• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAROLDMormoni - kdo jsou?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    moje oblibena bloggerka greta christina ma clanek, souhrn : legalizovat polygamii proc ne, zakaz polygamie rozhodne nezabrani zneuziti deti ve FLDS. Prijde mi to rozumny .
    http://blog.blowfish.com/culture/greta-christina-multiple-marriage-and-the-texas-polygamy-case/661
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    JESSIEATREIDES: Kdeže, to že mě sere určitej typ chování totalitních organizací, nemá s mormonismem nic společnýho... Ale když sem kritizoval ruský akce v Čečně, taky se mě kdosi ptal, jestli nejsem muslim...

Někdy se mi zdá, jakoby člověk dnes nesměl mít samostatný názor, ale musel být za každou cenu člen nějakého "tábora"...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    HAROLD: zato natolik vášnivý, že to téměř splývá (alespoň z mého pohledu, po pěti? dnech dohadů na téma zákrok u FLDS.
    DARJUSHKA
    DARJUSHKA --- ---
    KOMATSU: a HAROLD: výborně, díky:-))
    REAP
    REAP --- ---
    Já se v útlém věku také pokoušel tvořit náboženství, přišlo mi to "cool" a jednoduché - Joseph Smith je toho důkazem. Já bych mu dokonce ani to možné zjevení neodpíral, ať už to byl epileptický záchvat, předávkování nebo jiný problém - každopádně, vybrat si mormonismus jako své náboženství, mi přijde stejně užitečné jako volit neparlamentní stranu...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    DARJUSHKA: Nemají. Ani v nejmenším. :-)
    KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    to je neco úplne jinýho :)
    DARJUSHKA
    DARJUSHKA --- ---
    Mají Mormoni něco společného s Moonisty nebo jsem totálně mimo?
    KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    HAROLD: to je mazec...

HAROLD: to ještě větší.......

KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    HAROLD: a smím se zeptat co vlastně jsi zač? :)

HAROLD: jednoduché to je, to je pravda. nevím, jestli si kdy najdu čas na čtení stovek stran mormonských materiálů. prozatím to považuju za ztrátu času, byť to z intelektuálního hlediska může být velice zajímavé a snad i zábavné. Ale filosofii studuju už dost dlouho nato, abych věděl, že logicky vyargumentovat se dá zdánlivě všechno. tim spíš za 180 let. Nevim, jakou metodu argumentace používají, pravděpodobně jich bude víc. Pokud jim to ale neplave na vodě nebo se netočí v kruhu uvnitř jejich systému, tak bych to chtěl docela i vidět, protože by to byla první taková křesťanská teologie :) patrně to bude založené na Smithově zjevení, nikoli pouze na čisté argumentaci, že.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HAROLD: a evidujou rozhovory a jejich výsledky jako třeba jehovisti, kteří si musí odšlapat a odstát stanovený počet hodin, aby mohli na vyšší level?

Trochu by mě zklamalo, kdyby mormoni měli stejný systém.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    ZUZKAOU: Misionáři mají spíš takovou instatní strukturu pro začátečníky. Tedy základní principy Ti řeknou, ale neumí vysvětlit...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Ale třeba jeden z jejich v současnosti nejvyšších mormonských funkcionářů zde v ČR (a myslím, že v současnosti i tiskový mluvčí), by snad byl ochoten k rozpravě. :-)

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HAROLD: a misionáři jsou vysílaní do světa bez alespoň trochy teologického vzdělání?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    KOMATSU: Musel bys hlavně najít mormona, který na to má vzdělání, což by v ČR byla dost fuška...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    ZUZKAOU: Nejsem, jen mormonolog. :-)
    KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    HAROLD: to je husté...
    pro mormony to jistě nic neznamená. nicméně otázky to vzbuzuje. vypadá to, že debata s mormonem by mohla být velice zajímavá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOMATSU: jedno z nejrychleji rostoucích náboženství, systém který jsou ochotné převzít další generace, systém který je zapojený do zbytku západní společnosti a přitom si uchovává to čemu věří. ( když se tedy dostatečně distancují od FLDS a spol.)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    KOMATSU: Říct o něčem, že je to absurdní je velmi jednoduché... Co takhle načíst pár set stran mormonských teologických materiálů? Ta teologie je dosti nezvyklá, ale za těch 180 let fascinujícím způsobem rozvedená (čímž neříkám, že konzistentní, jen tolik, že když člověk sleduje vývoj argumentace, zjistí spíš, proč to funguje...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam