• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DASHA: posledni veta s teleportem a tim, ze chybi rodina, je presne to, jak to mam ted ja
    (i kdyz zase o neco jednodussi diky vzdalenosti - Praha - Frankfurt)

LAURA: at se ozve ten kamarad, az se prestehuje do Nemecka :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DASHA: no jo, vzdyt jsem se uz ptala.)
    DASHA
    DASHA --- ---
    SARAJ: V Londyne..
    Ono se lehko rekne - za rohem, chvilka letu.. apod... jenomze mne se nejak nedari kombinovat vsechno dohromady.. jsem DJ a prilezitostnej promoter, takze v lete se mi vzdycky podari ukrojit kousek dovoleny, jenomze se mi to vetsinou nedari skombinovat s nasima (jsou zrovna v laznich napr.).. Treba letos v lete jsem sice byla v CR 2x (1. DJing - nasi v laznich, 2. jen na vikend promo - to jsem mela tolik prace, ze jsem tatku potkala jen na 15min na letisti..)
    A to je to, co mi vadi uplne ze vseho nejvic.. moje rodina mi vazne chybi vic a vic.. kez bysme mohli bydlet pul roku tam a pul roku tady..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DASHA: kde to jste?
    DASHA
    DASHA --- ---
    Tak to my to taky mame slozitejsi...
    Oba chceme v nejaky vhodny dobe do CR.. Ja mam stalou praci uz pres 4 roky - jsem na prahu 2. povyseni (ale jinak mi tahle prace prinasi spis pocit jistoty, nez zabavu.. na to v baru mame moc velkej bordel v systemu=))) - , Loic ted rok meloucharil (a ze je v tom fakt dobrej! =), protoze nemoh najit full-time job.. V jeden moment nedavno uz to vypadalo, ze to zabalime a do CR pojedeme hned, jenomze ted nasel praci, kterou naprosto zboznuje (aby ne, pracuje pro velkyho producenta hudby, kterou oba milujem=), a prinasi mu spoustu vyhledu do budoucna...
    Deti jeste nechcem, ale pocit, ze jsem mimo rodinu, babicku, dedu, moji prvni malou neter, me svira kazdej den vic a vic.. Kez bych se mohla teleportovat..
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    SARAJ: to jsem si přesně myslela.. že se to cely urychlí (teda u mě to tak taky bylo ten rok s francouzem, ale o je samozrejme nic s porovnani s vama vsema co tu prispivate).
    Sestra se prozměnu přestěhovala do Austrálie za přítelem, a už vidim že právě kvůli papírům se možná taky vezmou brzo :D
    já jsem teď prozměnu mezi rozhodnutím vrátit se k francouzovi nebo dál randit s amíkem za kterym teď jedu... Holt má to svý kouzlo!!
    A ze svýho prostředí těch mixlejch párů taky hrstku znám
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ANDR3_I: my se treba nebereme:)ale je to mozny, ono vyrizovani papiru je slusny kolecko kazdych par let,mesicu a svatbou se ti to celkem ulehci...a taky si myslim, ze prave mix pary se velice rychle zazijou v situacich,kdy musis fakt neco resit,neco obetovat.. proste bezstarostne randeni nema tak dlouhe tvrani a cloveka poznas vic a driv... tedy tak je to aspon u nas
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: jj, taky mame kolem sebe celemm dost, ceska + amik, anglican, kanadan...celkem sranda.. nase sousedka ma rakusaka a kdyz jdemem na pivo,tak na s obsluha nestiha vubec teda
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    a zdá se mi to nebo se tyhle smíšený páry berou mnohem častějš a dřív než "normální"??
    CROSS
    CROSS --- ---
    PROMETHEA: ale prosimte - prece nebudes zvazovat rozchod kvuli tomu, co bude mozna za tri roky. Zvlast co se tyka pracovniho trhu, ten se neustale vyviji.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LAURA: a kde zijou ty smisene pary?

prave u nas je to otazka minimalne 2x mesicne..zatim se mi tu libi, a planuju zustat tak 2, 3 roky, ale nafurt to nevidim

a pritel je presvedcenej o tom, ze do prahy by chtel, ale nic tam nevydela ( s porovnanim kdyz zustanem tady)

a tak pada i v uvahu rozejit se, ackoliv vsechno klape, jenom kvuli tomu, ze ja za 3 roky zjistim, ze tu fakt nechci zustat naporad ....
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LAURA:
    ja mam kamaradku, za kterou prisel do Cech Francouz
    pak jednu znamou, ktera je v Praze vdana za Amika

dalsi znama zije s Cinanem v Londyne
    spoluzacka ze stredni zije na Malorce se Spanelem

tady v Nemecku znam hned 2 cesky slecny, ktery maj za partnery Nemce (z cehoz jeden je iranskyho puvodu)

v Mexiku jsem se seznamila s jednou Ceskou a jednou Slovenkou, ktery maj za manzely Mexicany, a jednim Cechem ozenenym za Mexicanku (vsichni zijici v Mexiku)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    LAURA: jedna moje kamaradka je ve spanelsku se spanelem, druha v chile s chilanem, kamarad ma v cechach rusku, kterou potkal v moskve, kamarad slovak s portugalkou na islandu, kamaradka momentalne kluka z kenyi, ktery ho potkala tam a stehuje se za nim..

vic me asi nenapada..
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: asi vim co mas na mysli, ale prece jenom jsem se mela sanci potkat s ceskym muzskym pohlavim, ktere ma ty hodnoty co popisujes, je pravda, ze nejsou tolik videt, ale daji se najit:)

ja, jak ted mam sanci pracovat v lehce neintelektualnim prostredi a pozorovat mistni chlapiky, tak mi teda prijde, ze typů podobnym ten nasim "ceskym" alias nemobilnim, neotevrenym apod. je tu pozehnane:)

a ohledne treba toho studovani: podle me to je zpusobene tim jak je nastavena ceska spolecnost, a to ze ikdyz bys chtela studovat po 26 letech, tak ztracis veskere studentske vyhody a musis hodne makat, aby si se uzivil..a to nemluvim o studentskych pujckach, ktere u nas prakticky neexistuji..takze bych to tem "nasim" ceskym drahym polovickam az zas tak nevycitala...:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    CMLKA: no prave..ja to beru,ale mam par kamaradu,ktery se dokazou pres tuhle vychovu prenest... ja tohle dokazu pochopit a tolerovat u generace svych rodicu,ale lidi meho veku... to beru jako velkej pruser
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SARAJ: to ale spis vyjmenovavas charakteristiky typicky pro cechy obecne....holt 40 let je 40 let
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    a priznavam,ze mam problem makat i pro ceskyho sefa... nejak mi jejich styl proste nesedi...takze uz nekolik let mam sefy anglicana, filipince,amika...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: kdyz ja jsem spi na ty chlapi:))))ale ne beru,chapu,ja to nemam nejak extrem nahozeny,ale jistou vetsi samostatnost ocenuji a hlavne mne prijde,ze maji nejak vic srovnany takovejch par detailu,jako nevadi,ze mas vetsi plat, nevadi,ze chces pomalu ve 30letech zase jit studovat, nevadi,ze se kvuli praci stehujeme...prijde mi,ze jsou s tema zenskejma nejak vic srovnany...
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    no ja si nemyslim, ze by vsichni cesky kluci na tom byli spatne:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KAI: :) neco mi rika, ze podobne na tom budeme vsechny...:)

ja jsem mela nejradeji komentare typu: a proc nechodis s ceskym klukem, ty proti nim neco mas?...co jim na to clovek ma rict,ze
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam