• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEMainboard - BIOS, Firmware, Drivers - flashovani, obnova, konfigurace a vše okolo základních desek a jiných zařízení
    DAJDALOS
    DAJDALOS --- ---
    THE_MIRACLE: Tyjo tak tohl jsem vůbec nevěděl..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DAJDALOS: musi se tam vytvorit bootovaci sektor. Nakopirovat soubory nestaci. Stejne tak CD/DVD musi byt bootovaci.
    DAJDALOS
    DAJDALOS --- ---
    THE_MIRACLE: Aha, já myslel, že se dá bootovat z každé flashky když se na ni dají ty zprávné soubory..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DAJDALOS: no a nemuze byt problem v zarizeni? Je ta flashka skutecne bootovaci? A CDrom v jinych pc pres usb bootoje?
    DAJDALOS
    DAJDALOS --- ---
    JKRECEK: To jsem samozřekmě udělal. Flash byla na prvním místě. Až pak harddisk..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JKRECEK: presne tak. je nutné nastavit spravne boot sekvenci.
    JKRECEK
    JKRECEK --- ---
    DAJDALOS: Umožnit boot z flashe ještě neříkáš PC, aby z ní bootoval. Musíš určit pořadí.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    fašování BIOS/Firmware rulez .. probíhá tak, že po proccessu je z čipu pěknej nácek ;-}}}}~
    DAJDALOS
    DAJDALOS --- ---
    Měl bych otázku. V BIOSu mám možnost bootovat z usb zařízení, ale nejede to z nich. Tj. nepodaří se mi nabootovat z flashdisku ani s externí dvd přes usb. Takže když chci přeinstalovat třeba windows, tak si musim půjčit normální mechaniku a z ní to nainstalovat. Nevíte někdo kde by mohl být problém? Proč to nebootuje přez usb, když to BIOS umožnuje?
    TBC
    TBC --- ---
    THE_MIRACLE: RCR to imho nemyslel primo k tve kauze, ale obecne pro obahaceni tohoto fora, aby si uzivatele udelali ucelenejsi prestavu o architekture takovychto zarizeni.

s velmi pozitivnich zkusenosti se Zyxel produkty muzu potvrdit stavaji stav tedy ze ve fw problem v takovychto vecech nebyva, resi spis specifikace bugy atd ciste na protokolarni urovni atd.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    RCR: nechapu, jak to presne myslis... ale podle servisu je firmware v poradku... Kdyz stisnu reset, tak se to po cca 20 s normalne vyresetuje, ale problem pretrvava.
    RCR
    RCR --- ---
    THE_MIRACLE: stran flashovani tehle hracek - mnohe maji funkci, ktera pri podrzeni nejakeho (obvykle onen full reset) tlacitka pusti akorat tftp server na sitovce a cekaj tam na firmware k aktualizaci. Ne, ze bi ti to mohlo aktualne pomoct.
    RCR
    RCR --- ---
    HONZIK96: nebyl predtim system v mensim oddilu nez ted? Nektere BIOSy neumeji dohlednout dat nez nekam. Klidnne mi to privez, bude to kravovina - posta.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak k memu problemu s routerem. Kontaktoval sem znackovy servis ZyXEL. Technik se me ptal, zda blika nebo sviti ledka PWR. Rekl sem, ze po zapnuti blika a pak normalne sviti a on mi rekl, ze BIOSem (FW) to neni, ze by LEDka blikala porad. Takze to pry vypada na odeslou LAN cast. Tudiz sem zkusil kontaktovat dotycneho na aukru od ktereho modem mam, tak uvidim. Technik mi vicemene potvrdil, ze sem to neudelal ja, protoze sem mu rikal, ze uz pri prvnim zapnuti svitila LAN2, aniz bych s tim cokoliv delal a on rikal, ze to je znak nakopnuti LAN casti modemu.
    HONZIK96
    HONZIK96 --- ---
    no, zkusim to i tady:
    po instalaci xp mi komp pri bootovaní psal "BOOTMGR chybi" a xp najely jen s instalacnim cd .. komp normalne fungoval .. nez jsem zjistil, ze je to zpusobene spatne nastavenou bootovaci sekvenci v BIOSu, tak sem BIOS vyresetoval do "optimized defaults" ... "BOOTMGR chybi" sice zmizelo, ale komp se neuveritelne zabrzdil ... tim myslim, ze se zabrzdi az pri nabihani xp .. trva jim to zhruba pul hodiny, ale nabehnou, chovaji se "normalne" , ale silene zabrzdene .. zkusil jsem pustit novou instalaci xp, ale pri te je to taky zabrzdene ... main board je nejakej Soltek, PIII 1GHz, asi 1800MB ramka ... nez jsem do toho sahnul, tak to celkem litalo .. pocitam, ze chyba v nastaveni BIOSu .. nevi nekdo co? Kdyby si s tim nejakej nadsenec chtel pohrat, tak mu to po Praze nebo okoli klidne privezu ;-)

ps: myslite, ze by pomohl upgrade BIOSu?
    VACLAV
    VACLAV --- ---
    THE_MIRACLE: tak rekni ze nefunguje od doby co jsi ho rozbalil a mas to zadarmo :) moje MP3 byla reklamovana takhle na jednu fakturu asi 10x nez jsem dostal zpatky prachy :D
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    VACLAV: full reset ma, ale bohuzel to k nicemu nevede... zkusim servis... Ale jestli za to budou chtit 500 a vic, tak to za to nestoji.
    VACLAV
    VACLAV --- ---
    Muj asus router ma tlacitko (zmacknuti tak na propisku) Full Reset...nemas ho?
    btw. kvuli takovyhle srande bych se do toho asi nepoustel :D
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Takže, hned bych začal svým problémem. Koupil sem si wifi adsl router ADSL. Překvapilo mě, že stále svítila LAN2, proto sem zkusil přehrát anglický FW. Nejen, že to nepomohlo, ale přes LAN sem se do modemu už nedostal. Dostal sem se tam ale přes Wifi a pokusil se aktualizovat zpět původní FW. Vše se tvářilo OK, ale na modem se už nedostanu a bohužel, tento fw ma v defaultu wifi vypnute... Nevite nekdo co s tim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam