• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    The Ethnic Conflict And Peace Process In Sri Lanka With Ovida Dias Gunasekara
    EarthRights | Podcast on Spotify
    https://open.spotify.com/show/6nYV22ZxhhtaFexmpOfWlp
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    KUHL: me rikali mistni ze pred zacatkem kazdy sezony udelaj rojnici a sbiraj a sbiraj a sbiraj...
    KUHL
    KUHL --- ---
    GNUBLA: jako libovka, ale těch odpadků, to je strašný. Potkal sem tam nějakou rusku, co tam ma penzion a ta to sbirala. Sisifovska práce. Za tyhlety odpadky teda (výjimečně) nemůžou lancani, ale proud kterej to tam snese z siryho oceanu ;). No chvíli jsem ji pomáhal, ale to se nedá..
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    KUHL: jojo,mit v sedm rano celej Whisky Point jenom pro sebe je parada:)
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    MARASAN: tuktuk jsme tam půjčovali a vešlo se nám všechno v pohodě, ale moc jsme toho neměli. tuktuk ma vzadu prostor na zavazadla. dá se taky celý zapnout do takového nepromokavého pláště. když jsme někam šli, tak jsme byli vesměs duvěřiví a vše kromě cenností nechávali v tuktuku. projeli jsme z negomba na východ, pak přes střed dolů a pak podél moře nahoru.
    KUHL
    KUHL --- ---
    V arugama bude teprve začínat sezona, dnes ráno jsem tam surfoval sám:). Pohoda. Občas trochu zaprsi, ale to nevadí.
    KUHL
    KUHL --- ---
    V mirrise, weligame apod jsem byl 2018. Teď jsem se tam chtěl jen podívat, ale rozhodl jsem se neztracet čas. Weligama bude touhle dobou brutálně precpana lidma a surfovani bude spíš o život.
    KUHL
    KUHL --- ---
    XSTANG: ano tam jsem všude byl. Děkuji. Ale já se ptal na arugam bay, to je 6 hodin jízdy autem od mirrisi:) a ještě dal od těch dalších míst;)
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    KUHL: Snorchlovani Mirissa, Hikkaduwa, Unawatuna... Ale mas to kousek dal, dobrej zacatecnickej surf cestou je Weligama a event. spojit s prohlidkou Galle, stara holandska pristavni pevnost, stoji za zastavku
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    SYKES: my jely tuktukem, co měl na střeše zahrádku. Dva kufry se nacpaly tam.
    A vlastně i do normálních jsme se vešly dvě, dva kufry, batoh řidič.
    Tuktuk je nafukovací.
    KUHL
    KUHL --- ---
    Co to snorchlovani? A ty vicedenni tripy do jungle? Na netu jsou kraviny za 150$ na den v terenaku a to si úplně nepredstavuju :)). Klasický safari už jsem absolvoval..
    KUHL
    KUHL --- ---
    GNUBLA: už mám instruktora, ale dík.
    MARASAN: dej to, ale fakt na to potřebuješ ten místní řidičák (českéj mezinárodní nestaci). Vyridej v půjčovně (za 30€ cca) nebo můžeš sám v colombu (myslím 1500 rupek). Aa cejlon se to jmenuje.
    MAKULKA
    MAKULKA --- ---
    MARASAN: pred tydnem jsme se vratili z tritydenniho tripu.. tuktukem jsme se pohybovali po Haputale a okoli.. odhadem jsme najezdili pres 100 kilaku.. meli jsme typka co nas vozil a bral na vylety a jako fakt nechces jet takovyhle vzdalenosti.. pripadala jsem si jako radne rozklepany rizek :D obdivuju troufalost pustit se do jejich provozu.. muz, ridi bus v prazsky MHD,rikal ze tam by ridice delat nechtel :D :D
    SYKES
    SYKES --- ---
    MARASAN: tuktuk má malinkatá kola, co s autem projedeš tam s tuktukem pěkně hupsneš, větší nárazy pro vozidlo i pro posádku. Je užší, to je fajn, ale třístopá koncepce neumožní moc vyhýbat se dírám... každopádně se mi podařilo s tuktukem hezky zapadnout v písku, kde věřím že s autem by problém nebyl. Takže v porovnání s autem bych si prostupností tak moc jistý nebyl... ale zas je to výrazně větší sranda a líp se navazují kontakty s místníma! Jo a zavazadel tam fakt moc nedáš, dva malý 8kg batohy se daly nacpat za sedačku vzadu, ale většinou jeden byl spíš na sedačce. Zavřít ne, někde je tam schránka, ale jen na základní nářadí. My dali s přítelkyní za nějakých 14 dní cca 1660 km, celý severní okruh (od Negomba po Jaffnu, po východním pobřeží dolů a přes Kandy zpět). Takže doporučuju!
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    KUHL: ke komu na kurz?doporucuju Safa Surf Camp
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    zdar
    jedeme na 16 dni a rad bych to projezdil pujcenym TukTukem. Auto je drazsi, ale neni to az tak problem. Spis mam obavy, ze autem se nedostanu vsude kam se TukTukem dojet da, navic auto snadno v tech dirach a kaluzich rozbiju, coz verim, ze s TukTukem tak nehrozi. Akceptuju mnohem pomalejsi jizdu TukTuku.

Jednu vec resime a to jsou zavazadla - kolik se toho do TukTuku vejde? Zamknout se asi nedaji, ale premyslim, ze si koupim nejakej retez a zamek a nejak bych to omotal a zamknul ke sloupu.

sdelte mi prosim vase nazory a zkusenosti, na SL dorazime 2. brezna odpoledne a hned mirime do Negombo. Dik.
    KUHL
    KUHL --- ---
    Jo nakonec v arugama bay trochu vykejsnu. Měl jsem v plánu dát nějakej menší výlet do jungle, aspoň 2 dny. Dával jste někdo něco takovýho?

A taky to potápění (snorchlovani), je v okolo něco pěknýho? Mam/budu mít skútr, takže si i dojedu.
    KUHL
    KUHL --- ---
    Čau není někdo na sri-lance? Já momentálně v arugama bay. Chystám se na surfovy kurz, budu tu dva dny, pak jedu směr negombo, pak asi mirisa. Tak kdyby někdo na pivko&pokec..
    MARTIC
    MARTIC --- ---
    XTALIBAN: jj prodlouzit na miste je reseni, ale nechce se mi kvuli tomu cestovat do colomba a travit tam cely den. no, bud mi nezbyde nic jineho a nebo ten agent :)
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    XTALIBAN: Dělaj jsem to vícekrát naposledy před 2 rokama. A po zkušenostech doporocuju použít agenta (pokud tam nechceš tvrdnout celý den ale tak hodku)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam