• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VALKYRA: ahoj, a kde primo pusobis?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: je to radikalni, ale momentalne delam to, co mi nepomaha v kariere, mozna rozviji moji anglictinu, ale jsem asi vic ctizadostiva. Kazdopadne se nam tu moc nedari najit nejakou bandu lidi a nebyt skoro porad sami. On je taky tady v Manchesteru novej, je z jinyho anglickyho mesta. Popravde mi tohle rozhodnuti moc pomohlo, daleko vic si to tu uzivam, predtim jsem si vsechno moc brala a kazdy neuspech prozivala daleko vic.

DOufam, ze budes mit vesti stesti:) kamaradka ted nasla bezva staz v Hamburgu a slusne placenou, tak snad se ti taky zadari:) drzim moc palce!

(Moc se mi styska po Islandu, ale bohuzel se ted nejde vratit:(
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: ufff...to je dost radikalni a do srpna neni moc casu....
    tak drzim palce at to dobre dopadne
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: moc ti rozumim, bojuju tu docela dost podobnym stylem..! ale ucinila jsem rozhodnuti, ze kdyz se mi nepodari do srpna najit praci, ktera by me naplnovala, tak jedu zpet.:(
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: ha...no nevim, jestli je k cemu gratulovat :)
    ceka me hledani internshipu, hledani bydleni, uceni se nemecky.....takze zejmena z me strany bude to spolecny bydleni pekne zaslouzeny....

uvidime, snad se mi tam bude libit
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: gratulace kazdopadne:)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: jee, tak to jsem teda zvedava:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ja se koncem leta stehuju do frankfurtu :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: podle prace,ale pravdepodoben florida - ma tam rodinu a nejaky zazemi, uvidime..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DASHA: zije? a to se bere jak? jestli podle trvalych, prechodnych pobytu atp.. podle front na cizinecky bych teda odhadla teda vic:)))

a opacne, nektera zkusenost s vyrizovanim papiru do USA? ja mam jen turisticky viza - haha...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: no my budeme resit jestli dal CR bo presun do USA..koukali jsme na nejaky vetsi baracky a tak...
    DASHA
    DASHA --- ---
    LAURA: no vono i v tom 2005 mi prijde, ze to bylo vic..=)
    CROSS
    CROSS --- ---
    DASHA: no podle CSU to jsou 4% (abs. pocet cizincu / celkovy pocet obyvatel)
    DASHA
    DASHA --- ---
    LAURA: "Dnes tvoří cizinci pouhá dvě a půl procenta české společnosti." to me celkem prekvapilo, myslela jsem, ze je to vic..
    CROSS
    CROSS --- ---
    Podle toho, jak jsem procital (inspirovan zdejsi diskusi) tohleto: http://cizinci.poradna-prava.cz/ , tak CP jde prave predevsim po partnerskych svazcich (nez po manzelstvich).

Z trochu jineho soudku - nevite nekdo, jestli ne-obcan EU, ktery ma trvaly pobyt v Schengenske zone (Svycarsko) muze zadat i o prechodny pobyt v CR? (Jde o moji zenu, takze vazba na CR je jasna.) Zkousel jsem to vycist z chytrych brozurek a zda se mi, ze muze, ale je to dost specificka situace, tak treba jestli s tim nekdo nemate zkusenosti.

Ptam se proto, ze zena by chtela do cesky autoskoly, ale to jde jedine s pobytem, kterej nema (k cemu by ji byl, kdyz zijeme ve Svycarsku).
    DASHA
    DASHA --- ---
    NICKIE: aha, ja tohle "přechodný pobyt pro příšlušníky členů EU" pochopila tak, ze mu prijedou nejaky pribuzni z non-eu a on je eu=)
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    DASHA: teď nevim přesně co tím myslíš, ale šlo o to že není z eu a žádali jsme o víza protože sme partneři, takže alá příbuzní pro cizineckou...čímž pak přezkoumávaj jestli žiješ v trvalym dlouhodobym svazku a počítaj to za příbuzenství..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    LAURA: brazílie.. ale v podstatě přišli jen zazvonit a zeptat se kolik platíme a tak..bydlim v takovym polosquatu, což viděli a neřešili to... dovnitř šli jen proto, že já sem je pozvala, páč sem panikařila ..nějak sem nečekala že přijdou no..ale přijdou určitě, bez toho se nedá udělat vyjádření, akorát to trvá aby tě nečekaně překvapili, když už na to uplně zapomeneš...
    DASHA
    DASHA --- ---
    NICKIE: jakoze i kdyz je z EU,stejne potrebuje povoleni,kdyz mu sem pojedou pribuzni?Predpokladam,ze ti pribuzni jsou non-eu?

ANDR3_I: jsem zasnoubena s francouzem/belgicanem
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    BAARKA: já zas na anglány a amíky takže klidně! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam