• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    SMARTCHIN:
    "Roudtrip" TukTukem byl boží, svoboda, pohodlí, jen musíš počítat, že to nevytáhneš víc než na 50 a to ještě z kopce. Takže doporučuju rozplánovat více kratších úseků. Ale dalo se v pohodičce i do hor, silnice jsou tam ok, bez komplikací. Pravidleně dolévat benzít, ať to někde neuvízne. Půjčovali jsme v Negombu, stálo cca 25 000 Rupek na cca 20 dní. Chtěl nějakou zálohu, ale bylo mu jedno zda Eura/Dolary/Koruny, všechno pak vrátil zpět. Bohužel jsem někam zašantročila vizitku.
    Benzín tam potom skoro nic nestojí, resp. zanedbatelná částka.
    Na co dávat pozor? Napadá mě jen na ty veverky. Nechali jsem v Tuktuku nějaký mušle a korály a veverky to do rána rozebraly na součástky s tím, že načnuly i sedačku...naštěstí nic důležitýho nerozkousaly.
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    SMARTCHIN: nevím, zjistím
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    DIZZYDENT: Ahoj, netušíš náhodou, na kolik je ten TUK-TUK vyšel? Díky
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    RADKUVAVATAR: Diky, ja nakonec vylozene na Hortonovi plane nesla, i kdyz pocasi dneska bylo skveli (celej den slunicko), vsem doporucuju, pokud se vam nechce platit desnej vstup, tak jsem si dala decentni trek na Udaveria kopec, je to moc pekny, takovej milej okruh, pres cajovy plantaze a okolo World's Endu, s nadhernym vyhledem na cely hory a navic byla dneska skvela viditelnost, tak bylo videt fakt daleko, trvalo mi to necelejch 5 hodin (ale minimalne hodku jsem sedela a civela na vyhlidkach) a pak jsem se vratila do Ohiyi a jela vlakem dp Elly, mam taky paradni ubytko, trochu z ruky, ale fakt krasny=)
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    NA_PYCZU: My bydleli v Elle a dojeli tam ranním vlakem a odpoledním zpět. V Elle jsme měli pěkné ubytko u paní, která dělala skvělou domácí marmeládu z wood-apple. :-D
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Díky, stejně to zkusím, čas mám a nepromokavou bundu taky, tak snad jedině, aby to jediný ubytko v Ohiya nebylo plne obsazeny=)
    SINC
    SINC --- ---
    NA_PYCZU: Ja tam byl pred trema tejdnama a zrovna se udelalo ten den slunecno, ale rikali, ze je to dost promenlivy, ze pet dni predtim byla mlha. Predpoved pocasi se mi zda nefunguje, takze asi trochu loterie.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Zdravím, jsem teď v Kandy, zrovna dneska několikrát přišel déšťa, zítra bych ráda vyrazila směr Hortonovi pláně, nemáte s tím někdo zkušenosti v tuhle dobu? Nerada bych se tam trmácela a pak celý dny propršely, když to bude naprd mám v plánu vyrazit do Dambully a pak ještě víš do Trincomalee, tak kdyby tu byl třeba někdo se stejnými plány=)
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    VIXLE: Díky, nakonec jsme jeli z Galle rovnou na letiště. Ale příště využiju. :-D
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    RADKUVAVATAR: Sasanda hotel, dvojluzak na noc kolem 3000 LKR, je to trochu dal od centra ale zas se tam da udelat pekna prochazka, pres Beddagana park kolem jezera, tam je to docela pekny..
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    RADKUVAVATAR: YMCA, úplně magické místo. Někde někdy jsem to tady již psal.
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    Zdravím ze Srí Lanky! Nemáte někdo tip na levné přijatelné ubytování v Kolombu kolem petistovky (korun)?
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    Katka cestuje: Srí Lanka: Cestopis
    http://www.katkacestuje.cz/p/sri-lanka-cestopis.html
    KALKALOID
    KALKALOID --- ---
    L00K: tak ja obecne doporucuju vlak, pokud jezdi ;]. Ono bejt narvanej ve vlaku, kterej nezataci je vzdy lepsi nez v autobuse co zataci a furt brzdi, nemluve o nahodnych nekolikahodinovych zacpach na silnici. A jednou jsem nedostal listek do druhe tridy a malem ani do treti ne, tam uplne narvano, tak jsem si sednul do dveri druhy tridy a parada i s vyhledem. Ale samozrejme vlaky jezdej jen tam, kde jsou koleje ;].
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XTALIBAN: tak zrovna z Colomba do Trincomallee byl ten příplatek za první třídu jedna z nejlíp utracenejch stovek v mým životě, představa, že bych seděl v tý rozpálený plechový bedně narvaný k prasknutí celej den fakt nic moc.
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    OMNIHASH: jasne ze ne vsude je lepsi vlak, ono i ty busy bejvaj hodne precpany ... ale tteba colombo jaffna ci trincomalle nocnim vlakem s postylkou je lepsi varianta nez bus ...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XTALIBAN: to je sice pěkný, ale 1.) ne všude a 2.) je ti to na nic, pokud s tebou ve vagonu jede dalších osm milionů místních co visej i ze dveří, jak se snažej vmáčknout.
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    OMNIHASH: daj se udelat rezervace do 1, 2 i 3 tridy takze sezeni neni problem kdyz rezervujes vcas ...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    OMNIHASH: Me teda prvni trida nevzala, klimatizovany a nejdou otevrit okynka....druha je tak akorat:)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    L00K: jenže většina vlaků má magický místo zvaný první třída.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam