• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    UPASAKA
    UPASAKA --- ---
    ALOPEX_LAGOPUS: Turistické vízum na tři měsíce lze získat zdarma na ambasádě ve Vídni, stačí se prokázat zpáteční letenkou a vyplnit formulář. Dá se to stihnout za jeden den, kamarád to absolvoval v prosinci 2009. Prodlužování je možné i v Colombu na Visa Office, stačí doložit např. kolik jsi si vyměnil peněz na rupie. Prodloužení na první 3 měsíce je zdarma, na další je to za cca 100 dolarů.
    Ta aklimatizace je dost individuální, pokud nebudeš mít problémy se spánkem, vedrem a vlhkostí může stačit týden..
    Očkování bych nepřeháněl, tetanus, Hepatitida A a ten tyfus myslím stačí. Japonská encefalitida není naštěstí moc rozšířená.
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    K prodloužení víza je zpravidla potřeba prokázat účty útraty 30 USD na den.
    stejne nevidim realne utratit tam za mesic 20 000 czk
    YACOB
    YACOB --- ---
    ALOPEX_LAGOPUS: kde ses docetl, ze plna aklimatizace trva dva tydny? ... plna aklimatizace v himalajich trva tyden :))) ... na to druhy nedokazu odpovedet, ale myslim, ze budes fungovat tak, ze po mesici si udelas vylet nekam za hranice, kde si zazadas o dalsi vizum na mesic ;)
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    Zdravim !

mam par dotazů

1/Plná aklimatizace vyžaduje cca dva týdny. Během nich se někdy dostavují pocity apatie nebo únavy a bolesti hlavy ? opravdu ? s jídlem to chápu, to sem zažil v Turecku ..

2/ pobýval nekdo na Ceylonu dele nez měsíc ?
    jede mi o to zda je nejlepsi vyresit si vozum ve vidni, nebo az na místě ?

viz
    http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/asie/sri_lanka/cestovani/visa.html

diky !
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Uzavřená kotníčková obuv fakt ne... v tom by člověk zemřel za hodinu. Rozhodně bych netahala těžké horské boty. Sportovní sandály stačí. Možná nějaké lehké plátěné tenisky do vnitrozemí. Jo, a prádlo... bavlněné. Byla jsem vděčná za sportovní podprsenky, bez vycpávek a kostic a za obyčejné bavlněné spoďáry. Taky se tam dá kdyžtak něco koupit (šaty, zavinovací sukně, kalhoty) a nestojí to moc.
    YACOB
    YACOB --- ---
    no nebo si ty tricka muzes taky poridit tam za par rupek.. a k uzavreny obuvy.. na cmourani po cajovejch plantazich (nevim jak prosinec-unor).. ja tam byl v cervenci, tak nam spis rikali pevnou obuv a davat pozor na pijavice ...... (pevna obuv.. spis nejaka uzavrena, stacej obyc. plataky nejaky si myslim), pak se priklanim k cepicim, kloboukum etc.. sam jsem mel uzeh a od ty doby nemuzu videt kokosovy mliko, mam to zafixovany s tim jak mi bylo spatne z uzehu....
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    a co se tyce tech satku, tak jsem to slysela stejne, takze si ho musim poridit.
    nejelpsi je si vybrat doma nepotrebny bavlneny trika nebo fakt zajit nekam do sekace a clovek ma vystarano. a pak ma clovek mistecko v batohu na nakupy;-D
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    tyjo tak super napad..a co je na tele fakt neprijemny za material?
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    SEDNA: poradim, co mi poradili cestovatele - naber si v sekaci stary trika za par korun (holky tilka) a kazdej den ho vyhod, at to sebou netahas mokry v krosne. ja uz si zaridila od spodaru po tricka vsechno a zpatky pojedu s prazdnym baglem:))))
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    myslíš tedy,uzavřená kotníková obuv je zbytečnost? asi tedy je:-)
    BARA78
    BARA78 --- ---
    No, oblečení... nemá vůbec smysl brát si s sebou třeba svetr nebo mikinu, v noci je třeba stejná teplota jako přes den a neochlazuje se, takže se spí pod prostěradlem nebo jen tak, protože to jinak nejde. Kvůli sluníčku, hmyzu i místním lidem je lepší mít dlouhé šaty nebo sukni, případně lehké kalhoty, šortky moc nedoporučuju ani tílka, mnohem pohodlnější je mít lehká bavlněná volná trika nebo lehké košile. Jiné boty než sportovní sandály nebo žabky jsem nenosila. Do chrámů se nesmí s odhalenými rameny a nohama.... Dobré je mít třeba sebou velký bavlněný nebo hedvábný šátek, jako ochranu přes sluníčkem, před hmyzem nebo na zakrytí ramen při vstupu do chrámů.
    Doporučuju ze začátku min 30f opalovací krém (nesmyvatelný, pokud se člověk dvě hodiny potí, je po běžném krému a spálit se na Srí Lance dá i za čtvrt hodiny). Repelent, sluneční brýle a klobouk proti slunci taky nezbytnost. Tož tak k vybavení. Jinak jednou jsem nechala sluneční brýle chvíli odložené na stole na sluníčku a praskly horkem a bylo po nich... takže neodkládat :)
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    tyjo....no co se tyce obleceni,asi kazda rada dobra,aby clovek netahal tezky a zbytecny naklad
    BARA78
    BARA78 --- ---
    SEDNA: Já jsem tam byla v únoru a březnu, a bylo dost přes třicet a strašné vlhko. Takže propocené vše po pěti minutách venku. Ve vnitrozemí je trochu chladněji, ale na pobřeží jsou to prostě tropy.
    Třeba ponožky nemá smysl s sebou vůbec brát, neměla jsem je na noze ani jednou. :)
    SEDNA
    SEDNA --- ---
    kraaasa ...
    jaka je tam obvykla teplota prosinec-leden-unor?
    GROE
    GROE --- ---
    more fotos pls! °)
    BARA78
    BARA78 --- ---
    BARA78
    BARA78 --- ---
    :)

BARA78
    BARA78 --- ---
    :)

BARA78