• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Chram Buddhova zubu celkem stoji za videni, ale zalezi na vas, taky nevim, jak je to ted se vstupnym pro cizince a tak. .-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BARA78: ale dyt uz si tu byla :) hele, tobe je urcite taky co zavidet, myslim.

jinak zrovna jsme v Kandy a zrovna jsme se pred prutrzi mracen shovali v pomerne levny internetovy kavarne,... ha, už jsem si zapnul i češtinu ve woknech :-))

premýšlíme, zda se podivat Buddhovi na zoubek, ale asi se podivame jen na ten chram zvenci. asi se zeptám v nějakém buddhistickém fóru.. rozcupují mě...
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Dejte vedet, jak to tam ted vypada, predevsim ta jihozapadni a jizni cast.
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Super. Velka zavist :-)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak uz jsme na letisti v Kataru a za chvili tam budem...
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Ahoj, zalezi na jak dlouho tam jedete, kolik na to mate, jestli mate nejaky plany, co chcete specialne videt... zkus napsat vic, pak muzu neco doporucit (ubytovani, doprava, ceny, pamatky, na co si dat pozor...), projeli jsme predevsim jihozapad a cast vnitrozemi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    chci něco k tomu, jedem tam za měsíc
    BARA78
    BARA78 --- ---
    ahoj, byla jsem tam pred dvema lety na mesic, Colombo - Hikaduwa - Galle - Unawatuna - Welligama - Matara - Udawalawe - Nuwara Eliya - Kandy - Ratnapura - Bentota - Balapitya - Amabalangoda - Hikaduwa - Dodanduwa - Colombo .... tak kdyby chtel nekdo neco k tomu, staci napsat
    ADAM9
    ADAM9 --- ---
    nejake info o lezeni tama ...???
    XL1
    XL1 --- ---
    chystá se ted nekdo pres leto na Lanku?
    XL1
    XL1 --- ---
    ne.myslim kroniku MAHAVAMSA
    SKYE
    SKYE --- ---
    Hoj, schanim Malarone, nemate nekdo na prodej? dik
    PUSINA
    PUSINA --- ---
    XL1
    XL1 --- ---
    a dotaz cestoval někdo vlakem do Batticaloa? ted nekdy v poslednich mesicich?nebo do Trincomalee?
    XL1
    XL1 --- ---
    a ještě poznámka..konflikt sinhala-tamil trvá cca 1500 let kdy se bojovalo s malými přestávkami a různými způsoby boje-např tamilové ničili přehrady apod takže ty jejich unfair metody mají letitou tradici.kdo čeká že konfilkt skončí tak by si měl přečíst třeba MAHAVAMSA a bude vyléčen z iluzí o obou stranách razdva!
    jinak repatriace tamilů by asi mnohé vyřešila a bylo by aspoň pár desetiletí klidu...něco jako Sudetský Němci tady v Čcechách...
    XL1
    XL1 --- ---
    no když si to tady tak pročítám tak bych vás chtěl seznámit s pár informacema:1 čaj je prokletí srílanky protože ho tam vysadili hamižný angličani který vykáceli nádherené lesy které tam dříve byly ,spolu stim vyhynula spousta zvířat která tyto lesy obývala a jako by to ještě nestačilo tak angláni navezli na sihálskou část srílanky tamilské polootrokyně neboť sinhálci by jima za tu almužnu co jim za to platili a platí nikdy nepracovali-čimý se přikrmil konflikt sinhala-tamil tim že ted ve vnitrozenmi je x set tisíc tamilů...
    a aby to ještě nebylo u konce tak ty nově vysazené plantáže čajovníku samozřejmě neudrží vodu při monzunech takže sou jednou z příčin současných povodní při kterých se navíc odplavuje úrodná půda takže nakonec tam neporoste ani ten prokletý čajovník.
    byl jsem na srílance několikrát /i několik měsíců v kuse, ve všech částech ostrova i v Jaffně takže vím o čem mluvím.
    když mi někde v čajovně nabídnou výborný srílanský čaj tak se mi udělá MDLO !
    no blahá nevědomost!...
    PUSINA
    PUSINA --- ---
    Hikkaduwa

HAN
    HAN --- ---
    Nakonec cajiky od Akbaru...
    PUSINA
    PUSINA --- ---
    HAN: no a jaky cajik nakonec vyhral? :)
    HAN
    HAN --- ---
    PUSINA: Domlouval jsem tam s kterou čajovou firmou budeme spolupracovat. Cely pobyt tam byl pro me jedno velky dobrodruzstvi. Poprve nekde v tropech, poprve vetsi obchodni schuzky. Bavilo me to tam...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam