• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    QWERTY: Nedá, jen po netu. Trva to asi 10 minut vyplnit formular a prijde ti v podstate obratem. Plati tusim mesic
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    Dá se o ty víza žádat na místě? Jak dlouho platí?
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    FLIPPER: tiskla jsem potvrzujici mail o schvaleni. na letisti do nej koukali ;-)
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    staci ten druhej mejl
    Sri Lanka ETA status Acknowledgement

ETA No :
    Name:
    Nationality:
    Passport No:
    Purpose of Travel:
    Visit Type:
    Validity of ETA:
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    jasný. vytisknu teda ten mail. žádný ofiko pdfko asi nedorazí, co?
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    FLIPPER: tiskni, to je jistotka. Ja mam pocit, ze sme to ukazovali zaroven s pasama, ale uplne jistej si nesu, uz to je nakej patek precejen...
    2MEK
    2MEK --- ---
    FLIPPER: Ja si radsi tisknul - jistota je kulomet a radsi spoliham na sebe, nez ze nekdo, ze nekde neco bude mit (ale ve vysledku si ted vubec nejsem jistej, jestli to po me vubec nekdo chtel videt).
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    schválili nám "ETA vízum". je potřeba si to nějak tisknout nebo to budou mít v databázi až dorazíme a stačí jen předložit pas? díky!
    ALISHAKOC
    ALISHAKOC --- ---
    TABO: díkes :)
    TABO
    TABO --- ---
    ALISHAKOC: Mrkni pro představu na cestopis srilancan.info no a spoje a veškěré informace najdeš na stránkách lonelyplanet.
    ALISHAKOC
    ALISHAKOC --- ---
    Ahoj Srí Lančani! :)
    Budete se někdo pohybovat na Srí Lance mezi 10.12.-29.12.?
    Právě dnes jsme si koupili letenky a jsme teda dobrý střelci, neboť o Srí Lance nemáme ani šajnu, ale jedeme a jsme na těšení jak malý děcka..uznala bych nějaké dobré tipy na výlety,něco málo mám načteno. Potom nějaké www stránky na vyhledávání ubytování a cestování po Srí Lance, kde bychom vyhledali nějaké spoje..busy a vlaky atd..pěkně prosím o nějaké cenné info..díky
    GLUON
    GLUON --- ---
    Koukám, že jsme sem nedávali fotky z naší cesty prosinec 2011 - leden 2012. Flipper se může podívat na ty "přelidněné" pláže. :-) Je to několik set fotek, ale menší výběr nemám.

maynkacesta | Sri Lanka Select 01 – rajce.net
    http://maynkacesta.rajce.idnes.cz/Sri_Lanka_Select_01/

Fotila většinou Maynka o občas Gluon :).
    GLUON
    GLUON --- ---
    FLIPPER:

3) Loni jsem byl take na prelomu roku a byli jsme hodne i na plazich. Jen malokde bylo vice lidi. To bylo tim, ze jsme nejezdili po tech proflaknutych mistech jako Mirrisa, Tangala, Hikkaduwa. Teda v Hikkaduwa jsem byl a nejak moc lidi tam take nebylo, ve smyslu hlava na hlave :). Ono staci od takoveho strediska ujet par km hned si na plazi sam, tedy spis se psy, rybari a mistnimi rodinami na vylete :).
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    *dobrodružnější
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    FLIPPER: na severu jsem nebyla, ale znám lidi, co byli a na některých místech je to možná trochu dobrosružnější, ale prý dobrý.
    Co se týče třetího dotazu, jestli chcete pláž jen pro sebe, klid a samotu, doporučuju tady náš bungalov http://www.srilankaubytovani.cz/
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    FLIPPER: jasnou odpoved ti mohu dat jen na treti otazku: v prosinci zacina sezona - takze leto, vedro :-) Na plaz tudiz kdekoliv, chcat nebude, ale hlava na hlave mozna ano :-)
    Sever je pry hodne zajimavy a co se boju tyce, tak klidny. Pristi cestu planuju taky tam. World's end je asi 9 km pesky od posledni civilizace, takze trek to fakt neni :-) a mezi plantazema se projit je prijemne a v podstate bych rekla, ze v tuhle dobu v horach sezenete ubytovani v pohode ve vesnicich protoze turisti budou hlavne u more a u proflaknutych pamatek. More bych volila na vychodni strane, tam neni tolik velkych mest, mohlo by se dat najit neco klidnejsiho
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    letíme v půlce prosince circa na měsíc na Srí Lanku, trochu jsem koukal co a jak, abychom měli aspoň rámcovou představu kam jet a kam ne. nicméně bych se chtěl zeptat na tři věci:

1) byl jste někdo na severu ostrova? co jsem tak četl na fórech, měla by to být díky bojům a absenci turistů zakonzervovaná stará Srí Lanka. dost mě to láká :) určitě se chceme podívat do Jaffny, ale zajímaly by mě tipy na další místa.

2) chtěli bychom dát nějaký ideálně vícedenní "trek" v oblasti Highlands. podle toho co jsem četl, tak tam vyloženě trekový možnosti nejsou (mimo výletu na World's End, což není přesně to co hledám). napadlo mě jestli by se nedalo jít těma čajovejma plantážema co tam mají a přespat vždycky ve vesnici kam dorazíme. je tohle vůbec možný? nebo jsou ubytovací možnosti jen v těch profláklejších místech?

3) kam v týhle době na pláž? ideálně aby tam moc nechcalo a hlavně aby tam nebyla hlava na hlavě. je mi jasný, že v tomhle termínu to bude složitý, ale kdyby měl někdo tip na něco klidnějšího ...

díky!
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ADDAH: na sever se da uz neco pres rok jet bez permitu, vydelecny misto pro valecnej turismus :) ted nedavno tam postavili obri museum se vsema ltte opicarnama.
    Na vychode urcite nevynechej Arugam bay, konec unora je chvili pred surf sezonou, Trinco a okoli je taky fajn.
    ADDAH
    ADDAH --- ---
    Ahoj!
    Na SL se chystáme v druhé půlce února na 2 týdny. Nějaký tipy už jsem si tu našla.
    Co byste řekli, že určitě nemáme vynechat na východě/vých.pobřeží?
    A co sever? Je to tam uzavřený?
    Už se hodně těšíme :)
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    DJ_RIPPA: ty jo zelena Sigiriya :-) to je parada. Hezky fotky

DJ_RIPPA: Ja se taky vracet nebudu, taky chci jeste videt neco jinyho :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam