Zdravím! Kocem března jedeme na Srí Lanku a chtěl bych se tu poptat na pár věcí:
- Jak je to s moskytiérama? Jsou po hotelech/hostelech? Poprvý netáhneme stan, protože nepůjdeme na žádný hory, tak si připadáme takový omezený o možnosti. Dá se tam třeba někde bivakot na plážích? Doporučili byste spát venku?
- Na kolik tak vyjde nějaký levný ubytko? (nejsme fajnovky, ale ta moskytiéra by tam bejt mohla). Sháním nějakou orientační cenovou hladinu. Co třeba oběd nebo večeře v nějakým zaplivaným bistru pro místňáky?
- Dá se tam domluvit anglicky, jako třeba na Kavkaze rusky nebo v severní Africe francouzsky ("já neumim, ty neumíš, ale chceme udělat kšeft")
- Někde upozorňovali na žebráky a vynalézavý obchodní praktiky. Liší se to nějak výrazně od arábie, Íránu, toho Kavkazu nebo makedonskejch cikáňat, co ti šacujou kapsy?
- Taky jsem slyšel, že vodu nedoporučujou dezinfikovat, ale kupovat. Cestování bez průjmu není ono a dosud jsme všude dezinfikovali, je to tady fakt tak výrazně jiný?
Dík za rady. Mám sježděnej spíš blízkej východ a ten Kavkaz, tak nevím, co čekat od jižní Asie.