• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    SEDNA: poradim, co mi poradili cestovatele - naber si v sekaci stary trika za par korun (holky tilka) a kazdej den ho vyhod, at to sebou netahas mokry v krosne. ja uz si zaridila od spodaru po tricka vsechno a zpatky pojedu s prazdnym baglem:))))
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    myslíš tedy,uzavřená kotníková obuv je zbytečnost? asi tedy je:-)
    BARA78
    BARA78 --- ---
    No, oblečení... nemá vůbec smysl brát si s sebou třeba svetr nebo mikinu, v noci je třeba stejná teplota jako přes den a neochlazuje se, takže se spí pod prostěradlem nebo jen tak, protože to jinak nejde. Kvůli sluníčku, hmyzu i místním lidem je lepší mít dlouhé šaty nebo sukni, případně lehké kalhoty, šortky moc nedoporučuju ani tílka, mnohem pohodlnější je mít lehká bavlněná volná trika nebo lehké košile. Jiné boty než sportovní sandály nebo žabky jsem nenosila. Do chrámů se nesmí s odhalenými rameny a nohama.... Dobré je mít třeba sebou velký bavlněný nebo hedvábný šátek, jako ochranu přes sluníčkem, před hmyzem nebo na zakrytí ramen při vstupu do chrámů.
    Doporučuju ze začátku min 30f opalovací krém (nesmyvatelný, pokud se člověk dvě hodiny potí, je po běžném krému a spálit se na Srí Lance dá i za čtvrt hodiny). Repelent, sluneční brýle a klobouk proti slunci taky nezbytnost. Tož tak k vybavení. Jinak jednou jsem nechala sluneční brýle chvíli odložené na stole na sluníčku a praskly horkem a bylo po nich... takže neodkládat :)
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    tyjo....no co se tyce obleceni,asi kazda rada dobra,aby clovek netahal tezky a zbytecny naklad
    BARA78
    BARA78 --- ---
    SEDNA: Já jsem tam byla v únoru a březnu, a bylo dost přes třicet a strašné vlhko. Takže propocené vše po pěti minutách venku. Ve vnitrozemí je trochu chladněji, ale na pobřeží jsou to prostě tropy.
    Třeba ponožky nemá smysl s sebou vůbec brát, neměla jsem je na noze ani jednou. :)
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    kraaasa ...
    jaka je tam obvykla teplota prosinec-leden-unor?
    GROE
    GROE --- ---
    more fotos pls! °)
    BARA78
    BARA78 --- ---
    BARA78
    BARA78 --- ---
    :)

BARA78
    BARA78 --- ---

BARA78
    BARA78 --- ---

BARA78
    BARA78 --- ---
    plantáže

BARA78
    BARA78 --- ---
    Hikaduwa

BARA78
    BARA78 --- ---
    pobřeží u Galle.

SEDNA
    SEDNA --- ---
    :-) ja jeste nemam nic..jestli se rozhodnu,bude to fofr
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    SEDNA: tak at to vyjde. my uz mame do malajsie vsechno pripraveny, letime az v lednu, ale uz aby to bylo. za tyden tady uhodi mrazy a je to v hajzlu;-D
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    TETA_JELENA: jestli to vyjde tak koncem prosince
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    SEDNA: tak informuj. kdy jedes?
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    TETA_JELENA: ja se tam teprve chystam,ale co vim, tak kdyz se ptali Hanzelky a Zikmunda, ktera zeme jim pripada nejkrasnejsi nebo nejzajimavejsi, tak jednoznacne pry Sri Lanka..tak to podle mne za to stoji
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    YACOB: tak uvidim, jestli se rozhodnu po malajsii zajet do podobnyho statu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam