• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEMainboard - BIOS, Firmware, Drivers - flashovani, obnova, konfigurace a vše okolo základních desek a jiných zařízení
    Vše okolo základních desek - výběr konfigurace, doporučení. Dále vše okolo BIOSů (i u jiný zařízení využívající BIOS/Firmware) - flashování a obnova.


    Řešte, diskutujte o:
    - základní desky
    - routery
    - přehrávače mp3
    - mobilní telefony
    - mechaniky
    - ...

    Flashovali jste BIOS/Firmware a doslo k chybe? Nevíte co které nastavení znamená? Diskutujte zde.
    rozbalit záhlaví
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    RAB1T: Díky. Vadné jsou ramky. Jeden z každého páru modulů. Každý modul jsem vyzkoušela samostatně v každé ze 4 pozic. Naštěstí na rychlé ramky se dává doživotní záruka :-)
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    ROBIN_SNNS: RTFM ;) co jsem Koukal má to vedle ramek tlačítko na nastavení kompatibilniho módu pro RAM. Pokud nepomůže to. Zkusil bych Clr CMOS buď
    1. s odpojenym a vybitým napájením ( po odpojení napájecího kabelu zmacknout na 10s spošteci tlačítko ) potom podržet clr na nějakou delší dobu klidně 30s,
    2. z vypnuteho stavu držet clr při zapnutí PC.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Mám pc s deskou Asus P7P55D-E Deluxe, i7-860, 2x4GB kit DDR3-2133 CL11 hx324c11srk2/8, 2x4GB kit DDR3-2400 CL11, SSD 2,5" 120GB SATA3, původně Win7 Pro, upgrade na Win10Pro 21H2

    Problém: ve windows mi pc hlásilo, že ze 16GB ram je pro systém dostupných jen 8GB. Když jsem vypla rychlý post v biosu, tak aby checknul velikost ram, našel jen 8GB. Tak jsem dál hrabala v biosu a v Ai tweaker jsem nastavila DRAM Frequency na 1600 MHz namísto auto.
    Výsledkem je, že teď mi při spuštění PC na desce svítí CPU led a pak se pc resetuje furt dokola.
    Zkoušela jsem tenkým šroubovákem na zadním panelu tlačítko Clr CMOS, ale to akorát startující PC vypne a nic jiného se neděje. Vytáhla jsem na chvíli i cmos baterku, ale bez účinku.
    Nějaký nápad co dál?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    AVALON_CZ: Nadzvedl baterku
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    GIOMIKY: vygooglovat servisní heslo?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    +1 za blbost. Zamknul jsem si bios. Nastavil jsem si prazdny heslo. A tim se mi zamkla moznost nevypinat heslo. Nevenoval jsem tomu pozornost. A ted se neprihlasim ani s prazdnym heslem, ani se starym. Kdyz ho zadam trikrat, objevi se menu zadej servisni kod nebo shutdown. Servisni kod nemam. A taky ne odvahu zadat poctvrte nebo servisni menu. Je to low-end acer es 14. Predem diky
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    aha, nevšiml jsem si, že je to přes rok mrtvej klub. :D Tak nic. Každopádně problém vyřešen přeprogramováním čipu v desce. Nedík a míru zdar. :D
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Ahoj, pokazilo se mi flashování BIOSu, neproběhlo to správně až do konce, počítač je teď mrtvý, při zapnutí se jen na chvíli zatočí větráky a zase se vypne a pořád dokola. Desku mám MSI P67A-C45 (B3).
    Sháním kohokoli kdekoli v ČR, kdo by toto dokázal vyřešit. Jednotlivce nebo firmu. Zjistil jsem, že v Plzni to asi nikde v servisech neumí. Je to pro mě urgentní. Budu rád za jakýkoli tip, díky moc.
    JAKUZART
    JAKUZART --- ---
    Zdravím pěkně všechny diskutující.
    Nejsem do software-u zrovna nějak zasvěcený. Ale sháním někoho, kdo by byl té ochoty a po internetu mi pomohl přesměrovat v registerech audio jacky. Zvukovku to má vestavěnou. Pokud by byl někdo ochotný, rád sdělím do pošty nebo jinak veškeré potřebné informace.
    Díky moc všem. A omlouvám se za případný lama dotaz v této diskuzi.
    RIVA
    RIVA --- ---
    RIVA: Turbo boost teoreticky (docasne) kompenzuje zvysene naroky na vykon. Pokus je zamerem vytocit HW stabilne do nejvyssich obratek, tak doporucuju zkusit taktovat (i7 maji odzatkovanej multiplier, takze by to melo jit paradne).
    RIVA
    RIVA --- ---
    HALLOMAN: Podle toho co rika pan intel a forum, muze OS kratkodobe vysroubovat vykon vsech jader do maxima bez ohledu na desku. Nicmene to poze za predpokladu ze procesor uz neni pretizeny tak jako tak (tj. saje moc stavy a prehriva se). Rekl bych ze jakakoli deska co podporuje TB 2.0 by to mela zvladat.

    Intel® Turbo Boost Technology 2.0
    http://www.intel.com/...ww/us/en/architecture-and-technology/turbo-boost/turbo-boost-technology.html

    performance - Intel turbo boost - in reality - Super User
    http://superuser.com/questions/612057/intel-turbo-boost-in-reality
    HALLOMAN
    HALLOMAN --- ---
    zdravim!
    Někde jsem četl (už nevim kde), že nějaký základní desky umí zvednout Turbo na všechny jádra stejně, takže např. Intel Core i7-4790K ze základních 4 GHz zvedne všechny jádra na 4,4 GHz současně. Věděl by někdo a jak se tomu říká?
    CANONJACK
    CANONJACK --- ---
    KEVIN00: Fakt že jo a to jsem tomu nevěřil ! :-) Díky mnohokrát
    CANONJACK
    CANONJACK --- ---
    Prosím o radu. Sehnal jsem notebook bez hdd, ale BIOS má heslo, nevíte, jak ho resetovat? CMOS jsem vyndal asi na hodinu a poté jsem to zkusil, ale bez výsledku... Nevyznám se v tom..třeba tam je ještě nějakej fígl. Jedná se o Fujitsu Lifebook AH532
    RIVA
    RIVA --- ---
    SM3: No, ja bych si prvne sehnal manual k desce a nasel cmos reset jumper. Pak vetsinou staci ten jumper na moment hodit do pozice reset a pak vratit zpatky. Pak uz by mel boot projit v pohode s posledni stabilni verzi biosu. Asus ma vetsinou tohleto celkem podchyceny.
    SM3
    SM3 --- ---
    Zdravím,
    měl bych dotaz, snažím se o to poprvé a nějak mi dochází nápady...

    Někdo zkušenosti s přeinstalací biosu (Asus M4N68T-M)?
    Na rady, které jsem našel jsem zkoušel vyndat baterku - nepomohlo.
    Na stránkách jsem si našel ten bios, který by to podle mě měl být, jaký byste stáhli (?), dal jsem to na flashku, ale nic se neděje...
    ASUSTeK Computer Inc. -Support- Drivers and Download M4N68T-M
    http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=M4N68T-M&os=17

    Hlásí to:
    Boot Block Compatible Version Ver.006
    Please do not insert any disc into cd-rom if you want to recovery with and usb device.
    Bad bios checksum. Starting bios recovery...
    Checking for cd-rom...
    cd-rom not found!
    checking for usb device...
    not foud!
    ....
    Za případné tipy díky.
    RIVA
    RIVA --- ---
    NETWORK: Dik moc!
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    RIVA: vypada to, ze ten server ma neco jako IPMI modul a umi na nej smerovat svuj terminal, tzn. pokud ten seriovy port chces pouzivat pro APC aplikaci mel bys dat "on without console redirection"
    RIVA
    RIVA --- ---
    Zdar, potrebuju nastavit serial port v biosu aby pres nej nas Dell server mohl komunikovat s APC ups? Jsou tam moznosti: "On without console redirection" an "On with console redirection". Nevite ktera moznost je spravne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam