• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    ZOBECEK: Nuwara Elliya za navstevu nestoji, pokud tam nepojedes z nejakyho jinyho duvodu. Myslim, ze Ella je lepsi a klidnejsi, kdyz uvidis cajovy plantaze tam nemusis se v NE ani zastavovat. Ale vzdycky zalezi, co chces videt a to plati i o Adams Peak, vyhled odtamtud je urcite hezkej
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    ZOBECEK: ella jeden den, 2 je moc. Chybi ti tam adams peak. byt v horach a nezajet tam je blbost. (v zadnem pripade ne o vikendu) ;) vlak je nejlepsi s mistnima, bych se na naky rezervace zvysoka vykaslal. Nekam se dycky vecpes. a s mistnima pokecas, sem tam nekdo zazpiva, zahraje naky valy na bubinky... My jeli dycky druhou tridou, ktera me teda prisla stejna jak treti, ale asi tam bylo o 10% min lidi :)
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    COLBEN: my jedeme k Báře, ne k Monice, tak to možná bude ta druhá základna :).. to zní lépe no, jet rovnou tam, skútr si určitě půjčovat budeme, takže to projedeme tak odsud.. díky za rady, udělám rezervaci v tom vlaku..
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    COLBEN: rezervaci na ten vlak klidne tyden predem. ani tri dny pred odjezdem neni jistota ze bude misto
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    ZOBECEK: ahoj..aaa playground travel:) asi ma celkem smysl se stavit v galle na tu jejich pevnost, ale prohlidka se da zvladnout i za odpoledne. hlavne je galle asi hodku od moniky takze jestli tam budete 6 dni a treba si pujcite skutr tak to muzete dat v ramci vyletu. u moniky je pohoda, ve stejny vesnici maj cesi jeste jeden guesthouse takze je tam v ty vesnici takova ceska mensina :) v np jsem nebyl tak nevim, ale taky nas spis lidi odrazovali. podle me ella za 2 dny asi nestoji, ale zalezi..muzes si dat vyslap na little adams peak mrknout na vodopady a dat nejakou cajovou fabriku. nuwara elliya bude asi lepsi. vyhlaseneh vlacek je fajn ale asi bych si zarezervoval mista v tom vyhlidkovym. normalnni vozy jsou neuveritelne naslapany a nesednes si ani nahodou. ostatne jako v jakymkoliv forme dopravy na sri lance kdyz nemas rezervaci. na druhou stranu jsme celou cestu z elly do kandy absolvovali s nohama ven z vlaku:) kandy je super na prohlidku - hlavne temple of the tooth - na ten bych si dal klido celej den
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    Ahoj, tak letenky koupený. Odlétáme 8.3. a návrat 22.3 (ve dvou).. Chci se zeptat na plánování cesty.. Chtěla bych nejdříve strávit pár dní v surfhousu na jihu kousek od Mirissy (kempik, který vlastní češka), kde si chceme zkusit surfing a výletit v okolí - třeba na 6 dní.. Má smysl stavit se třeba na jednu nebo dvě noci někde po cestě z letiště (napr. Galle-Unawatuna)? Po tom bych chtěla pokračovat do Elly (ca 2dny), pak přes Nuwara Eliya do Kandy (to se dá absolvovat tím vyhlášeným vláčkem přes plantáže?) zase tak 2 dny v Kandy.. Nakonec bych chtěla vylézt na horu vedle Sigiria rock (doporučení od kámošky - stejný výhled, žádný lidi, žádný vstupný) a zpět na letiště.. Vynechala sem něco důležitého? Např. Tangalle, NP Udawalawe (nevím jestli to má smysl platit drahej vstup do NP, když spoustu zvířat uvidím ve volné přírodě, pokud budu chtít, např. u Mirrisy jsou prý v okolí různý rezervace)?... Nebo toho je na dva týdny až moc? Předem moc děkuji za pomoc s plánováním..
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    DJ_RIPPA: super, díky za odpověď, takhle mi to stačí :)
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    ZOBECEK: jednou v breznu a jednou v dubnu na mirisse, zacatecnici se ucili na surfu, vlny nijak velky, ale ani maly. My sme cely den delali kktiny ve vlnach, coz pro nas byla mnohem vetsi zabava, nez naky plavecky vykony =] Pokud chces denne uplavat 20 "bazenu" tak mirissa asi ee, nicmene kdyz podplaves jak se vlna preliva, tak si normalne i zaplaves bez problemu. Ze se v breznu neda proadne vykoupat je blbost az na pudu. A nam v breznu teda prselo vseho vsudy mozna 2x po 30ti minutach (v dubnu asi 6x), podle me tezko hledat lepsi obdobi.
    2MEK
    2MEK --- ---
    ZOBECEK: To asi zalezi, co pro koho znamena "koupat".
    Jeden bude brecet, ze se neda vlizt do more a je od pisku a druhej si vlny uzije.
    Taky zalezi na konkretni plazi.
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    2MEK: jak sem psala, v plánu máme jen středozemí a jih... trochu vlny - takže koupat se dalo, žádná tragédie? :)
    2MEK
    2MEK --- ---
    ZOBECEK: Zalezi kde, na jihu to bude jiny nez na severu.
    Byl jsem na prelomu brezna a dubna - vsechno v pohode (na severu klid, na jihu trochu vlny).
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    VIXLE: no mě kamarád říkal (byl na Srí Lance 3x) že v březnu se např. ani nedalo pořádně vykoupat (předpokládám že kvůli vlnám) a že když už se dalo vlézt do moře, tak vylezl akorát celý od písku.. a že celkově by mi nedoporučoval v březnu jet.. proto se ptám tady, jestli to jen jeho pocit, nebo s tím má podobnou zkušenost ještě někdo jiný ;)
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    ZOBECEK: z jakyho hlediska by nemel byt brezen vhodnej? my byli loni na cely unor a prislo mi to dost idealni. sice parkrat prselo (ve vnitrozemi delsi mirny destiky, na jihu jedna kratka intenzivni prehanka) a mistni nam radili nejezdit na vychod, ze tam bude chcat porad. surf na jihu a zapade frcel (Midigama, Hikkaduwa, Bentota - tam je to pro uplnyho zacatecnika ideal, zadny utesy a vlnky tak akorat). nepredpokladam, ze brezen bude o moc jinej.
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    ADIKEITE: moskytiéra je zbytecna věc na tahani sebou, na hotelech byva bezně. Max na zeptání. Dobré jsou ty jejich věci na odpuzovaní komaru do zásuvky (za pár korun na míste) a pak doporučuju citronela oil, prirodni zalezitost co proti komarum celkem pomaha (da se tam koupit lehce)...
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    Ahoj, od několika kamarádů sem se dozvěděla, že březen není na návštěvu Srí Lanky nejvhodnější čas. Je to pravda? Chceme letět cca na 14 dní a projet trochu středozemí (Kandy, Ella,....) a pak pobýt chvíli na jihu. Na jihu chceme také surfovat (úplní začátečníci) a na to prý je březen nevhodný - kvůli špatným vlnám.. Je to tak hrozný? Mohli bychom letět i v únoru, ale to jsou letenky už dražší :-/.. Díky
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    ADIKEITE: blbost, never jim. moskitiery sou vsude a kdyby fakt nekde nebyla, no tak pujdes o ubytko dal a tam bude. =]

repelent: Life Systems Expediton Plus 50+, neber 100+, to sme meli v tanzanii (kde ve finale zadni komari nebyli =]) a to je hroznej rozezirac uplne vseho, 50ka bohate staci =]
    MARTIC
    MARTIC --- ---
    ADIKEITE: Podle me je zbytecne ji s sebou tahat, moskitiera je opravdu na 95% ubytkach...nebo si o ni proste řekneš ;) Občas se stane, ze se ti pod ni nakej moskit stejne dostane (ani nemusi byt roztrhana) to je teprve peklo, trosku jak se lvem v kleci :-)
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    ADIKEITE: V Čechách taky trpim=D jinak mám tenhle typ, ale jenom single 120x220
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    NA_PYCZU: Děkuji za tip na repelent :) A s těmi sítěmi právě váháme, protože tady jsem několikrát četla, že někde sítě nebyly a když nebyly, tak že to bylo peklo a na mě obecně jde hmyz strašně moc, takže jsem schopná zažívat peklo i tady u nás, kde jsou ostatní v pohodě. A máš tedy něco zhruba takového? https://www.hanibal.cz/14435-large_default/sea-to-summit-moskytiera-mosquito-nets-double.jpg
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    ADIKEITE: Moskytieru mám takovou závěsnou, můžu kdyžtak půjčit, ale podle mě je zbytečný ji sebou tahat, ani jednou jsem ji nepoužila, na každým ubytku byla a když ne, tak prostě nebyla potřeba=) a repelent se mi velice osvědčil tenhle http://www.militarysklad.cz/...uif0N8BEiQAWuUJrwCkjPecOsEFVDGqHTbo50UeriHa_V_Y2JQVVVJAsBEaAotS8P8HAQ patlala jsem se s ním vždycky měsíc každej večer a pohoda, dokonce jsem ho nikdy nevypotrebovala celej, žádná vyrážka a fungoval fakt celou noc (párkrát jsem spala i na pláži), jejich Citronella sice vyjde na pár kaček, ale na mě moc nefachala=/ ale zase kamarádka si jí nemohla vynachválit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam