• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: muzeme stokrat spadat pod unie, propojovat se fb,skypem,emailem,ale jak dojde na lamani chleba,tak ta cizi pakaz je proste cizi pakaz,co nam krade praci,pacha zverstva,ma divny tradice,chova se divne a nechce se asimilovat a vubec radsi jim neverit...
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    tady je treba varovani pred "benefit tourism"
    100k Eastern European migrants free to claim full UK benefits after EU ruling | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1362451/100k-Eastern-European-migrants-free-claim-UK-benefits-EU-ruling.html
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: ta diskuze je moc..ach jo:(
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    GABBIANO: ja jsem si toho hodne vsimla v UK, tady se takhle pise o cizincich taky a nejvic v tech levnych platkach typu SUN, DAILY EXPRESS...to jsou neustale titulky typu..vychodoevorpane nam kradou praci;azylant zabil;cizinci jsou v uk jen kvuli podpore apod..

Moje kolgyne tyto noviny cetly a jednou jsem se dokonce dozvedela, ze by vsichni cizinci mely jet zpet domu, do jednoho..:)) jde ale o to s kym se potkas, levna a nekvalitni media budou davat vzdy jen jednoduche a jednostranne zpravy bez poradneho vysvetleni, kdezto ty vice intelektualnejsi ti daji vice pohledu..respekt, reflex..apod.

nenadelas s tim nic!! bohuzel...:(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Čech v Británii měl podříznout hrdlo vlastní matce – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/227380-cech-v-britanii-mel-podriznout-hrdlo-vlastni-matce.html

jeste ke vcerejsi debate... doporucuji kouknout na "Vase nazory" pod clankem, by clovek blil,fakt...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    CROSS: :) nene, celetehulky a pak jejich mimisci preci ne a karel gott taky ne..
    CROSS
    CROSS --- ---
    SARAJ: tak v Čechách se všichni objevují jenom v negativních zprávách, ne
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    CROSS: mne prijde jako pruser,ze se vetsinou " cizinci" objevuji v mediich pouze v negativnich zpravach...a pak samo podnikatele v Praze
    CROSS
    CROSS --- ---
    GABBIANO: to je prostě mediální deformace reality. Už na to dojel "podnikatel" - to bylo vždycky podnikatel zpronevěřil, podnikatel naboural, podnikatel uplácel... Dneska je "podnikatel" pomalu polonadávka. ;-]

S cizinci to je podobný, navíc to dobře zapadá do obecné představy, že cizinci jsou zlo a když k nám přijedou, určitě maj něco za lubem; lidi to rádi čtou. Kreativní je taky "rusky mluvící cizinec".

Jinak obecně mi to nepřijde nijak špatný, čím víc informací v tom sdělení je, tím lépe. Já bych se ale nebránil ani uvádění národnosti. Chyba obecně neni v tom, jak to média podávají, ale jak to společnost vnímá. To se nezmění jenom tím, že bychom média regulovali.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: to je otazka - jestli korigovat realitu, a rikat cizinec, nebo neuvadet vubec nic, a nebo jestli normalne zverejnit, jaka narodnost to je, a nic nezastirat

a je uz na kazdym, jestli si to vylozi tak, ze vsichni rakusani zneuzivaj deti ve sklepech a vsechny americky deti strilej ve skolach

LAURA
    LAURA --- ---
    No jo, za všechno můžou cizinci. Dokud byla zavřená hranice, tak se tu nekradlo a nevraždilo! Zlatý časy!:)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Já bych buď uvedla národnost, nebo nic. Výraz "cizinec" je zavádějící.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: ja bych to spis vnimala jako nenapadnou propagadnu..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GABBIANO: ja bych klidne uvadela jaka je to narodnost
    v cizine taky dycky rikaj: "cech zastrelil" cesi ukradli" :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GABBIANO: protoze cesi preci nevrazdi,simte...)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Nevím, jestli jste si toho všimli, ale poslední dobou se v tisku objevují dost často titulky jako "v tramvaji vraždil cizinec" "cizinec vydíral dívky" apod. Jelikož je politicky nekorektní uvádět státní příslušnost či národnost, tak to novináři takhle obchází. Takže teď už se lidi nedívají skrz prsty jen na určité národnosti, ale šmahem na všechny cizince, nebo se na tom aspoň pracuje. Proč je důležitá informace, že to byl cizinec?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: lauro, preju hodne stesti, my jsme s vnitrem jednali posledni 2 mesice ohledne prodluzovani viz a je to peklo, leva ruka nevi co dela prava a segregace na tema dobrej cizinec vs spatnej cizinec je fakt pekelna..dej vedet jak to jde
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ANDR3_I: je vubec mozny zazada o americky obcanstvi, kdyz nezijes v USA?
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    LAURA: čim víc to tady čtu tak si uvědomuju že jsem to všechno viděla nějak jednoduše :D a ty jsi o americký občanství nežádala??

ten můj by se chtěl stěhovat z USA na podzim... takže pomalu začínám zjišťovat co a jak, a vůbec ale vůbec se mi to nelíbí :/

Napadlo mě co konečně někdy uskutečnit sraz, aspoň těch co se momentálně zdržujou v Praze?

GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    LAURA: Na to je můj muž háklivej, bere si to hrozně osobně a říká mi, že jsem krutá. Ale ono to nejde se nesmát. Když si třeba dává sušenkovou bagetu (šunkovou) nebo mi šeptá sladce do ucha, že jsem jeho bachyně (bohyně), což je navíc velice trefné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam