• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    CROME: máš recht, tu Anuradhpuru jsem si už v hlavě vyškrtla, hlavně je to asi dost podobné jako Pollonaruwa. Přidám taky nějaký den na pláži a kouknem na tu Mirissu. Z tangalle zas byla unešená kamarádka co tam byla před rokem, tak zařadíme obojí.

LA_PIOVRA: Mám problém, že se asi nedovedu rozhodnout jaká tři místa by to měla být:) Trpím trochu tím, že bych pak měla pocit, že jsme toho mohli vidět více. Asi tedy zvolím střední cestu.
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    CROME:
    LA_PIOVRA:
    tohle bude mit asi kazdej jinak ne ;]

ELGEMA:
    my sme jeli
    negombo -> dambulla -> sygyria -> pollonaruwa -> kandy -> dallhousie (adam's peak) -> ella -> mirissa (3 dny) -> negombo.

a vubec sme se nehonili a jezdili hromadnou a uzili sme si max.
    ja bych se teda na nuwara ellyiu vysral i na galle bych se vysral =]

misto tangalle mirissa, ta je fakt mega moc =]

a na kandy bych se nevysiral. chramy okolo, botanicka zahrada, a dalsi valy tam sou super =]
    Tipy a kontakty na dobry majitele jeste porad mam, esi chces ;]
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Me to na 15 dni prijde zraly na tronasobnou sebevrazdu. Pro me je na 15 dni limit tak 3 mista.
    CROME
    CROME --- ---
    ELGEMA: kdyz jedete do galle urcite se stavte v Mirisse paradni plaz.
    ja bych vyskrt Anuradhapura
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    CROME: No jo právě kvůli tomu píšu, nedovedu zhodnotit jak moc se budeme honit:) Co bys vyškrtl? Pláž tam mám v Tangalle, doporučil bys jinou?
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRUN: mistni volani za smesnej pakatel, volani do cech me prislo levnejsi nez volani tady v cechach
    SUNNY_HELL
    SUNNY_HELL --- ---
    BRUN: na letisti jsem kupovala sim kartu Dialog, za 1000 rupek byl kredit 850 rupek, pricemz 1MB dat = 1r. pouzivala jsem hlavne na internet a obcasny sms a volani na sri lansky simkarty, ceny za sms a volani minimalni (kreditu mi zbylo po 3 tydnech habadej). jednoznacne doporucuju, s wifi to tam uplne ruzovy nebylo a takhle jsem se pripojila kdykoli bez problemu. vratili jsme se vcera.
    CROME
    CROME --- ---
    ELGEMA: me to prijde skoro jako zbytecna honicka a jeste tam nevidim, zadny prima plaze, me by to teda nebavilo :)
    BRUN
    BRUN --- ---
    jak je to s nakupem sim karty na SL? maji pokryti? data? ceny?
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    Ahoj všem, vyrážím na Srí Lanku 3.října na 15 dní. Předběžně máme itinerář následující:
    Anuradhapura
    Kulturní trojůhelník (Dambulla, Sygiryia, Polannaruwa)
    Kandy (Pinnawela, sloni)
    Nuwara Elyia/ Haputale, potom vlakem do
    Ella
    NP Yala
    Tangalle
    Galle

Myslíte, že to takto stojí za to? nemám představu jestli ten program není nahuštěný. Měli bychom mít auto s řidičem, tak doufám, že přejezdy budou rychlejší než s lokální dopravou.
    Uvítám jekékoliv tipy:)
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    diky vsem, beru cejchu, taky mi to prijdem nejidealnejsi :-)
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    MILUNI: my měli tenký spacák a byla jsem za něj opravdu ráda! Na několika místech se mi jejich povlečení moc nezdálo a na místech, kde bylo hodně hmyzu jsem se v něm cítila schovanější.
    GLUON
    GLUON --- ---
    MILUNI: Ja vzdy beru starou cejchu, doporucuji. Zalezes do ni jak do spacaku. Nebo muzes koupit bavlnenou vlozku do spacaku. A pokud pojedes do hor, je tam v noci fakt zima (Ella, Nuwara eliya, Haputale apod.), ale v ubykacich tam maji teple prikryvky ktere hodis pres tu cejchu :), mistni jsem tam videl chodit vecer v perovyvh bundach.
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    Já si tedy na cesty beru vlastní povlečení. V Indii bylo v hotelech leckdy prostěradlo dost divné...
    BARA78
    BARA78 --- ---
    MILUNI: Měly jsme zařízené ubytování na několika místech a prostěradla tam všude měli... nevím, jestli je to obvyklé úplně všude, ale my máme takovouhle zkušenost.
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    BARA78: pod vlastnim nebo jejich? Ja jen jestli neco takovyho vubec s sebou brat
    BARA78
    BARA78 --- ---
    MILUNI: Ne. Spaly jsme pod prostěradlem, a i to bylo někdy dost. Ani ve vnitrozemí o moc chladněji nebylo než na pobřeží.
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    brali jste si nekdo s sebou aspon tenky spacak?
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    tak letenky zaplacene :-) z jen necely mesic a frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    ROMI
    ROMI --- ---
    v elle meli vyborny roti v jedny otevreny restauraci
    BARA78
    BARA78 --- ---
    MILUNI: Takže cca 15 000 náklady na tři týdny ubytování, jídla a cestování (bus, tuk tuk, vstupy a pod) + koupě různých dárků a jiných nezbytností.
    BARA78
    BARA78 --- ---
    MILUNI: My jsme měly tehdy letenku za cca 18 000. A celkem i s letenkou jsem dala za více než tři týdny něco málo přes 30 000. A to jsme měli celou dobu ubytování se snídaní a sprchou na pokoji (našli jsme si ho na internetu, domek patřil Němci, ale provozovali to místní, nikde v LP a podobně nebyl, ceny solidní, ale nevím, jak by to bylo ted, přec jen už je to trochu dýl), udělali si výlet do vnitrozemí... přes den jsme jídlo nekupovaly, neb v tom vedru se nedalo jíst, ale večeři jsme si dávaly někde téměř vždy - buď v tom našem ubytování nebo někde jinde. Ovšem fakt je, že jsme poměrně rychle objevily podniky, které byly spíš pro místní než pro turisty, takže cena za jídlo poloviční.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam