• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    XL1
    XL1 --- ---
    ne.myslim kroniku MAHAVAMSA
    SKYE
    SKYE --- ---
    Hoj, schanim Malarone, nemate nekdo na prodej? dik
    PUSINA
    PUSINA --- ---
    XL1
    XL1 --- ---
    a dotaz cestoval někdo vlakem do Batticaloa? ted nekdy v poslednich mesicich?nebo do Trincomalee?
    XL1
    XL1 --- ---
    a ještě poznámka..konflikt sinhala-tamil trvá cca 1500 let kdy se bojovalo s malými přestávkami a různými způsoby boje-např tamilové ničili přehrady apod takže ty jejich unfair metody mají letitou tradici.kdo čeká že konfilkt skončí tak by si měl přečíst třeba MAHAVAMSA a bude vyléčen z iluzí o obou stranách razdva!
    jinak repatriace tamilů by asi mnohé vyřešila a bylo by aspoň pár desetiletí klidu...něco jako Sudetský Němci tady v Čcechách...
    XL1
    XL1 --- ---
    no když si to tady tak pročítám tak bych vás chtěl seznámit s pár informacema:1 čaj je prokletí srílanky protože ho tam vysadili hamižný angličani který vykáceli nádherené lesy které tam dříve byly ,spolu stim vyhynula spousta zvířat která tyto lesy obývala a jako by to ještě nestačilo tak angláni navezli na sihálskou část srílanky tamilské polootrokyně neboť sinhálci by jima za tu almužnu co jim za to platili a platí nikdy nepracovali-čimý se přikrmil konflikt sinhala-tamil tim že ted ve vnitrozenmi je x set tisíc tamilů...
    a aby to ještě nebylo u konce tak ty nově vysazené plantáže čajovníku samozřejmě neudrží vodu při monzunech takže sou jednou z příčin současných povodní při kterých se navíc odplavuje úrodná půda takže nakonec tam neporoste ani ten prokletý čajovník.
    byl jsem na srílance několikrát /i několik měsíců v kuse, ve všech částech ostrova i v Jaffně takže vím o čem mluvím.
    když mi někde v čajovně nabídnou výborný srílanský čaj tak se mi udělá MDLO !
    no blahá nevědomost!...
    PUSINA
    PUSINA --- ---
    Hikkaduwa

HAN
    HAN --- ---
    Nakonec cajiky od Akbaru...
    PUSINA
    PUSINA --- ---
    HAN: no a jaky cajik nakonec vyhral? :)
    HAN
    HAN --- ---
    PUSINA: Domlouval jsem tam s kterou čajovou firmou budeme spolupracovat. Cely pobyt tam byl pro me jedno velky dobrodruzstvi. Poprve nekde v tropech, poprve vetsi obchodni schuzky. Bavilo me to tam...
    PUSINA
    PUSINA --- ---
    HAN: a copak jsi tam mel na praci?
    HAN
    HAN --- ---
    PUSINA: a v Kolombu. Líbilo se mi tam, ale zase tak mc jsem tam toho nevidel, protoze jsem tam byl vlastne pracovne..
    PUSINA
    PUSINA --- ---
    HAN: V Kandy a jeste nekde jinde?
    HAN
    HAN --- ---
    PUSINA: hezký, byl jsem na Srí Lance jednou před čtyřmi nebo pěti lety na necelé dva týdny. Moře jsem si moc neužil, pár dní jsem byl v Kandy.
    PUSINA
    PUSINA --- ---
    sem jsme chodili snidat

PUSINA
    PUSINA --- ---
    HAN: Na Sri Lance jsem byla celkem trikrat, naposledy letos v dubnu :) Je to ma NEJ zeme, snazim se ji poznat co nejvic to jde ;)
    HAN
    HAN --- ---
    PUSINA: to je vážně nádherný, ty jseš na Sri Lance nebo se tam chystáš? Čím Tě tak zaujala?
    PUSINA
    PUSINA --- ---
    TIGRE: na Sri Lance je hodne mist bez turistu a nemusi to byt pouze sever. I uplne na jihu se daji najit mista, kde je clovek jediny beloch v cele vesnici. Ano, spor se tahne uz hodne dlouho, ale momentalne je zase v te horsi fazi a napr. ted pred mesicem, kdyz jsme tam byli, byl jeden atentat ve vesnici par kilometru severne od Kolomba, kterou se projizdi na letiste. 26 mrtvych a od zacatku roku bohuzel takovych atentatu bylo celkem dost, vcetne hlavniho nadrazi v Kolombu apod. Uz jen to, ze vlada s LTTE zrusila nekolikalete primeri, neco znamena.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    nj clovek bohuzel nemuze vsude tam kam by chtel, tak rychle jak by chtel. me osobne prave hodne zajimaji hlavne uzemi na severu u tamilu, cekam tam min turistu - tim padem pro me lakave prostredi. ale myslim ze spechat zas tolik netreba ten konflikt se tahne uz pomerne dlouhou dobu, bohuzel se evidentne dlouhou dobu jeste tahnout bude. vlada v colombo na nejake ustupky nevypada, stejne tak ale neni schopna ltte vyprasit, tygri se taky ke kompromisum nijak nehrnou. no uvidime. doufam ze se tam nekdy dostanu .)
    PUSINA
    PUSINA --- ---
    TIGRE: tak si pospes protoze bud se tam obcanska valka rozjede naplno a nebo se stav naopak uklidni a nahrnou se tam davy turistu....zatim je to tam jeste stale celkem prijemne volny ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam