• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Zdravím, byli jste někdo na Lance v červenci/srpnu? co byste doporucili..chystám se na 4-5 týdnů :) dík předem
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    pardon, Rosand waves
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    Urcite nedoporucuju v Hikudawe ubytovani v hotelu Rosand wavws blizko u autobusoveho nadrazi. Vytopil nam dest uplne pokoj a na znicene veci se nam majitelka akorat vysmala.
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    vytistene ETA viza z netu jsem zapomnel a uplne v pohode to maji v pocitacich a nikdo to po nas nechtel a kamos je nemel vubec a zaplatil na miste behem minutku, jen o 5USD drazsi
    ELIS
    ELIS --- ---
    Kdyz uz tu slivovici povezete, zastavte se v Haputale a ptejte se po Alim. Telefon: 072/6157484
    Kazdy ho tam zna, ale stejne si vas asi hned sam odchytne na nadrazi. Dela pro jeden hotel a zaroven sefuje guesthouse sve dcery, rika tomu Ali Home, je tam skutecne spis takova domacka atmosfera. Otevreli koncem unora, coz teda neznamena, ze je to fungl nove, postupne renovuji a rozsiruji, rozjizdeji byznys a maji velke plany.

Zatim jsou v provozu tri pokoje (za 1500), tepla voda, klid, nadherny vyhled do kopcu (pritom pesky jen par minut do mesta)... Dcera vyborne vari, budou kolem vas porad skakat a ve vsem se snazit vyjit vstric. Na Aliho se da spolehnout, domuvi a zaridi vsechno za ferove ceny. Jeho kamos Faruk ma auto, ktere teda tak tak drzi pohromade, ale bezpecne vas dopravi kamkoli. Ali je fanousek Cechu a Slovaku a muze se utlouct po slivovici. Uprimne, je to alkac, ale mily a schopny clovek. Navic se od nej clovek dozvi plno veci o Sri Lance, historii a tak.
    Dostali jsme se tam na doporuceni typka, ktery rikal, ze je lepsi nocovat v Haputale nez v Elle, ktera je moc turisticka a predrazena.

Ali s dcerou

FERYLA
    FERYLA --- ---
    náhodou někdo letos v prosinci neletí?:)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    DJ_RIPPA: ať se každý rozhodne, co mu vyhovuje, já zase nevěřím na dezinfekci alkoholem a tahat s sebou flašku tvrdýho plus dezinfekci na ruce s nejistým výsledkem se někde sakra pronese :) plus tyfus dostávají i místní žijící v běžných podmínkách, nedávno s tím byla v nemocnici známá mé kamarádky z Indonésie (Jakarta)
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    2MEK: =)))) 200ml na osobu, to nebude zas tak moc.
    2MEK
    2MEK --- ---
    DJ_RIPPA: Pred kazdym jidlem si dezinfikujete ruce? To s sebou tahnete batoh navic jen s dezinfekci, ne?
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    LA_PIOVRA:
    my si dycky pred kazdym jidlem dezinfikujem ruce, a "dezinfekce zevnitr" = kazdy jidlo zapijime slivou a vecere arakem =] A cigara sdilim jenom s manzelkou ;]

btw. (ted si budu protirecit, ale precejen znam i ty co se ockuji =] )
    to nam tedka onehda rikala kamaradka, byli loni 2 mesice kambodza, thajsko, vietnam, ockovana na zloutenku pravidelne, dlouhodobe. Ted ji doktorka rikala, ze ma zvyseny jaterni testy, na coz dodala, ze vidi v karte, ze ma ockovani proti zloutence, tak ze to je kvuli toho...

no...pardon, kocnim s OT =]
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    DJ_RIPPA: no, ono to nemusi bejt jen ze spinavejch rukou, ale i z vody, spolecne cigarety, jidla atd. Proste jak nejsem pritel ockovani, tak proste A zloutenku povazuju za smyslupnou, radsi se necham ockovat, nez bych porad neco pigloval nebo si poskodil jatra:)
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    DOUPLE: jedem za 3 tydny do Kambodzi, tak dam vedet ;)) Nicm. treba do Indie bych se zcela urcite naockovat nechal. (at si zas nehraju na tvrdaka =] ) jenom tyhle ze me jsou imho realtivne "cisty" ;]
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    DJ_RIPPA: já vim, že je malá pravděpodobnost, ale vždycky si řeknu " co když zrovna já..". Souhlasím s DOUPLE: . A už i s tímhle přístupem, že se bojím nakázy, jsem ohroženější :)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    DJ_RIPPA: pockej ted to schytas :) ne vazne, zloutenka je lusknuti prstem, je vsude a nevis dne ani hodiny. A to se k ockovani taky nestavim nijak fanaticky, za ty pripadne komplikace to fakt nestoji ..
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    NATALIE: ocividne, ale jasny, rozdilny nazory jsou bezny ;] Su onehda narazil na nakej web, kde byli super statistiky a pravdepodobnost nakazeni pro jednotlivy zeme... Ale ani za boha si vzpomenout, jak sem se k nemu dostal =]

SYKES: Mam napsanej kontakt na borca z pollonaruwy, co te protahne zadem a cely to s tebou objezdi. Mistni to nechavaj byt, pac ty penize konci u nich. Takze zadne strach.

LA_PIOVRA: nestacilo by si jenom myt ruce? =]
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    DJ_RIPPA: tak to známe zřejmě jiné lidi :) proto jsem to tak napsala. Je to individuální. Pro někoho je to blbost, jiný se s tim může cítit lépe. Taky záleží, kde se tam pohybuješ.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    SYKES: co muzu mluvit za polonaruwu, on ti to nekdo spis sam nabidne kdyz budes chvili chodit kolem, nebo dost mozna jeste v buse, zalezi jak pojedes. Nebo na hlavni ulici (20 metrupred kruhovym objezdem) je pujcovna kol, tam se kdyztak zeptej.
    Zasuvky normalne jako vsude v asii, do britsky das tuzku, do evropsko-us to narves silou :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SYKES: samozrejme ze je to nesmyl, zasuvky jsou sice jiny, ale pokud uzijes kombinaci McGyver (propikou nebo cimkoli jinym zalacis placicku v uzemeni, ktera ti otevre nulak a fazi) a trosku nasili (popripade mirne roztahnes kolicky zasuvky kterou zasouvas - nekdy nedolejhaj kontakty), tak zadnou zatracenou redukci (kterou bez problemu sezenes, ale proc se s ni tahat) vubec nepotrebujes
    SYKES
    SYKES --- ---
    dík za tipy na vstupy... k tomu ještě dotaz: lze o těchto věcech hovořit s místními normálně? Míněno říci si, jestli mě tuktukář dokáže protáhnout za méně peněz dovnitř? Nebo je třeba být opatrný - hlídá tyhle podvody policie a tak?

a ještě: čtu že Elektřina: Elektrické napětí je 230–240 voltů. Vzhledem k naprosto nestandardním zásuvkám, na které lze jen velmi obtížně sehnat adaptér, se doporučuje vzít s sebou bateriové přístroje. - jak se to má s dobíjením baterek a tak, neříkejte mi že je to tak fatální problém (ale zas, notes s sebou táhnout fakt nehodlám)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam