com/watch?v=GsfVw9xxoNY :-)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    Amisove, ti mne zajimaji! Je neco o nich v cestine?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    SHEALA: Přijde na to - paušálně to říci nelze, u liberálů bych si tím nebyl úplně jistý, ty většinou fungují jako klasické církevní organizace protestantského typu, ortodoxie určité totalitní sklony uvnitř má, ale to je na delší hovor (i výzkum) a fundamentalistické organizace žijí často velmi rigorózně, což ale ne vždy musí znamenat totalitu - obdobně jako u amišů...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    nicmene, nejsou sami mormoni take ponekud totalitni ?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    moje oblibena bloggerka greta christina ma clanek, souhrn : legalizovat polygamii proc ne, zakaz polygamie rozhodne nezabrani zneuziti deti ve FLDS. Prijde mi to rozumny .
    http://blog.blowfish.com/culture/greta-christina-multiple-marriage-and-the-texas-polygamy-case/661
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    JESSIEATREIDES: Kdeže, to že mě sere určitej typ chování totalitních organizací, nemá s mormonismem nic společnýho... Ale když sem kritizoval ruský akce v Čečně, taky se mě kdosi ptal, jestli nejsem muslim...

Někdy se mi zdá, jakoby člověk dnes nesměl mít samostatný názor, ale musel být za každou cenu člen nějakého "tábora"...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    HAROLD: zato natolik vášnivý, že to téměř splývá (alespoň z mého pohledu, po pěti? dnech dohadů na téma zákrok u FLDS.
    DARJUSHKA
    DARJUSHKA --- ---
    KOMATSU: a HAROLD: výborně, díky:-))
    REAP
    REAP --- ---
    Já se v útlém věku také pokoušel tvořit náboženství, přišlo mi to "cool" a jednoduché - Joseph Smith je toho důkazem. Já bych mu dokonce ani to možné zjevení neodpíral, ať už to byl epileptický záchvat, předávkování nebo jiný problém - každopádně, vybrat si mormonismus jako své náboženství, mi přijde stejně užitečné jako volit neparlamentní stranu...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    DARJUSHKA: Nemají. Ani v nejmenším. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam