• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    díky všem!!
    MARTIC
    MARTIC --- ---
    ZOBECEK: co se tyka Sigiria rock je tam vstupne 4 500 rupek, vedlejsi Pidurangala stoji 500 rupek (byla jsem tam pred 14 dny, uz to neni zdarma) a take mi to takto stacilo :)
    ubytovani doporucuju ne primo v Dambule, ale najdete si nekde kousek dal - cca 2 km u jezera, tam je krasny klidek, priroda a do mesta bud dojdete pesky a nebo riksa/bus

Ella pro me byl otresny zazitek, jedna restaurace vedle druhy a mezitim bary plne ozralych turistu. navic docela prehnany ceny. bydlela sem v Haputale (ceny v restauraci o vic jak 50% levnejsi), klidne misto, muzes se toulat hodiny po plantazich a delat si vylety do okoli na vodopady, na Lipton seat - i do te Elly jet na jednodenni vylet (ella rock + little andamans peak)

jinak do Kandy sem jela vlakem bez rezervace, 3. tridou a sedela sem .) zas tak natriskany to neni...a nebo sem proste mela stesti .)

dal bych vypichla poloostrov Kalpitiya, pokud budete mit trebas 1-2 dny pred odletem si dat jeste takovej klidek (v Negombu jsi pak busem za 4hodky), krasne klidne plaze, ekoresorty, domorodne vesnicky. jen tam trochu fici, ale zas muzete zkusit kitesurfing .)
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    ZOBECEK: V Haputale jedna noc max, si to moc nedokazu predstavit co tam delat. Rano sednes na bus k tea factory, projdes si to az na liptons seat, kouknes do factory, a jedes dal :)
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    ZOBECEK: to je blbost ;) , my sme se zenou byli dvakrat, taky sme tam poslali hromadu pratel / znamejch. Jednou sme sli o vikendu, to bylo priserny, nahore se nedalo hnout, nez sme se vymackali z front po vychodu slunce, stravili sme nahore asi 2 hodiny a po ceste zpatky sme sli dolu jako posledni turisti az se nas pokusil mistni zkruvysyn a jeho bandicka pubertaku okrast, tak sme pak s mistnim kapitanem policie po prichodu do dallhousie sli znovu nahoru (nastesti jenom do pulky, kde to vsechno zaclo, jinak by nam upadly nohy asi :). Nicmene vsichni ostatni (vcetne nas na prvni ceste) absolvovali vystupy pres tyden a nikdo nemel predimenzovane zazitek :) a to sme vsichni byli v jinem mesici - ergo zpravy jsou z prosince, ledna, brezna a dubna :)

Colombo urcite nee, Kandy bych nevynechal. Sice tam je hafo lidi, ale ma to zvlastni atmosku a my tam bydleli u dokonalejch lidi, o to asi bude pozitivnejsi vzpominka. Nekteri tuktukari s tebou objedou chramy na vychod od kandy, kde nejezdi turisti (kupodivu sme takovyho tuktukare museli hledat, vsichni jezdijou orkuh zapadni chramy + botanical garden + sloni sirotcinec) nicmene na vychod to je uplne zapomenutej svet, chramy sou zamceny, musis zajit za mnichem a dali sme se s jednim do reci, tak sme si vyslechli hromadu info o obcanske valce, pokecali o vire atd... No a botanicka zahrada je pecka i pro informatika :]

my byli i ellu i haputale. haputale je vetsi dira :) plantaze a vyhledy sou luxusni tam i tam. Haputale je levnejsi nez ella. Tezko rict co je subjektivne lepsi, kazdy ma svoje :)

XSTANG
    XSTANG --- ---
    ZOBECEK: Urcite zalezi, co preferujes. NE je celkem velky mesto, nijak malebny, ja tam jel proto, ze jsem ocekaval trochu kolonialni atmo, ale nic takovyho tam neni. To splnuje trochu Kandy. Okoli se mi vic libilo v Elle. O Haputale jsem slysel samou chvalu, takze pokud chcete klid asi se da dopotucit to a kdyz tam a odtamtud pojedes vlakem, splni ti to tu vyhlidkovou jizdu cajovejma plantazema.
    Listek bych kupoval klidne primo pred odjezdem a 2. tridu, ale jak bylo receno sezonnost, ev. svatky to muzou naplnit.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    ZOBECEK: Každej to má jinak, mě se zase děsně líbilo v Elle, měla jsem krásný ubytko na kopci v plantážích, první odpolko na Little Adam's peak a ten několikapilířovej most,druhej den Ella rock a koupačka ve vodopádech (na skále jsem seděla x hodin, fakt nádhera, měla jsem asi i štěstí, že jsem tam byla úplně sama=) a třetí den jsem odjížděla
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    ZOBECEK: Kandy je fajn na jeden, maximálně dva dny. Třeba botanická zahrada je moc pěkná a pár těch chrámů uvnitř taky.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    ZOBECEK: Nuwara Elyia mě taky nijak zvlášť neuchvátila. Podle mě na Ellu stačí jeden den a okolí Haputale je fajn si pěkně prošlápnout. Ty plantáže tam, to je úplná pohádka. A když vyjedeš nahoru do Haputale poblíž White Monkey Guesthouse ( tam jsou mimochodem úplně supr lidi a panímáma skvěle vaří), tak zajdi na vyhlídku na Eagle rock, případně ještě kousek za ní. Je tam výhled lepší, než na konci světa.
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    a co Kandy, stojí to za to? Já sem třeba dost buddhistických chrámů viděla loni v Thajsku, takže chrám buddhova zubu asi vidět nemusím.. Trochu mě vyděsilo, že je Kandy bývalé hlavní město..
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    CROME: Colombu se také chceme vyhnout..

SMARTCHIN: Takže doporučuješ spíše strávit více dní v Haputale, z Elly si dát třeba jen ten vláček a zastavit se spíš v Nuwara Eliya?
    CROME
    CROME --- ---
    RADKUVAVATAR: ja bych anopak doporucoval Colombu se zdaleka vyhnout (pokud teda nekdo nema rad bordel,stress a smog)
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    ZOBECEK: Pro nás třeba byla Ella zklamání. Přijeli jsme tam z Haputale, kde to nahoře bylo úplně dokonalý. A výhled z Liptons seat nemá obdoby.
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    XSTANG: a já zas slyšela opak, že NE je hezčí než Ella, ale je pravda, že záleží na tom, jak je ta informace stará, turismus tohle vše mění neuvěřitelnou rychlostí...
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    DJ_RIPPA: o Adams peak také přemýšlím, ale trochu mě odrazuje ta masa lidí, která tam proudí nejen o víkend (alespoň se tak všude píše), ale rozhodně jsem jí nezatratila :) díky za tvou zkušenost..
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    ZOBECEK: Doporučuji ješte navštívit Pollonaruwu - zbytky královského města, Hortonovy pláně a Colombo.
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    COLBEN: zrovna ella miprisla super, je fakt ze se to dost meni. Pred 2 rokama to tam bylo uzasny a zasekl jsem se tam asi na 3 tydny, a posledne leden + unor 2016 uz byla ella 2x vetsi nez pred rokem. Ale porad se tam da bydlet dal od hlavni ulice smerem k little adams peak. A idealni pro me je si v ella pujcit skutr a projizdet si okoli ... zato pevnost v galle bych kllidne vynechal ...

ad vlak ella - kandy - super vyhledy. Ja sem kupoval vzdycky listek az pred odjezdem (cca 6x) a jendou den predem a v pohode, asi zalezi na tom zda je sezona pripadne nejaky mistni statni ci nabozensky svatek ...
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    ZOBECEK: Nuwara Elliya za navstevu nestoji, pokud tam nepojedes z nejakyho jinyho duvodu. Myslim, ze Ella je lepsi a klidnejsi, kdyz uvidis cajovy plantaze tam nemusis se v NE ani zastavovat. Ale vzdycky zalezi, co chces videt a to plati i o Adams Peak, vyhled odtamtud je urcite hezkej
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    ZOBECEK: ella jeden den, 2 je moc. Chybi ti tam adams peak. byt v horach a nezajet tam je blbost. (v zadnem pripade ne o vikendu) ;) vlak je nejlepsi s mistnima, bych se na naky rezervace zvysoka vykaslal. Nekam se dycky vecpes. a s mistnima pokecas, sem tam nekdo zazpiva, zahraje naky valy na bubinky... My jeli dycky druhou tridou, ktera me teda prisla stejna jak treti, ale asi tam bylo o 10% min lidi :)
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    COLBEN: my jedeme k Báře, ne k Monice, tak to možná bude ta druhá základna :).. to zní lépe no, jet rovnou tam, skútr si určitě půjčovat budeme, takže to projedeme tak odsud.. díky za rady, udělám rezervaci v tom vlaku..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam