• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    Ahoj, od několika kamarádů sem se dozvěděla, že březen není na návštěvu Srí Lanky nejvhodnější čas. Je to pravda? Chceme letět cca na 14 dní a projet trochu středozemí (Kandy, Ella,....) a pak pobýt chvíli na jihu. Na jihu chceme také surfovat (úplní začátečníci) a na to prý je březen nevhodný - kvůli špatným vlnám.. Je to tak hrozný? Mohli bychom letět i v únoru, ale to jsou letenky už dražší :-/.. Díky
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    ADIKEITE: blbost, never jim. moskitiery sou vsude a kdyby fakt nekde nebyla, no tak pujdes o ubytko dal a tam bude. =]

repelent: Life Systems Expediton Plus 50+, neber 100+, to sme meli v tanzanii (kde ve finale zadni komari nebyli =]) a to je hroznej rozezirac uplne vseho, 50ka bohate staci =]
    MARTIC
    MARTIC --- ---
    ADIKEITE: Podle me je zbytecne ji s sebou tahat, moskitiera je opravdu na 95% ubytkach...nebo si o ni proste řekneš ;) Občas se stane, ze se ti pod ni nakej moskit stejne dostane (ani nemusi byt roztrhana) to je teprve peklo, trosku jak se lvem v kleci :-)
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    ADIKEITE: V Čechách taky trpim=D jinak mám tenhle typ, ale jenom single 120x220
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    NA_PYCZU: Děkuji za tip na repelent :) A s těmi sítěmi právě váháme, protože tady jsem několikrát četla, že někde sítě nebyly a když nebyly, tak že to bylo peklo a na mě obecně jde hmyz strašně moc, takže jsem schopná zažívat peklo i tady u nás, kde jsou ostatní v pohodě. A máš tedy něco zhruba takového? https://www.hanibal.cz/14435-large_default/sea-to-summit-moskytiera-mosquito-nets-double.jpg
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    ADIKEITE: Moskytieru mám takovou závěsnou, můžu kdyžtak půjčit, ale podle mě je zbytečný ji sebou tahat, ani jednou jsem ji nepoužila, na každým ubytku byla a když ne, tak prostě nebyla potřeba=) a repelent se mi velice osvědčil tenhle http://www.militarysklad.cz/...uif0N8BEiQAWuUJrwCkjPecOsEFVDGqHTbo50UeriHa_V_Y2JQVVVJAsBEaAotS8P8HAQ patlala jsem se s ním vždycky měsíc každej večer a pohoda, dokonce jsem ho nikdy nevypotrebovala celej, žádná vyrážka a fungoval fakt celou noc (párkrát jsem spala i na pláži), jejich Citronella sice vyjde na pár kaček, ale na mě moc nefachala=/ ale zase kamarádka si jí nemohla vynachválit
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    Ahoj, jaký jste si brali moskytiéry? Přemýšlíme si nekupovat moskytiéru, ale vzít místo toho vnitřek stanu - má to i tyčky, tak se to dá postavit a člověk se toho nedotýká. A jaký repelenty - máte nějaký doporučení ohledně značky?
    MICHAELA_
    MICHAELA_ --- ---
    MELLKORI: díky
    MELLKORI
    MELLKORI --- ---
    MICHAELA_: Stejné u nás, dostaneš SIM a vyloupneš si jak velkou velikost potřebuješ. Telefon má všude na světě každý stejný, nejnovější samsungy a iPhony ... :D
    MICHAELA_
    MICHAELA_ --- ---
    Ahoj prosím jaký maj na Srí ... SIMkarty? Mají micro, nano, nebo ještě klasický velký, na který je potřeba starý tel? A znamená tam něco symbol sovy?
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    SYKES: Hezký :) Tak třeba se nám taky poštěstí :) My jedem na Srí Lanku, takže Thajsko nedáme, ale spíš se mi líbí celá scenérie, samozřejmě včetně slonů :)
    SYKES
    SYKES --- ---
    ADIKEITE: tohle vpravdě byla náhoda, jeli jsme pronajatým tuktukem z celodenního výletu po vcelku frekventovaný silnici, když jsme je viděli... tak jsme tam zastavili na půl hodiny a čučeli. Ale byla to vcelku rychlovka - vyšli postupně z lesa, napili se, umyli a zas odešli. Žádný celodenní program :) [a na bližší setkání se slony, pokud ti o tohle jde, jsou dle mého lepší národní parky Thajska - tam si volně jezdíš na motorce a když máš štěstí, tak máš slony hned vedle silnice. My potkali jen jednoho teda, zato tak na čtyři metry...]
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    ADIKEITE: do narodniho parku lze jedine pronajmout jeep s pruvodcem
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    SYKES: Jak se dostává na takovýhle místa? Jezdí tam ňákej bus? nebo taxi nebo náhoda? :)
    SYKES
    SYKES --- ---
    ...nebo u jezera nedaleko Minneriya NP

WIL_M
    WIL_M --- ---
    T_RAVEN: jasný, safari beru, případně jako zajímavost sloni na skládce nedaleko dambuly.
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    kdyz uz neco se slonama tak projizdku jeepem v Udawalawe National Park
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    sloní cokoliv nebrat! nebo leda pokud máte hroší kůži a nevadí vám, že jsou v řetězech a pro vaše pobavení (koupel, projížďka atp) do nich píchaj bodlama. já odešel znechucenej pryč. nikdy víc
    MAKATASU
    MAKATASU --- ---
    Hola doufam ze nevadi trochu spamu, mame k dispo 2 pokojiky k pronajmu kousek (15min pesmo) od surf spotu Madiha/primo pred kavarnou coffeePoint kde jsem ted na sezonu. Ceny mozno po dohode upravit:) Kazdy pokoj ma soukromou venkovni koupelnu, spolecny obyvak, kuchyn a zahradu:) https://cs.airbnb.com/rooms/15890911
    Budu se tesit v kavarne nebo na baracku na videnou;)
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    OTAS: My se pred 4 lety dostali do tohodle ubytka http://lotuschalets.com (v galerii jsou tri sasci na zebriku k domecku na kuri nozce a to jsem porad my :-) a s majitelem (spravcem) navstivili i jejich nejvetsi kriketovy stadion v Hanbantote. To bylo zajimave a turistum se to neukazuje, nebo tenkrat se rozhodne neukazovalo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam