• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    AYPERI
    AYPERI --- ---
    PIPLA: já nic neměla, ani přítel ne. místo toho vodka .) ani očkování, teda jsme nestihli, a na to že jsme jedli jen v místních putykách, tak jsme si nic nepřivezli .)
    ps u muslimů je jedno z nej jídel .)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    PIPLA: jezdiat kamkoli bez brisniho tyfu kurva nedoporucuju kamarad byl ockovan na vsechno krome tothle, pdjel do mexika, nedelal kraviny a po navratu stravil mesic na infekcnim na bulovce.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    NEURAL_I: naše doktorka se dívala na tyto stránky: http://www.vakciny.net/CIZINA/DESTINACE/sri_lanka.htm
    a k tomu očkování, ze zdravotních důvodů nestíháme se naočkovat proti břišnímu tyfu, takže tam pojedeme bez toho, nemáte s tím někdo zkušenosti? Jel tam také někdo bez tohoto očkování? Dík.
    NEURAL_I
    NEURAL_I --- ---
    BARA78: dekuju, ja byl na bulovce. hep AB a tyfus uz mam, me na tom zajimalo hlavne to, ze maji aktualni informace o vyskytu nemoci, takze radsi pujdu priste tam co doporucujes. diky
    BARA78
    BARA78 --- ---
    NEURAL_I: Bylo to CCM na Praze 1, v Havelské, více na http://www.medpharm.cz/ccm/index.html. Pokud si dobře pamatuju, tak konzultace jako taková se neplatila, platilo se pak jen očkování (měli jsme na hep A, B a tyfus a vystavili nám mezinárodní očkovací průkaz). Ale asi je lepší si tam zavolat, zeptat se, jak je to s tím placením (mohlo se to změnit, nevím). Je potřeba se stejně telefonicky objednat. Byli vstřícní a dle všeho aktuální informace měli.
    NEURAL_I
    NEURAL_I --- ---
    BARA78: muzu se zeptat v jakem centru cestovni mediciny maji aktualni informace? ja mam bohuzel jen spatne zkusenosti - doktorka vytasi nejakou knizku vydanou pred X lety jako obecny mapy vyskytu nemoci, nalistuje prislusnou zemi a podle barevnych fleku urci neco, co si umim najiti na netu sam a vyinkasuje 500 za konzultaci :)
    diky za info
    BARA78
    BARA78 --- ---
    PIPLA: Ahoj, já jsem tam byla před třemi lety, únor-březen. Před odjezdem konzultace v Centru cestovní medicíny. Antimalarika jsme se s kamarádkou, co jsme tam jely společně, rozhodly nebrat. Doktoři doporučovali, ale nikterak vehementně, záleží i na oblasti, do které chceš jet. V tom centru mají přesné informace, kde by mohl být problém a jestli by bylo vhodnější je brát. Problém tehdy byl s východním pobřežím, my jsme byly na jihu a jihozápadním pobřeží a ve vnitrozemí. Zpětně můžu říct, že jsem ráda, že jsme je nebraly, neb k tomu dle mého v této oblasti nebyl vůbec důvod. A-M mají tolik vedlejších účinků a je to celkem dryák, že bych si jejich preventivní užívání dost rozmyslela... Já jsem navíc tehdy brala nějaké léky, které jsem přestat brát nemohla a se kterými se A-M neslučovala, takže jsem měla vyřešíno tak jako tak.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Prosím, netušíte, jak moc je nutné používat antimalarika? Slyšela jsem, že to tam není třeba, někdo zase říká, že ano. Díky za váš názor. Jedu tam v září.
    OSTALGIK
    OSTALGIK --- ---
    Nepoflakujete se tu teď někdo? Já až do půlky září, momentálně na jihu...
    NEURAL_I
    NEURAL_I --- ---
    PIPLA: az se vratis tak prosim poreferuj jak to touhle dobou vypada s pocasim. diky
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    NEURAL_I: tyjo, to zní lákavě.... snad budeme mít štěstí na počasí a v to září nám bude pršet jen občas...
    NEURAL_I
    NEURAL_I --- ---
    njn taky bych chtel vyrazit v prosinci a tam jsou momentalne ceny az tak spis kolem 18t, tak asi budu cihat na snad nizsi ceny na posledni chvili
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    NEURAL_I: aha, no tak to jo. Na půl roku s odletem v prosinci už se dostanu někam jinam. Děkuju
    NEURAL_I
    NEURAL_I --- ---
    vychazel jsem z toho , ze byla rec o cca mesici a o zari, takze:
    emirates
    1.9. - 25.9.
    celkova cena vcetne tax 14777,-

nevim jestli bude fungovat odkaz
    http://letenky.letenky.info/booking/itinerary.jsp?idProdejce=10
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    NEURAL_I: ať hledám, jak hledám, Tvou cenu nemůžu najít. Můžeš mi prosím říct, jaký datum a s jakou leteckou společností je to za tuhle cenu? Díky.
    NEURAL_I
    NEURAL_I --- ---
    PIPLA: z prahy pres dubaj aktualne 14800,- jeden prestup a je to po ceste :)
    ja se chystam v zime, ale pocitam ze kolem vanoc to tam bude samej turista co? je to hodne zly? (jedu na cundr, ne se valet na plazi, tj. kolik nemcu je na plazich me zas tak netrapi :)
    diky
    AYPERI
    AYPERI --- ---
    PIPLA:
    1) cena je docela dobrá, já bych to brala .) na jaře se 2x denně létalo z londýna, tak bych koukla ještě tam, jestli nebude výhodná cena. a LON-ČR s Lowcostem nebo studentem .)
    2) těžko říct, to záleží jen na vás, a co chcete stihnout. my jsme byli na 14 dní a bohatě stačilo. jeli jsme jih a střed
    3) v září budou na jihu a ve střední části deště, asi nepočítat s vodními sporty. leda pokud to pojmete extrémně .)
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Ahoj, chceme tam jet v září, prosím, několik dotazů:,
    1. za kolik tak můžeme sehnat nejlevnější letenky? (Sehnala jsem za 16000, což je supr, tak jestli to vůbec jde níž?) Případně, s jakým předstihem jste je koupili.
    2. Na jak dlouho? Stačí měsíc? je to moc?
    3. V září - počasí je v pohodě? Nebo ještě pořád monzuny? Nevíte?

Díky moc moc moc.
    DIGITALL
    DIGITALL --- ---
    jinak na aklimatizaci mi tam minule stačilo šest hodin, jen se trochu vyspat z cesty, nelejt do sebe moc kořalky hned, páč by to bylo zničujicí, hodit s sebou do bazénu, něco dobrýho k jídlu a ani pak už nevíte od kuď jste přijeli a že nějaký čechy existujou ;-)
    DIGITALL
    DIGITALL --- ---
    AYPERI: Díky!!! teď v úterý tam odletám na týden sám a chystám procestovat jih srí lanky vlakem a busem :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam