• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jo, potkali jsme tu 9 čechů :-) o válce toho tady fakt nějak moc netušíme, kromě z médií. na armádních roadblocích/checkpointech nechávají cizince vždycky projít bez povšimnutí.

včera jsem zkoušel surfovat, ale vůbec mi to nejde :-) v Máteře jsem byl měnit peníze a pro nějaký léky, což jsem sehnal v pohodě, ale ten vodní chrám jsem viděl letmo od autobusovýho nádraží a vůbec mě nějak neoslovil, ty jo....

v Mirisse šnorchlování o ničem... je to v té Unawatuně lepší ?
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Ahoj, tak koukam, ze putujete statecne. Valka je uplne jiny level nez co si pamatuju ja z doby pred dvema lety... je mi to lito. Mirisa uzasna, je tam super klidek, tak uzivejte... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak jsme v Mirise... to vedro, uff... :-)

včera jsem vylezli na Adamovu horu a potkali celkem 11 čechů, což bylo super.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/164229-v-bojich-na-sri-lance-zahynulo-2800-civilistu-vcetne-stovek-deti.html

ta válka je fakt hustá, dost mi to kazí radost z tý cesty :-(

... jinak jsme v Nuwara Eliya, máme za sebou čajové plantáže a už odjíždíme a dnes v noci chceme vylézt na Adamovu horu... a pak už jen jih, pláže a surfování.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Videa katamaranů v Negombu:

http://www.stream.cz/video/7/267565-rybarsky-katamaran-pobliz-negomba-na-sri-lance

Jinak v Elle jsme vylezli za dva dny na zdejší dva kopce, byl to docela záhul.. a zítra míříme na Konec Světa (Hortonské pláně) - zvolili jsme poměrně netradiční způsob jak se tam dostat.. jestli se nám to podaří stihnout (už v 10h tam totiž padá mlhá), tak o tom rozhodně poreferujeme :-) a taky píšu nějaké články na svůj e-zine.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BARA78: vse se vyjasnilo: ted je zrovna vyjimecna prilezitost, kdy 1x za 5 let vystavuji ten zub "pooodhaleny", tedy bud o jeden futral mene, nebo dokonce jen v jedinem futralu (to se ted nemuzeme s pritelkyni shodnout). celkem byva v 6ti schrankach, my asi videli to. navic k tomu byl uplnek, tedy pudza... takze zmatek nejvyssi.

jo s tema utokama se fakt asi muze stat cokoliv. my se zatim drzime v turistickych oblastech v horach, cesta autobusem na jih muze byt jeste napinava...

ted jsme v Elle, a asi se nam to tu libi zatim nejvic - je to vyslovene takova odpocinkova stanice pro cestovatele jako jsme my...
    BARA78
    BARA78 --- ---
    ad Kandy - to jsem prekvapena, my jsme do chramu sli v normalnim obleceni (tedy v dlouhych rukavech a nohavicich a bez bot, jak je tam zvykem), ale jinak po nas nikdo nic nechtel...
    ad bezpecnostni opatreni - no, pamatuju si to taky tak, jak popisujes... ale to tehdy byla situace o neco priznivejsi. No, pravda, taky jsme tam prileteli asi tyden po poslednim ataku, a to dokonce na autobus ve vnitrozemi nedaleko hikaduwy (Tygri si predtim drzeli ten sever...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BARA78: to se ti řekne, ale když ty fronty před ním se nám zdají být na celý den, a navíc všichni poutníci jsou bíle oblečený a my s sebou nic bílýho nemáme, takže nám to fakt přijde spíš trochu jako blbost.. kromě pozlacený schránky se zubem tak je k vidění snad ještě vycpaný slon, a to se radši podíváme na nějakýho živýho.

Dneska jsme v ulicích Kandy v tom šíleným dopravním zmatku viděli červený londýnský doubledecker a asi 15 minut potom slona ... takže fakt mi to začíná připadat docela super :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    to jsem z toho jelen... myslel jsem, ze když muslimští teroristé zkusili postřílet ten srílanský kriketový tým, že jsou s Tygry kamarádi, ale teď se zdá, že Tygři zaútočili na muslimské ministry před mešitou (sic!), takže to vypadá spíše všichni proti všem.

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifik/clanek.phtml?id=631573
    http://news.yahoo.com/s/ap/20090310/ap_on_re_as/as_sri_lanka_civil_war

zdejší bezpečnostní opatření mi přijdou dost bezzubá.. policistika nesměle šacující zavazadla v autobuse, a všudypřítomná palebná postavení by nás proti pumovým útokům asi taky moc nevytrhli. no ale holt jsme nějak ty letenky kupovali před tou současnou eskalací konfliktu...
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Chram Buddhova zubu celkem stoji za videni, ale zalezi na vas, taky nevim, jak je to ted se vstupnym pro cizince a tak. .-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BARA78: ale dyt uz si tu byla :) hele, tobe je urcite taky co zavidet, myslim.

jinak zrovna jsme v Kandy a zrovna jsme se pred prutrzi mracen shovali v pomerne levny internetovy kavarne,... ha, už jsem si zapnul i češtinu ve woknech :-))

premýšlíme, zda se podivat Buddhovi na zoubek, ale asi se podivame jen na ten chram zvenci. asi se zeptám v nějakém buddhistickém fóru.. rozcupují mě...
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Dejte vedet, jak to tam ted vypada, predevsim ta jihozapadni a jizni cast.
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Super. Velka zavist :-)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak uz jsme na letisti v Kataru a za chvili tam budem...
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Ahoj, zalezi na jak dlouho tam jedete, kolik na to mate, jestli mate nejaky plany, co chcete specialne videt... zkus napsat vic, pak muzu neco doporucit (ubytovani, doprava, ceny, pamatky, na co si dat pozor...), projeli jsme predevsim jihozapad a cast vnitrozemi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    chci něco k tomu, jedem tam za měsíc
    BARA78
    BARA78 --- ---
    ahoj, byla jsem tam pred dvema lety na mesic, Colombo - Hikaduwa - Galle - Unawatuna - Welligama - Matara - Udawalawe - Nuwara Eliya - Kandy - Ratnapura - Bentota - Balapitya - Amabalangoda - Hikaduwa - Dodanduwa - Colombo .... tak kdyby chtel nekdo neco k tomu, staci napsat
    ADAM9
    ADAM9 --- ---
    nejake info o lezeni tama ...???
    XL1
    XL1 --- ---
    chystá se ted nekdo pres leto na Lanku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam