• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    LEMS
    LEMS --- ---
    CRAZYHBO: zkus Turkish Airlines pres Istanbul, ja letel asi za 14. pripadne se optej tutaj [ Letenky za par kacek aneb nizkonakladove aerolinky & letani obecne ]
    CRAZYHBO
    CRAZYHBO --- ---
    zdravim ve spolek..

nak nemám moc šancí si vzít volno přes léto tak nás napadlo vypadnout na Srí Lanku někdy kolem konce září-spíš řijen..na 2-3 tejdny..

naký rozmezí za kolik se pohybujou ceny letenek?přes co se dá nejlíp letět??
    LEMS
    LEMS --- ---
    ja kdybych nesmlouval jen o cene ubytovani, tak tam necham dvakrat tolik. jinak informacni peklo, presne!:) i jeden clovek dokazal podat radu protichudnych informaci behem chvilky:))
    STOOL
    STOOL --- ---
    ROMI: hele parkrát jo a tam prostor sice byl, ale v řádech korun... říkal jsem si, že mě trochu vyšší cena nezabije a oni ty prachy ocení víc než já
    ROMI
    ROMI --- ---
    STOOL: jsi asi nejezdil s tuk tukarema ;)
    STOOL
    STOOL --- ---
    Přijeli jsme včera a jsem z toho snad víc odvařenej než z první cesty na východ.
    Bylo to:
    - Okolí Kandy, hned z letiště jsme odjeli do jedný vesnice ke známým, který nás pár dnů prováděli po okolních kopcích, samotný město mi nijak neučarovalo
    - města na severu, Pollonaruwa, Sigirja, Dambula
    - Hatton, Dalhousie a Adamova hora. Super věc, strašně pozitivně naladění místní, hlavně starý sinhálky, který zpívaly a švotiřily celou cestu ať nahoru nebo dolů
    - vlakem do Haputale (mimo jiné úsek do Nanu Oya se mi líbil mnohem víc než opěvovaná trasa Haputale - Ella), kde jsme zkejsli asi 4 noci a chodili po plantážích a kopcích, samotný město leží na horským hřebeni v sedle
    - vlakem do Elly (jenom kvůli tý opěvovaný trase), odkud pak hned do Uda Walawe (sloni se krmí i tady a nevytváří to kolem sebe tu auru jako sirotčinec) a Singaradja (prales, po kterým chodíte s průvodcem, jednoznačně doporučuju - stromy, liány, pavouci, chameleoni, koupačka pod vodopádem a moře pijavic; pomáhá sůl, žádný ajurvédský srandy). Na cestu mezi těma národníma parkama doporučuju osmihodinový martirium, který se na mapě jeví jako nejkratší cesta. Je to náročný, ale projíždíte krásnou horskou krajinou s čajem a bez turistů
    - pak Mirisa, kde jsme byli skoro týden, surfy (my začátečníci jsme jezdili do nedaleký Weligamy na pláž hned v centru nalevo od ostrova s molem, kde jsou pro to mnohem lepší podmínky, mělko a prakticky celodenní break), Galle (pevnost nic moc, sterilní, zato na trhu to byl správnej mumraj) a nakonec turistickej Disneyland v Negombu.

Když opomenu všudypřítomnou tropickou přírodu, tak mě fascinovali lidi. Spontánně usměvavý, vstřícný a vlídný, dokonce i ti naháněči (oproti jiným zemím). Má to ale i odvrácenou stránku - sinhálec vám radši zalže, než aby řekl, že neví. Jo a smlouvání nemá smysl (četl jsem cestopisy, kde ti lidi smlouvali snad i v autobuse), po celou dobu jsem neměl pocit, že by mě kdokoli sdíral, a když už, tak to bylo pár rupek, co mě nezabije.
    LEMS
    LEMS --- ---
    KALAM: ten sloni sirotcinec by meli prejmenovat na cirkus, ja to tam moc nedal:/
    KALAM
    KALAM --- ---
    Já se vrátil před 14 dny, byli jsme se ženou na měsíc:)
    Moc fajn trip.
    Jeli jsme:
    - Colombo, kde jsme zůstali na víkend a projeli si ho,moc se mi líbilo, hlavně nedělní bloumání po greenu u oceánu, kde byla spousta milejch lidí:)
    - pak vlakem do Kandy, kde jsme zůstali asi 5 dní a půjčili si auto s řidičem na takový ty klasický výlety (Dambulla, Sigiriya) a mrkli se do nádherný botanický zahrady, do sloního sirotčince a na tisíce dalších věcí v Kandy. Tam se mi líbilo moc.
    - vlakem do Hattonu a pak do Dalhousie odkud jsme šli (bohužel v sobotu, nikdy to nedělejte:) na Adams Peak, kde byli do půli cesty stánky jak na Matějský, tisíce lidí a celkem bordel na to, že je to posvátný místo.
    - pak z Hattonu do Nanu Oya a do Nuwara Eliya a na Horton Plains, to byl jeden z nejhezčích výletů, nějakou tu čajovou továrnu a čajové plantáže
    -autobudem do Ella, tam je to nádherný
    - autobusem na jižní pobřeží do Tangalle a oceán, výlety (krásnej Rock Templ, safari, želvy,žádný rusáci:)
    - nakonec busem do Galle s nejšílenějším řidičem autobusu na Sri Lance, Galle je krásný a takový hodně
    evropský, takže nás připravilo na návrat domů:)
    - dálkovým autobusem do Colomba a frnk domů, kam se nám vůbec nechtělo...

Když se ohlídnu, tak to byl skvělej výlet bez problémů, když nepočítám vopruzáky, naháněče a fakt nenažraný řidiče tuktuků:)
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    Já všude rozdávám pohlednice se zasněženou Prahou. :-)
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    Vzali jsme jim knížku o Čechách v angličtině a hlavně s hromadou fotek a nadšení veliký :)

Btw jsme se poprvé setkali s kapsarema na Adams peaku. Hrozne otravni borci. Se podelim po návratu :)

Jinak lanka je porad stejně skvělá :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    ceskej dres narodniho cricketovyho tymu :D
    HASHLERKA
    HASHLERKA --- ---
    cigara :D
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    Nemate nakej tip na darek pro mistni? vracime se po dvou letech, potkame par znamejch a krom slivovice zatim nic nemame a ve ctvrtek mame odlet =]
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    LITTLE_SISTER: a to teda sme se nijak nežinýrovali, párkrát sme bydleli i celkem v luxusu, jinak ve středně drahých guesthousech
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    DRAVON: taky tak :) za 2 lidi včetne letenek 60 litrů
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    DRAVON: nas to vyslo na 15+letenka ale byla mimosezona - srpen / zari
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    DRAVON: pocital bych 15 bez letenky.
    DRAVON
    DRAVON --- ---
    Ahoj, rad bych se zeptal zkušenějších, na kolik mě cca jako běžného turistu, nehledajícího žádný luxus, atrakce a hotely, ale naopak spíše freečkovější destinace, přírodu a chatrče - vyjde 30dnů - Listopad/prosinec na Srí lance?

Pro příklad 2010 - Thajsko30 dnu - cca 35 000 komplet.

Ve srovnání - dražší/levnější?

díky za nadhozy zkušenějších.
    HASHLERKA
    HASHLERKA --- ---
    DOUPLE: supr, dik
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    HASHLERKA: Na drbani kupuj mistni panaceu - Samahan v masti
    HASHLERKA
    HASHLERKA --- ---
    za 5 dni letime a kdyz to tu ctu... tak se tesim jak mala holka :) btw... pomuze proti drbani se na "mistni" stipance Fenistil? prip. tea tree olej?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam