• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    NEURAL_I
    NEURAL_I --- ---
    PIPLA: az se vratis tak prosim poreferuj jak to touhle dobou vypada s pocasim. diky
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    NEURAL_I: tyjo, to zní lákavě.... snad budeme mít štěstí na počasí a v to září nám bude pršet jen občas...
    NEURAL_I
    NEURAL_I --- ---
    njn taky bych chtel vyrazit v prosinci a tam jsou momentalne ceny az tak spis kolem 18t, tak asi budu cihat na snad nizsi ceny na posledni chvili
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    NEURAL_I: aha, no tak to jo. Na půl roku s odletem v prosinci už se dostanu někam jinam. Děkuju
    NEURAL_I
    NEURAL_I --- ---
    vychazel jsem z toho , ze byla rec o cca mesici a o zari, takze:
    emirates
    1.9. - 25.9.
    celkova cena vcetne tax 14777,-

nevim jestli bude fungovat odkaz
    http://letenky.letenky.info/booking/itinerary.jsp?idProdejce=10
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    NEURAL_I: ať hledám, jak hledám, Tvou cenu nemůžu najít. Můžeš mi prosím říct, jaký datum a s jakou leteckou společností je to za tuhle cenu? Díky.
    NEURAL_I
    NEURAL_I --- ---
    PIPLA: z prahy pres dubaj aktualne 14800,- jeden prestup a je to po ceste :)
    ja se chystam v zime, ale pocitam ze kolem vanoc to tam bude samej turista co? je to hodne zly? (jedu na cundr, ne se valet na plazi, tj. kolik nemcu je na plazich me zas tak netrapi :)
    diky
    AYPERI
    AYPERI --- ---
    PIPLA:
    1) cena je docela dobrá, já bych to brala .) na jaře se 2x denně létalo z londýna, tak bych koukla ještě tam, jestli nebude výhodná cena. a LON-ČR s Lowcostem nebo studentem .)
    2) těžko říct, to záleží jen na vás, a co chcete stihnout. my jsme byli na 14 dní a bohatě stačilo. jeli jsme jih a střed
    3) v září budou na jihu a ve střední části deště, asi nepočítat s vodními sporty. leda pokud to pojmete extrémně .)
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Ahoj, chceme tam jet v září, prosím, několik dotazů:,
    1. za kolik tak můžeme sehnat nejlevnější letenky? (Sehnala jsem za 16000, což je supr, tak jestli to vůbec jde níž?) Případně, s jakým předstihem jste je koupili.
    2. Na jak dlouho? Stačí měsíc? je to moc?
    3. V září - počasí je v pohodě? Nebo ještě pořád monzuny? Nevíte?

Díky moc moc moc.
    DIGITALL
    DIGITALL --- ---
    jinak na aklimatizaci mi tam minule stačilo šest hodin, jen se trochu vyspat z cesty, nelejt do sebe moc kořalky hned, páč by to bylo zničujicí, hodit s sebou do bazénu, něco dobrýho k jídlu a ani pak už nevíte od kuď jste přijeli a že nějaký čechy existujou ;-)
    DIGITALL
    DIGITALL --- ---
    AYPERI: Díky!!! teď v úterý tam odletám na týden sám a chystám procestovat jih srí lanky vlakem a busem :-)
    AYPERI
    AYPERI --- ---
    http://www.seat61.com/SriLanka.htm#Guidebooks%20&%20Timetables
    jízdní řády vlaků a info, mohlo by se někomu hodit, neb se budou snažit oškubat vás i na tom :)
    AYPERI
    AYPERI --- ---
    MANIFEE: skvělý, díky :)
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    AYPERI: musis na formulari vyplnit kde budes bydlet, staci napsat jmeno jakyhokoliv hotelu kterej na sri lance je, nikdo to neproveruje. Takze rezervaci nepotrebujes.
    UPASAKA
    UPASAKA --- ---
    AYPERI: Turistické vízum (razítko do pasu) na měsíc dostaneš automaticky při příletu na letiště, nevím o nikom kdo by ho nedostal.
    AYPERI
    AYPERI --- ---
    tedy myslím jen na krátkokodobý pobyt / ne 3 měsíce .)
    AYPERI
    AYPERI --- ---
    věděl by pls někdo jestli je třeba prokázat se i rezervací ubytování po příletu (pro vízum) nebo ne?
    UPASAKA
    UPASAKA --- ---
    ALOPEX_LAGOPUS: Turistické vízum na tři měsíce lze získat zdarma na ambasádě ve Vídni, stačí se prokázat zpáteční letenkou a vyplnit formulář. Dá se to stihnout za jeden den, kamarád to absolvoval v prosinci 2009. Prodlužování je možné i v Colombu na Visa Office, stačí doložit např. kolik jsi si vyměnil peněz na rupie. Prodloužení na první 3 měsíce je zdarma, na další je to za cca 100 dolarů.
    Ta aklimatizace je dost individuální, pokud nebudeš mít problémy se spánkem, vedrem a vlhkostí může stačit týden..
    Očkování bych nepřeháněl, tetanus, Hepatitida A a ten tyfus myslím stačí. Japonská encefalitida není naštěstí moc rozšířená.
    BARA78
    BARA78 --- ---
    Tak co se týče aklimatizace, tak bych řekla tak týden. Byla jsem tam necelý měsíc a musím říct, že než jsem si zvykla na to klima, tak mi to tedy min několik dní trvalo. Poslední týden už byl super :) Jinak co se týče očkování, před třemi lety jsem to konzultovala s centrem cestovní medicíny, kde je možné se poradit i nechat očkovat. Měla jsem očkování na tyfus a hepatitidu a, b. Doporučovali i antimalarika, ale jen v případě, že se budeme pohybovat v oblasti, kde je riziko (na SL tehdy spíše východní pobřeží) a ta jsme nakonec neměli. Tetanus a dětská obrna jsou povinná očkování od dětství, takže ta člověk z ČR řešit nemusí. Lépe ale zkontrolovat lhůty u tetanu.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Ja bych s tou aklimatizaci celkem i souhlasil, jsou lidi ktery proste prvnich 10-14 dni v tom dusnu nemuzou spat > pres den se plouzej, zvykaj si na jidlo > s*cky a jiny problemy, coz taky vycerpava atd. Osobne znam lidi, ktery leteli na 3 tejdny do tropu a uzili si max. posledni tejden, protoze byli radi ze muzou chodit .. zalezi na veku, dispozicich, na obdobi kdy letis, cedok to myslim napsal 'korektne' ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam