• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ANEZAK397: :))) jj
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    SARAJ: Jako kdyby veci vychazely tak, jak si je naplanujeme vid.. ? :)

SARAJ
    SARAJ --- ---
    ANEZAK397:nerikej dvakrat
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    SARAJ: To je jasny no.. To by chtelo tam nejdriv par let normalne makat a slusne vydelavat. Ale je to nastesti neaktualni :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ANEZAK397: jen poznamka ,jestli budes s pripadnym potomkem na materske v cechach po presidleni ze spanel, tak tvuj drahej bude muset makat sakra hodne,aby vas uzivil... koukni na net jak se ted pocita materska..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ANEZAK397: ve statech mas 6 nedel pak si muzes vybrat nejakou svoji dovcu a nazdar bazar..cechy a imho skoro cela evropa jsou baby friendly, drahej do ted nechape system materske dovolene a pridavku na deti:)) nejvic nechape materskou na 3 roky...porad se mi pta,jestli je ta maminka s ditetem opravdu cely 3 roky :))))
    MUI: simte co ti je? nechces mit deti,fajn,ale to co tady placas je trosku mimo,nemyslis?
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    PROMETHEA: Me prijde, ze by ho zkazily ostatni deti :)
    V Cechach by to aspon pro me osobne bylo daleko snadnejsi. Mela bych lepsi praci nez tady, nemusela platit najem a pod. Jen Carlos by mel problem jako cizinec, to je jasny..
    Ale stejne bych nejradeji zila v Cechach i bez decek. Asi to casem udelam :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANEZAK397: nojo, ale pokud byste zili trvale ve spanu, tak neni tak jednoduchy se presidlit do cech (jenom kvuli tomu, ze je to vic bejby friendly..nebo me se to nezda jednoduchy..prace, naky zazemi uz mate vybudovany...apod
    a co se tyce vychovy, tak stejne dycky zalezi na rodicich, ne? nebo myslis, ze by ti ho ve skolce zkazili? :)
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    O detech jsem taky premejslela, jako kdybych si mohla vybrat, kde je mit. A samozrejme v Cechach, i kdyz ziju ted ve Spanelsku, trochu me desi, jak jsou tu deti vychovavany. Navic materska je jen 4 mesice, pak te bud zivi manzel, nebo musis do prace a dite pak k jeho prarodicum nebo do skolky.

Ale zase az dite budu opravdu chtit, tak nebudu hledat duvody, proc by to neslo, i kdyz mi CR pripada vic baby-friendly nez Spanelsko.

MUI: To jsi psala vozrala?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    rek bych ze s tim vynahrazenim a "ja jsem se na vysokou nedostal, muj synek to urcite zvladne" je to presny. vsechny ty "pripadny problemy, ktery muzou prijit.... mit dite..." odpadnou tim, kdyz proste zadny dite nebude. solved :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MUI: nehlede na tvoji absolutne prehnanou a neadekvatni reakci
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MUI: ale jo, ale to je obecna otazka mit ci nemit dite (coz se tu neresilo)...ti co to tu resili uz jsou pravdepodobne rozhodnuti, jenom je napadly pripadny problemy, ktery muzou prijit, kdyz budou mit dite s cizincem..a to je to, co se tu poslednich 50 prispevku resilo
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MUI: trochu OT :/
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: jj, to je prave ono...to je to co resim... obcanstvi ditete,misto narozeni...atd...jeden nas kamarad se takto taha se svoji zenou Ceskou o deti 5!!!let, za tu dobu z nej stahla snad vsechno co se dalo, byt,,penize, firmu...vse vymenou za vikendy s detma... deti maji ceske obcanstvi, narozene v Praze...ma to obe strany,bohuzel.... a ve finale to vzdy odnesou ty deti
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    tak mám taky jeden čerstvej příběh, s referencí k naší nejistotě ohledně svěření do péče při rozvodu.
    můj profesor Mexičan, se oženil s Peruánkou, měli spolu synáčka, jenže ta Peruánka se chovala špatně k tomu dítěti a vůbec špatně (co jsem pochopila), až to nakonec dohnalo profesora k rozchodu, a boji o péči o dítě, kterej trval 3 roky, než se podařilo docílit toho, že má dítě v péči on. (mexický soudy maj asi podobnej náhled jako naše - že dítě má bejt v péči matky, ať je jaká je..)
    no, a zásadní věc pro nás, že dítě se narodilo v Mexiku, tudíž má mexický občanství, a tudíž se soudilo v Mexiku!
    DASHA
    DASHA --- ---
    SARAJ: no vzdyt ja taky o unosu vubec nemluvim ..prijde mi, ze pokud je nekdo schopnej unyst svy deti... s jakym clovekem si to ta zenska zacina potom..to uz muselo bejt znat predtim, nez si ty deti porizovali..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DASHA: mne nejde o unos deti,smarja, jsme s Drahym uz nejaky patek, bavili jsme se o tom kde pripadny porod probehne . CR:} ,skoly atd...mne spis jde o ciste rozumove uvazovani,hele ja jsem z rozvedene rodiny, rodice se rozvedli z vaznych duvodu,ale mamka nikdy nehazela na otce spinu, mohla jsem za nim je kdy sem chtela a bylo to 1.5 cesty..ale jak chces pripadnou podobnou situaci resit, kdyz mas partnera z druhyho konce sveta a oba mate zajem deti vychovavat.... ,mne proste slo jen o to, zjistit kdo jak to, obzvlast,kdyz se v auditku objevilo par lidi co uz rodiny ma..

je mi moc lito tvoji kamaradky, dzim palce at konec tehotenstvi zvladne i za tak silenych okolnosti:{
    CROSS: na deti snad nepotrebujes svatbu,ne?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DASHA: to je zle :(
    tohle je jedna z dalsich veci, ktera se muze stat komukoli a nikdy ji nenaplanujes :(
    a zrovna kdyz uz se rozhodli pro zemi, kde budou zit, a byli ochotny pro to udelat vsechno :((
    smutny...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    treba v pripade architektonickejch del (pokud je dela treba cizinec) je pripojena dolozka podle prava jake zeme se budou rozhodovat prislusne spory (a kdyz obe strany souhlasej, muze se soudit treba podle indoneskeho prava)

ale nevim, jak by to bylo v pripade deti :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    proste neco jako rozhodci dolozka v uvozovkach
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam