Byli jsme primo pred tim kriketovym stadionem. Vidis zdrhat lidi a bezet proti nim do pevnosti, mi neprislo vubec logicky (navic minule pres hradby voda prosla a nateklo tam neco pres metr vody - ale stacilo to na to, aby tam nikdo nezarval). Vetsina lidi vybehla na autobusaku na ten most, coz jsem vyhodnotil jako totalni picovinu a rozhodnul jsem proste bezet co nejdal do pryc :) Lidi nas i z balkonu zvali do tech baraku tam, ale to jsem, jakozto zkusenej sledovac vlny v japonsku, vubec nebral v potaz - tam to bralo domecky, jako by byli z papiru. Takze se proste bezelo... V tom davu nas nahodou predjel jeden nahanec z hotelu, u kteryho jsme tejden pred tim bydleli a moji polovicku nabral a jel s ni "nekam". Me pak vzal nejakej jinej mistnak taky. Takze jsme se kousiceks vezli /po rovine, takze jsem porad nebyl spokojenej - kazdej prece vi, ze to muze splouchnout nekolik km do vnitrozemi:)/. Na konci byla ulice ucpana, takze to typci otocili a odvezli nas pod ten kopecek tam, o kterym jsem psal - ten jsme vybehli a ja byl konecne spokojenej. Tam by se nedostala ani nejvetsi tsunami na svete :) Bylo pak docela vzrusujici cekat na tu obrovskou tsunami, ktera bude trhat baraky a z naseho kopce udela ostrov... ale po 4h prisla zprava, ze to splouchlo asi deset centaku a nic vic uz nebude :) Tak jsme si v tom hotelu dali aspon vecu (nejlevnejsi pokoj za 250 dolacu, ale _dokonalej_ pork sizzling jenom za 1000 rupek, takze parada) a sli hledat pokoj do pevnosti - pesky, pac nas nikdo za kilo nechtel vzit a dve tem zlodejum prece nedame :)
Tady jsem vygooglil nejakou fotku (svoje jeste nemam) - nejvyssi bod v dohledu :)
http://www.exoticholidaysinternational.com/images/sri_lanka_hotels/lady_hill_hotel_galle/lady_hill_hotel_galle_13.jpg
Jinak Sri Lanka super, krasna zeme, jen mam pocit, ze se te lidi snazej vic vomrdat, nez jinde. Dost predrazeny vstupy a vsechny tyhle turisticky zalezitosti (oproti zbytku asie a i oproti mistnim cenam). Taky na ulici ocividne zkouseli vetsi ceny na streedfood, nez pro mistni a tak. Vrcholem byli mistni surfari, ktery se mi pokouseli prodat speka za 3000 rupek. Ja jsem na tyhle veci docela haklivej a odjinud je nemam.
Ale teda to jejich curry mi bude chybet. Nastesti jsme nakoupili dost koreni a i tu jejich rejzi, takze si ho co nevidet udelame - thai green curry delame skoro kazdej tejden :)