• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    REEN
    REEN --- ---
    Jsme zpět, bylo to fajn... vlastně větší pohoda než jsem čekal.

Jeli jsme nakonec: Přílet --> Polonnaruwa --> Minneriya --> Sigiriya (za 3 dny) --> Kandy (2 dny) --> Hatton --> Dalhousie (1 den) --> chozeni kolem a zevl (1 den) --> Adam's peak --> Haputale (1 den) --> Horton plains a Liptons seat --> Ella (2 dny), Little Adam's peak a Ella Rock (1 den) --> Arugam Bay s cestou (5 dnů - life's better when you surf) --> Trincomalee s cestou (3 dny) --> cesta do Colombo, vecere, sprcha, letiste (1 den)

Pár obrázků: rybáři v Pottuvil (u Arugam Bay), fellaz v Trincomalee a svátek v Kandy.

REEN
    REEN --- ---
    MAKATASU: Ani dneska ;) celkove takovej hodne laxni pristup neresili nic ani celnici.
    MAKATASU
    MAKATASU --- ---
    KALAM: Ok, díky :)
    KALAM
    KALAM --- ---
    MAKATASU: Ne, nekotroloval to nikdo... Byl jsem Na Sri Lance před půl rokem cca...
    MAKATASU
    MAKATASU --- ---
    Pamatujete si někdo, jestli vám kontrolovali, jestli máte zpáteční letenku při příletu? Kamarádka mi to kupuje přes aerolinky a tam je možné to kupovat tři měsíce dopředu... já bych se ideálně chtěla zdržet dýl... jen nevím co s tím... a nechci aby mě hned vyhostili... Můj přílet si moc nepamatuju, jelikož to bylo asi v půl pátý ráno a měla jsem dost :)))
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    REEN: Také toho zatím nemáme moc zajištěno... Právě čekáme na potvrzení ubytka od jednoho místního mnicha, tak až budem tam, tak kdyžtak napíšu do SZ... Nejspíš někdy v neděli večer nebo v pondělí... Zatím přeju mnoho štěstí a pohodovej let... ;)
    REEN
    REEN --- ---
    SCHEJBITCH: proč ne, ale zatím nedokážu říct kdy kde budem, nemáme zajištěné vůbec nic.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    REEN: My letíme v sobotu... Co se někde potkat? :)
    REEN
    REEN --- ---
    Tak my teda jedem, dnes :) tak sem zvedavy jake to bude.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    WIL_M: No je to 1000 kiláků na lince, která moc vytížená nebude, moc levnějš se nedostaneš. Sri lanka airlines má občas akce, letos už snad třetí, ale dostaneš se tak na 190 dolarů nejlíp.

Levné lety | Flyhi.cz
    http://www.flyhi.cz/...hd-0/inf-0/ms-skyscanner_cz/?details=423e3c388650f2ae06da0b3fcdd35205cca972e3
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    dotaz trochu mimo téma. vzhledem k malé vzdálenosti malediv uvažujeme tam na konci výletu na pár dní zaletět. dal to někdo nízko nákladově, prosím? zajímají mne reálný ceny letenek (listopad), ubytek atp. zkoušli jsme hledat a jen cesta by vyšla snad na 5k+ubytko, jídlo atp a mám 10k v trapu. díky za tipy/rady/postřehy :)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    ja jezdil busem s pritelkyni porad auplne v pohode. stalo nas to uplny nic a je to adrenalinovej zazitek.
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    MULLINS: já jsem očkování měla už z koreji a číny, takže to jsem nepotřebovala.... A jak píše Natalie, tak bych se na minibusy vysrala jezdila klasicky... sice je to méně pohodlné, ale bus stojí nic..:-)
    PASHAK
    PASHAK --- ---
    jako safari pekny ale cestou uz mimo narodni park to vypadalo ze si nas fa slon co sme se s nim malem srazili a to teda stalo za to)))
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    MULLINS: Myslim, že jezdit busem se dá i ve větších skupinách. My jezdili 7 lidí 7 krosen a vždycky jsme se vešli. A co se týče safari, tak mně teda přijde, že je to drahá podíváná za to co jsem všechno viděla ve volný přírodě. Nebylo tam nic navíc kromě otravnýho průvodce, kterej chtěl jen další rupky. Byla jsem z toho spíš otrávená a už jsem žádný safari na sl nenavštívila. Ale tak jen můj pocit :)
    MULLINS
    MULLINS --- ---
    OMNIHASH:
    AMOPRA:
    My jsme devítičlenná skupina, takže jsme zatím to cestování v podstatě redukovali na výlety na safari, džungli, a čajové plantáže minibusem. Bydlíme v bungalowu a jídlo si vaříme sami. Vždy koupíme něco divného z místního ovoce a zeleniny a uděláme to s něčím z rybího trhu.

Ale teď se v úterý budeme trhat, abychom projeli Hortenské pláně, Ellu, Kandy, Sigiriyi, a možná ještě něco dalšího na severu. To už pojedeme ve čtyřech, takže vlakem a busem. Co se těch "turistických pastí" týče, tak jsem na Lance poprvé, takže si to ujít nenechám, i když za to platím. Například to Udawalawe byl můj zatím nejsilnější zážitek, kterého rozhodně nelituji.

Jinak víza jsou teď za 30 babek, když to rezervuješ předem, jinak 35. Je konec sezóny, takže turistů jsme viděli tak dohromady 20, prý je ale jídlo a doprava (tuktuk) na severu dražší, než tady na jihu. Zatím jsme v tom každý tak za 30k (14 letenka, 7 ubytko, 2 očkování + víza, 7 jídlo+pití+doprava+vstupy+dárky), ale to už snad tolik neporoste.
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    MULLINS: Buď zdráv, měli jsme letenku v akci okolo 10k, takže jsme pak měla 10k cestování apod.. Jezdily jsme s kolegyní jen autobusama, jedly jsme od místňáků, ale občas i klasika a ubytko jsme našly taky vždycky levné... A byly jsme na konci sezony, všude bylo naprosto prázdno...
    Trasa byla - colombo - hikkudawa - pak na jih - ella - haputala - kandy - negombo - colombo
    Ale je fakt, že safari jsme nedávala, jelikož to není to, co vyhledávám..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MULLINS: tohle je reálnej rozpočet mý loňský dovolený. Očkování je dobrovolný a rozhodně není v ceně toho zájezdu. Pojištění stálo kolem litru myslím, víza asi 10 dolarů. Jak by ses jinak chtěl dopravovat po Srí Lance? Určitě se dá pronajmout kárka s řidičem, ale vyjde to na +- autobus stejně jako MHD, pokud si ho sebou nevozíš celej pobyt. A když sem viděl místní provoz, tak sem rozhodně dával přednost vlakům, nebo busům, než jakýmukoliv osobáku. Vstupy jsou mimo jenom u turistickejch pastí typu sigiria a národní parky, jinak to byly částky v řádu desítek korun až dvou stovek. Jídlo stálo od 100 rupií ve stánku do cca 1000 v lepší restauraci, já se najde výborně každej den do tří čtyř kil.
    MULLINS
    MULLINS --- ---
    OMNIHASH: To je ale bez vstupů, bez očkování a pojištění, bez víza. 3k dáš jen za jídlo. A dopravovat se budeš pěšky a nebo max autobusem.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MULLINS: 20 dní 25-30 tisíc. 14 litrů letenka, 6 litrů pivka, 2 ubytování, 3 litry zbytek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam