• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    TRISTANNA: pokud chces na dyl, posli pas do Vidne, vyrizuji 2-mesicni, do 14 dnu ho mas zpatky (nezapomen pridat do obalky mezinarodni odpovedky jako kredit na postovne, tusim ze je potreba 8 kuponu).
    Sri Lanka Embassy Vienna
    http://www.srilankaembassy.at/
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    TRISTANNA: Nejlépe je tam v zimě... ale ne, že by nepršelo vůbec ;-)
    Počasí: Srí Lanka - počasí (aktuální, předpověď)
    http://pocasi.orbion.cz/sri-lanka/
    Jinak vízum do 30 dnů dostaneš pouze formou razítka při příletu do pasu.
    TRISTANNA
    TRISTANNA --- ---
    Ahoj. Mám dva dotazy:

1) Prosím, jak je to s vízem pro Čechy? kde ho dostaneme a potřebujeme ho vůbec ?

2) Kdy jet na Srí Lanku, abychom vychytali nejhezčí počasí a nejmíň deště?
    MISHELKA
    MISHELKA --- ---
    Nechystáte se někdo na Srí Lanku v srpnu?
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    [ OFFERINGNABÍZÍM: SRÍ LANKA - Průvodce Lonely Planet - nová / Praha (Brno) / 450 CZK ]

PIDALA: bohužel nemůžu říct, neb jsme tam nakonec neodletěli i přes koupené letenky (kvůli nemoci), ale je tam určitě toho tolik krásného - při čtení průvodců i Lonely Planet jsem byla nadšená už z pouhého čtení. Ale rozhodně jsem si nechtěla nechat ujít Polonnaruwa.... tak snad ti to vyjde, narozdíl od nás :-( Držím palce.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Tak ještě jinak.. celkem nečekaně a na rychlo se chystám na Srí Lanku.. dnes padlo rozhodnutí a odlet je 6.2. Nějaké cíle vytyčené máme, ale prosím o radu ty zkušené a znalé o cenné rady a doporučení, především ohledně míst, která bychom určitě neměli vynechat. Budeme tam měsíc...
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Můžete mi prosím někdo poradit, jak je to na srí lance s půjčením motorky a na kolik to tak vyjde?
    KATHARIINE
    KATHARIINE --- ---
    MONOEGO: cau, covece jo. a presne prelom nejspis..
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    zdravím nechystáte se někdo přelom březen/duben???
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    prakticky o zaplavach nic nevim a ctu az tady:]
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    GIMEL: jih a jihozapad je ok. nevim, jak ve vnitrozemi. prselo ted odst a vytopenejch bylo par domu i tady, ale nic strasnyho.
    ALLENA
    ALLENA --- ---
    GIMEL: me z konzulatu napsali, ze se situace normalizuje a neni duvod cestu rusit. Ale nic konkretniho.
    Tady je dnesni clanek z mistnich novin, jsou tam vypsany i zasazeny oblasti:
    Sri Lanka News | Online edition of Daily News - Lakehouse Newspapers
    http://www.dailynews.lk/2010/12/08/news20.asp
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Ahoj, není někdo z vás v tuto chvíli na Srí Lance? Zajímalo by mě, jak je to s těmi záplavami. Jestli se jedná o katastrofu a nic nefunguje, nebo to postihlo jenom určité oblasti, zbytek země to neovlivnilo, kam jet a kudy, aby se člověk těmhle místům vyhnul a jestli je pro turisty v zemi rozumně bezpečno.
    Díky
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    ALLENA: das pas, mrknou na nej, dostanes razitko a jdes. cca 3-5minut:]
    YACOB
    YACOB --- ---
    ALLENA: neni to snad dokonce, ze ty bys mela mit utratu 30 usd na den? ... za me musela byt viza predem, co si pamatuju... a zadny penize po me nikdo nikdy videt nechtel :) .... jestli se nepletu tak tu utratu by si mela byt schopna dolozit, coz nebylo naprosto proveditelny :) i kdybys to utratila, tak to nemas ve vetsine pripadu jak dolozit (jinak jsou to informace stary tri roky, urcite se najde nekdo kdo tam byl v posledni dobe)

.. pripomnelo mi to, kdyz sem se v indii ptal jak to delaj s placenim dani u jednoho obchodnika a dostalo se mi odpovedi "no....... nekdy zaplatim" :-D :-D
    ALLENA
    ALLENA --- ---
    Ahoj, jak presne probiha pri priletu do Colomba pri udelovani viza kontrola ty podminky, ze musite mit 30 USD na den? To chteji videt cash, vypis z uctu nebo na to cele kaslou ? :) diky
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    Máte někdo tipy na cestování po Sri Lance s děckem? rádi bychom se po příletu aklimatizovali někde nepříliš daleko od letiště, což se nabízí třeba Negombo, a pak dál cestovali po pobřeží. Chceme spíš odpočívat a podívat se na místa, která nejsou příliš zaměstnaná turist. ruchem. Máme 14ti měsíčního synka, takže spíš poklidné tempo a jednoduché přesuny. Pokud máte tipy na příjemné rodinné hotýlky a klidnější místa, budeme za to rádi. Cestovali jsme po Indii, takže předpokládáme, že většina věcí si bude podobná jako v Tamilnadu. Pokud máte někdo info i o tom, zda se dají pořídit na místě pleny, tak budeme rádi. díky!
    AYPERI
    AYPERI --- ---
    ještě mě napadly dva tipy jak něco málo ušetřit
    1) Kandy - do chrámu jděte brzo ráno během bohoslužby, vyhnete se vstupnému 10 dolarů. sice možná potkáte chlapíka, který vám bude říkat, že platit budete muset při návratu, ale to je blbost. pokladny jsou zavřené, a otvírají se až asi kolem 8h. my jsem šli na 6h, a všechno zdarma prošli
    2) Polonnaruwa - existuje boční vchod, když půjdete podél řeky, okolo areálu, je nehlídaný vstup. takový menší plácek s pozůstatky chrámku s bazénkem. místní si tam chodí posedět noviny
    AYPERI
    AYPERI --- ---
    PIPLA: já nic neměla, ani přítel ne. místo toho vodka .) ani očkování, teda jsme nestihli, a na to že jsme jedli jen v místních putykách, tak jsme si nic nepřivezli .)
    ps u muslimů je jedno z nej jídel .)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    PIPLA: jezdiat kamkoli bez brisniho tyfu kurva nedoporucuju kamarad byl ockovan na vsechno krome tothle, pdjel do mexika, nedelal kraviny a po navratu stravil mesic na infekcnim na bulovce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam