• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    KUHL
    KUHL --- ---
    XSTANG: ano tam jsem všude byl. Děkuji. Ale já se ptal na arugam bay, to je 6 hodin jízdy autem od mirrisi:) a ještě dal od těch dalších míst;)
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    KUHL: Snorchlovani Mirissa, Hikkaduwa, Unawatuna... Ale mas to kousek dal, dobrej zacatecnickej surf cestou je Weligama a event. spojit s prohlidkou Galle, stara holandska pristavni pevnost, stoji za zastavku
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    SYKES: my jely tuktukem, co měl na střeše zahrádku. Dva kufry se nacpaly tam.
    A vlastně i do normálních jsme se vešly dvě, dva kufry, batoh řidič.
    Tuktuk je nafukovací.
    KUHL
    KUHL --- ---
    Co to snorchlovani? A ty vicedenni tripy do jungle? Na netu jsou kraviny za 150$ na den v terenaku a to si úplně nepredstavuju :)). Klasický safari už jsem absolvoval..
    KUHL
    KUHL --- ---
    GNUBLA: už mám instruktora, ale dík.
    MARASAN: dej to, ale fakt na to potřebuješ ten místní řidičák (českéj mezinárodní nestaci). Vyridej v půjčovně (za 30€ cca) nebo můžeš sám v colombu (myslím 1500 rupek). Aa cejlon se to jmenuje.
    MAKULKA
    MAKULKA --- ---
    MARASAN: pred tydnem jsme se vratili z tritydenniho tripu.. tuktukem jsme se pohybovali po Haputale a okoli.. odhadem jsme najezdili pres 100 kilaku.. meli jsme typka co nas vozil a bral na vylety a jako fakt nechces jet takovyhle vzdalenosti.. pripadala jsem si jako radne rozklepany rizek :D obdivuju troufalost pustit se do jejich provozu.. muz, ridi bus v prazsky MHD,rikal ze tam by ridice delat nechtel :D :D
    SYKES
    SYKES --- ---
    MARASAN: tuktuk má malinkatá kola, co s autem projedeš tam s tuktukem pěkně hupsneš, větší nárazy pro vozidlo i pro posádku. Je užší, to je fajn, ale třístopá koncepce neumožní moc vyhýbat se dírám... každopádně se mi podařilo s tuktukem hezky zapadnout v písku, kde věřím že s autem by problém nebyl. Takže v porovnání s autem bych si prostupností tak moc jistý nebyl... ale zas je to výrazně větší sranda a líp se navazují kontakty s místníma! Jo a zavazadel tam fakt moc nedáš, dva malý 8kg batohy se daly nacpat za sedačku vzadu, ale většinou jeden byl spíš na sedačce. Zavřít ne, někde je tam schránka, ale jen na základní nářadí. My dali s přítelkyní za nějakých 14 dní cca 1660 km, celý severní okruh (od Negomba po Jaffnu, po východním pobřeží dolů a přes Kandy zpět). Takže doporučuju!
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    KUHL: ke komu na kurz?doporucuju Safa Surf Camp
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    zdar
    jedeme na 16 dni a rad bych to projezdil pujcenym TukTukem. Auto je drazsi, ale neni to az tak problem. Spis mam obavy, ze autem se nedostanu vsude kam se TukTukem dojet da, navic auto snadno v tech dirach a kaluzich rozbiju, coz verim, ze s TukTukem tak nehrozi. Akceptuju mnohem pomalejsi jizdu TukTuku.

Jednu vec resime a to jsou zavazadla - kolik se toho do TukTuku vejde? Zamknout se asi nedaji, ale premyslim, ze si koupim nejakej retez a zamek a nejak bych to omotal a zamknul ke sloupu.

sdelte mi prosim vase nazory a zkusenosti, na SL dorazime 2. brezna odpoledne a hned mirime do Negombo. Dik.
    KUHL
    KUHL --- ---
    Jo nakonec v arugama bay trochu vykejsnu. Měl jsem v plánu dát nějakej menší výlet do jungle, aspoň 2 dny. Dával jste někdo něco takovýho?

A taky to potápění (snorchlovani), je v okolo něco pěknýho? Mam/budu mít skútr, takže si i dojedu.
    KUHL
    KUHL --- ---
    Čau není někdo na sri-lance? Já momentálně v arugama bay. Chystám se na surfovy kurz, budu tu dva dny, pak jedu směr negombo, pak asi mirisa. Tak kdyby někdo na pivko&pokec..
    MARTIC
    MARTIC --- ---
    XTALIBAN: jj prodlouzit na miste je reseni, ale nechce se mi kvuli tomu cestovat do colomba a travit tam cely den. no, bud mi nezbyde nic jineho a nebo ten agent :)
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    XTALIBAN: Dělaj jsem to vícekrát naposledy před 2 rokama. A po zkušenostech doporocuju použít agenta (pokud tam nechceš tvrdnout celý den ale tak hodku)
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    MARTIC: Když jsem tam byl na 3 měsíce tak jsem letěl s měsíčním vízem a pak si ho pokaždé o měsíc prodloužil v colombu. Bylo to tak na den ve frontách nebo za nějaký baksis to zařídili místní agenti na místě do hodiny...
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    MARTIC: Nemám, ale napadla mě alternativa ... mám pocit že někdo řešil vízum tak, že vycestoval po tom měsíci na Maledivy/Thajska a pak se vracel s novým :)
    MARTIC
    MARTIC --- ---
    ahoj, máte prosím zkušenost ohledně vyřizování 3měsíčního víza ve Vídni? lze to i s potvrzenou zpáteční letenkou, ale neuhrazenou? já bych si potřebovala ten návrat nechat tak nějak otevřený..

SYKES
    SYKES --- ---
    JAACQUES: ADIKEITE: Já si povolení v ACC v Colombu zařizoval osobně, doporučuji, super zážitek (místo počítačů obří knihy a tak). No a když mě s tuktukem kontroloval policajt, tak jsem samozřejmě měl doklady zapomenuté na hotelu :)) Ale šlo to ukecat a požadavkům na úplatek jsem dělal že nerozumím :)
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    Krasavec pro vybrané publikum: Obří pavouk ze Srí Lanky | 100+1 zahraniční zajímavost
    https://www.stoplusjednicka.cz/krasavec-pro-vybrane-publikum-obri-pavouk-ze-sri-lanky

...kdo nesvedl s necim podobnym souboj, tak nemuze rict ze byl na Cejlonu.. :o)
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    JAACQUES: My jsme si půjčovali na Srí Lance tuktuky a měli jsme jak povolení, tak mezinárodní řidičák. Povolení vyžadoval majitel půjčovny tuktuků a vybavil nám ho na dálku (o legalitě tohoto postupu trochu pochybuju, ale možná to tak fakt maj), mezinárodní řidičák použil jako podklad pro to povolení. No a pak nás zastavil policajt někde a zkoumal snad každý písmenko v obou dokladech. S tím, že jsme byli varováni v tý půjčovně, že pokud nás zastaví policajt, bude na nás chtít vydělat, tak jsme se báli, co nám vytkne, ale nic, jen asi 10 minut zkoumal, pak se usmál a pustil nás.
    JAACQUES
    JAACQUES --- ---
    jeden poznatek ohledne ridicaku z letosni vypravy na Sri Lanku (unor - brezen 2019) ..

sam jsem moc nevedel jak to pojmout .. na nekterejch serverech jsem se docetl , ze na Sri Lance je nutny krome mezinarodniho vyresit jeste nejaky mistni povoleni k rizeni v kancelari v Kolombu .. moje jedina predchozi zkusenost pritom byla z Nepalu , kde jsem ridil a nemel s sebou aboslutne nic ani ceskej ridicak ..

nakonec jsme si teda vyresili mezinarodni ridicak (jeste omylem kazdej jinej tzn. ja zenevskej a kamarad videnskej) a na vybehavani mistniho povoleni v Kolombu se vykaslali ..

skutry jsme si pujcovali dvakrat (Ella a Kandy) .. zatimco poprvy to odpovidalo moji predstave , kdy nikoho nezajimalo vubec nic , podruhy si typek normalne vyplnoval papiry a chtel od nas mezinarodni ridicak ..

navic me pak dokonce na tom skutku jednou zastavil policajt .. mezinarodni ridicak mu stacil a chtel videt i papiry od skutru , o kterejch nas typek informoval .. (myslim ze to bylo neco jako technicak a pojisteni) ..

takze tl;dr:

bez mezinarodniho ridicaku by asi byl problem , ono mistni povoleni zjevne neni nutny .. (a clovek usetri nejaky rupky) ..

tak treba to nekomu pomuze ..
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    ach jo...

At least 137 people have been killed and hundreds more injured in explosions at churches and hotels in Sri Lanka, police and hospital sources say.

Sri Lanka explosions: 137 killed as churches and hotels targeted - BBC News
    https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-48001720
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam