• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    SAQVANA
    SAQVANA --- ---
    PAWUK: U Emirates bukujeme s kamarádkou na konec srpna. Nechystáš se náhodou pobejt na místní české surfhousové základně? Jestli jo poreferuj jaký to tam je. Díky a užij si to.
    PAWUK
    PAWUK --- ---
    Ja letim zacatkem srpna a letenky budu kupovat z PHY u Emirates na posledni chvili...maj tam kousky okolo 14k zpatecni...
    DIVA
    DIVA --- ---
    kde nakupujete letenky? sháním v předstihu, určující je cena. letíme z čr, ideálně brno (pha, vídeň) + ze španělska, ideálně malaga (nebo čím blíž tím líp)

dík moc
    DIGITALL
    DIGITALL --- ---
    byl jsem na cejlonu dvakrát, loni a předloni, jednou pobytovej a druhej výlet jen s baťohem na zádech, plán jsem si sestavil během letu, musím říct, že bych se tam rád vydal klidně do třetice. Nebo do indie, případně thajska:-) dobrý je že je to země, která je bezpečná i pro samostatného cestujícího:-)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    TRISTANNA: pokud chces na dyl, posli pas do Vidne, vyrizuji 2-mesicni, do 14 dnu ho mas zpatky (nezapomen pridat do obalky mezinarodni odpovedky jako kredit na postovne, tusim ze je potreba 8 kuponu).
    Sri Lanka Embassy Vienna
    http://www.srilankaembassy.at/
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    TRISTANNA: Nejlépe je tam v zimě... ale ne, že by nepršelo vůbec ;-)
    Počasí: Srí Lanka - počasí (aktuální, předpověď)
    http://pocasi.orbion.cz/sri-lanka/
    Jinak vízum do 30 dnů dostaneš pouze formou razítka při příletu do pasu.
    TRISTANNA
    TRISTANNA --- ---
    Ahoj. Mám dva dotazy:

1) Prosím, jak je to s vízem pro Čechy? kde ho dostaneme a potřebujeme ho vůbec ?

2) Kdy jet na Srí Lanku, abychom vychytali nejhezčí počasí a nejmíň deště?
    MISHELKA
    MISHELKA --- ---
    Nechystáte se někdo na Srí Lanku v srpnu?
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    [ OFFERINGNABÍZÍM: SRÍ LANKA - Průvodce Lonely Planet - nová / Praha (Brno) / 450 CZK ]

PIDALA: bohužel nemůžu říct, neb jsme tam nakonec neodletěli i přes koupené letenky (kvůli nemoci), ale je tam určitě toho tolik krásného - při čtení průvodců i Lonely Planet jsem byla nadšená už z pouhého čtení. Ale rozhodně jsem si nechtěla nechat ujít Polonnaruwa.... tak snad ti to vyjde, narozdíl od nás :-( Držím palce.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Tak ještě jinak.. celkem nečekaně a na rychlo se chystám na Srí Lanku.. dnes padlo rozhodnutí a odlet je 6.2. Nějaké cíle vytyčené máme, ale prosím o radu ty zkušené a znalé o cenné rady a doporučení, především ohledně míst, která bychom určitě neměli vynechat. Budeme tam měsíc...
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Můžete mi prosím někdo poradit, jak je to na srí lance s půjčením motorky a na kolik to tak vyjde?
    KATHARIINE
    KATHARIINE --- ---
    MONOEGO: cau, covece jo. a presne prelom nejspis..
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    zdravím nechystáte se někdo přelom březen/duben???
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    prakticky o zaplavach nic nevim a ctu az tady:]
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    GIMEL: jih a jihozapad je ok. nevim, jak ve vnitrozemi. prselo ted odst a vytopenejch bylo par domu i tady, ale nic strasnyho.
    ALLENA
    ALLENA --- ---
    GIMEL: me z konzulatu napsali, ze se situace normalizuje a neni duvod cestu rusit. Ale nic konkretniho.
    Tady je dnesni clanek z mistnich novin, jsou tam vypsany i zasazeny oblasti:
    Sri Lanka News | Online edition of Daily News - Lakehouse Newspapers
    http://www.dailynews.lk/2010/12/08/news20.asp
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Ahoj, není někdo z vás v tuto chvíli na Srí Lance? Zajímalo by mě, jak je to s těmi záplavami. Jestli se jedná o katastrofu a nic nefunguje, nebo to postihlo jenom určité oblasti, zbytek země to neovlivnilo, kam jet a kudy, aby se člověk těmhle místům vyhnul a jestli je pro turisty v zemi rozumně bezpečno.
    Díky
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    ALLENA: das pas, mrknou na nej, dostanes razitko a jdes. cca 3-5minut:]
    YACOB
    YACOB --- ---
    ALLENA: neni to snad dokonce, ze ty bys mela mit utratu 30 usd na den? ... za me musela byt viza predem, co si pamatuju... a zadny penize po me nikdo nikdy videt nechtel :) .... jestli se nepletu tak tu utratu by si mela byt schopna dolozit, coz nebylo naprosto proveditelny :) i kdybys to utratila, tak to nemas ve vetsine pripadu jak dolozit (jinak jsou to informace stary tri roky, urcite se najde nekdo kdo tam byl v posledni dobe)

.. pripomnelo mi to, kdyz sem se v indii ptal jak to delaj s placenim dani u jednoho obchodnika a dostalo se mi odpovedi "no....... nekdy zaplatim" :-D :-D
    ALLENA
    ALLENA --- ---
    Ahoj, jak presne probiha pri priletu do Colomba pri udelovani viza kontrola ty podminky, ze musite mit 30 USD na den? To chteji videt cash, vypis z uctu nebo na to cele kaslou ? :) diky
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    Máte někdo tipy na cestování po Sri Lance s děckem? rádi bychom se po příletu aklimatizovali někde nepříliš daleko od letiště, což se nabízí třeba Negombo, a pak dál cestovali po pobřeží. Chceme spíš odpočívat a podívat se na místa, která nejsou příliš zaměstnaná turist. ruchem. Máme 14ti měsíčního synka, takže spíš poklidné tempo a jednoduché přesuny. Pokud máte tipy na příjemné rodinné hotýlky a klidnější místa, budeme za to rádi. Cestovali jsme po Indii, takže předpokládáme, že většina věcí si bude podobná jako v Tamilnadu. Pokud máte někdo info i o tom, zda se dají pořídit na místě pleny, tak budeme rádi. díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam