• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    VALKYRA: :) ja tam jeste nebyla tak nemuzu hodnotit :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    OT nahodou, ja ted miluju Tesco a samoobsluzny pokladny, kde si hraju na pokladni a hrozne me to bavi dycky :))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LAURA: dyt jo, myslela jsem to ze srandy :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    DASHA: no tak alespon vic nez na rok to bude:) dalsim cilem je Kostarika anebo Japonsko/Korea.., ale prvni se muz musi naucit cesky, prece:))
    DASHA
    DASHA --- ---
    BAARKA: hele, kdo vi, jak to s tim "naporad" bude =)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    VALKYRA: kde jsi ted v nemecku?
    LAURA: "když nejsem ani schopná naskenovat čárovej kód" (a nebylo to po tech kalbach ?? :DD

VALKYRA: dobry! :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    LAURA: cizinecka je mazec, k nam chodili do prace na "prepadovky" a z nich sel teda strach!!! drzim palce s trvalym pobytem!! a s cizineckou!! :)

BAARKA
    BAARKA --- ---
    LAURA: tomu bych se nedivila..ale to uz jsem vice mene u diskriminace, ne?

ja jsem delala v Akraci, v restauraci za dob studia a taky jsem se setkala s podobnym pristupem, ze jsem "jen" ta barmanka..no nenadelas nic:)
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    BAARKA: tak to uteklo a uz budes doma! :) at se vam dari, hodne stesti do noveho zacatku!

VALKYRA: ja ti teda nevim - nepatrim k lidem, kteri jsou na prodavacky od dveri neprijemni a "usmevave na vsechny" jsme byla zpocatku tez naladena, ale na tu konkretni babu to nezafungovalo... nebo jsem v tu chvili utrpela radny sok a prestala se usmivat :D ne, nevim, uz si to presne nepamatuju. je to kazdopadne dobra strategie, chce to ale vydrz :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    VALKYRA: mas mozna pravdu..jak se do lesa vola, tak se z lesa ozyva:)
    no uvidime:)

jinak dekuju ke graulacim! docela se tesim..jen je to divny, ze tam jedu na "porad":)
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    VALKYRA: s přístupem "extrémně milá" nemůžu než souhlasit. Já to zavedla po návratu z Brazílie, kde jsem si na to zvykla, na to, že si se mnou v obchodě hned někdo začne povídat, je milej a usměvavej. Tady jsem to zavedla taky a jak se to vyplácí...Kolikrát už jsem se zakecala s prodavačkou a společně jsme se nasmály:)
    Je to tak, prodavači jsou nepříjemní, protože na ně jsou zákazníci nepříjemní (pravda, neplatí to tak ve všech případech)...Až musím říct, že mě to překvapilo, jak se to tady za pár let zlepšilo, když jsem před pár lety pobývala v Portugalsku a pak přijela domů, tak ať jsem se snažila jak jsem se snažila, úspěch byl málokdy.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: tak at te ta nase zemicka uvita dobre a jarne:))

VALKYRA: styl usmev na prodavacky a cisniky provozuju take,nicmene mne zacina zamrzat usmev
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ty jo, ja jsem zadne straseni ohledne deti nezazila, krom tchyne, ktera nas porad prosi at si davame pozor, ze mame jeste casu dost:) (coz me popravde docela stve, neb to vim samam a nevim proc si tohe emuze rozhodnout sami..?)

MAYAM: ja jsem to zazila poprvy v sestnacti, kdyz jsem se vratila po trech mesicech ze svycarska a tenkrat me neprijemna prodavaca rozklepala, neli rozplakala..! Dneska, uz vim co mam cekat:)
    Jinak do Cech se stehuju za tri dny!!!!
    Vcera jsem byla naposled v praci, tak to bylo dojemny..a ted sedim doma a pripravuju se na pohovory - nemam zabalenenj ani jeden kufr a vubec se mi do toho nechce.:) Ben prijede az koncem dubna, takze zase na chvili od sebe, na to se teda vubec netesim....

kazdopadne, divny se zase balit a opoustet misto, na ktery jsem si za ten rok zvykla..
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    BAARKA: kdyz jsem se po roce na Zelandu vratila domu, byla jsem v absolutnim soku, ze na me byla neprijemna prodavacka v obchode potom, co jsem si vyzkousela dve tricka, ale ani jedno nekoupila... na to nasledovala prodavacka v Lidlu a ja jen s otevrenou pusou neverila svym usim ani ocim... no, byla jsem z toho docela v depce a trvalo mi dost dlouho to prijmout... ale on se clovek po nejake dobe zase adaptuje ;) Jak vlastne ty? Uz jsi zpatky?
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    LAURA: PROMETHEA: presne to jsem taky slysela - mysli na deti! silene problemy s rozvodem ( to jsme se jeste ani nebrali ), tahanice o deti atd. Velkou praci mi dalo vysvetlit doma, ze je jedno, kde se deti narodi, ze dite ma narok na dvoji obcanstvi a ze je to jen o papirovani... :) docela sranda.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: tyvole....:/
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LAURA: me taky babicka rikala, ze se deti musej narodit v cechach, protoze naka kamaradka my tety ma deti s rakusanem - narkomanem, tak abych se nocitla ve stejny situaci :DD

ja se tomu teda smeju (v mym pripade), ale verim, ze to zivot muze docela zkomplikovat - muj mexickej ucitel ma dite s nakou psychopatickou peruankou, a usilovani o osvojeni byl prej docela silenej maraton, nez se vubec dohodlo, podle zakonu ktery zeme a ktery soudy to budou resit...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: jojo, presne...
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: tohle to me vylozene s..e...dvoji ceny..
    ale musim rict, ze s barmanama, cisnikama, ridicema, prodavackama apod je to docela "normalni"..to je vzdycky muj kulturni sok, kdyz se vracim domu, jak se mnou lidi jednaj:(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    CMLKA: neuveritelnej... nemusim rikat,ze jsem tam v zivote ani nevkrocili..

jinak klasicky smecka jako ja objednam rundu platim 150, drahej objedna rundu plati 250...to radeji bez komentare...tyhle podniky bych oznacila cejchem a poslala je do bankrotu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam