• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: uz je rozhodnuto, zatim budu pracovat, a kdyz se mi bude jeste chtit do studia za rok, pujdu do toho

jj, studovala jsem architekturu, ale architektura v praxi je hlavne o zvedani telefonu a psani emailu :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: to je super, ze si te tam nechali i po stazi a ze tam mas takovyhle moznosti!! parada! rozhodovat se mezi praci a skolou je sice tezky, ale na zacatekje super se o necem rozhodovat.) - nestudovala si architekturu? (nebo se mi to plete?) (protoze k tomu moc telefony zvedat nepotrebujes:)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    LAURA: drzim moc palce! to je neskutecny!!! da se na ne podat stiznost?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: jojo, nedavno (jsem tu 9 mesicu), skoncilo mi praktikum, nabidli mi, ze ve firme muzu zustat dal

ted resim, jestli tu jeste studovat druhyho magistra, a trosku si rozsirit muj uz tak malej okruh znamejch, anebo pracovat, a sbirat cenne pracovni zkusenosti...a to vse teda s ohledem na to, ze tu event. zustaneme (tzn. bud budu porad 80% zamestnanec, kterej poradne neumi odpovedet do telefonu a napsat email, nebo se pokusim tu nerovnost vyrovnat vetsi kvalifikaci...)

(zni to mozna banalne, ale momentalne se musim rozhodnout, tak toho mam plnou hlavu...jeste nikdy mi netrvalo tahkle dlouho se o necem rozhodnout....:(
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    SARAJ: No my právě žádný společný nemáme. Jen moje a jeho. ;-) A ty to berou, no, záleží kus od kusu. Většinou dobře, ale v podstatě se jich ta mezinárodnost a cizojazyčnost až tak netýká. Můj muž s mýma mluví česky, já s jeho španělsky a všechny žijou ve své zemi. Prostě normální děti rozvedených rodičů. Jen o prázdninách se to trochu pomíchá.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GABBIANO: ha, konecne rodina v praxi, jak to berou deti vase?
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Lítám tam každej měsíc na deset dní, během školního roku. A pracuju doma, takže to tak normálně nestíhám. Manžel lítá sem většinou na jeden prodlouženej víkend, někdy se zdrží trochu víc, když jsou různý svátky, školní prázdniny apod. On učí, takže má toho volna poměrně dost.
    DASHA
    DASHA --- ---
    GABBIANO: tybrdo.. a jak teda vypada tvuj rok, co se prace a frekvence letu mezi tyka?
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    No, já střídavě a on střídavě - já víc tady, on víc tam a v praxi jsme tak 50% času spolu, z toho já tak 70% času tady a on tak 80 % tam. Zní to složitě, ale v podstatě j to úplně jednoduchý. Ale trochu mi z toho hrabe, přiznávám. Celá ta střídavost je dána střídavou péčí o moje děti.
    DASHA
    DASHA --- ---
    GABBIANO: a ty travis cas stridave v CR a ve Spanelsku?

Kdyby to tak slo, vyhovovalo by mi leto v CR a zima ve Francii, ale oba teda.. nedokazu si predstavit, ze by Loic mel zit ve Fr a ja v CR.. jakou praci by ovsem clovek vykonaval.. jedine fakt podnikatel nejakej..
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Já mám ČR kromě kořenů už i "výhonky" - děti, vnoučata. Ve Španělsku mám "jenom" manžela. Zatím žijeme tak půl na půl, ale až moje nejmladší děti budou plnoleté a soběstačné, chceme být víc tam než tady. Ale taky si to díky kořenům a výhonkům neumím představit. prostě si myslím, že budu pendlovat dokud mi síly stačí (a ono to teda docela vyčerpává) a až nestačí, pak nevím. To se prostě uvidí, nemůžu to bezbolestně plánovat.

SARAJ
    SARAJ --- ---
    mne treba po navratu do cr fyzicky chybelo rano vstat, projit obyvakem na nas pidi dvorecek a protahnout se na slunicku a vecer prejit ulici jen tak v plavkach,dat si par bazenu..a uschnout na lehatku..a taky cestovani autem po tech nekonecnejch silnicich..
    a na floride mne zase schazely stiny prazskejch ulicek, atmosfera ceskych hospod a vune chleba
    DASHA
    DASHA --- ---
    SARAJ: ja nepiju=)

Uz jsem byla v UK, kdyz mi umrely babicka a prababicka.. nebyla jsem na jejich pohrbu.. Ale babicka byla poslednich par let s prominutim "na zabiti" a prababicka byla hodne stara, sla si schrupnout po obede a usnula navzdy.. =)
    Ti, co z rodiny miluju nejvic, jsou jeste porad vsichni tady..
    V unoru nam umrela nase milovana kocicka teprv v 11ti letech.. a tam jsem to pocitila fakt hodne.. videla jsem se s ni pres Skype.. Cela rodina s ni byla v poslednich dnech a ja byla tady, pryc... kdyz jsme Agatku kdysi poridili, byly jsme jeste vsechny 3 deti doma.. zadny zviratko uz nas nikdy takhle nespoji, vsichni uz bydlime jinde..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DASHA: ber to tak, ze tady je zase levnejsi pivo:) ale ja vim, co myslis..neni to lehky, clovek se zajede, ma prijemny zazitky, kazdodenni malickosti a najednou vse prekopavat,mno
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DASHA: ja vim, zni to hrozne, hele nam se stalo nekolikrat!! ze treba den po priletu do druhe zeme vola rodina, ze nekdo umrel, je v nemocnicni a tak... zivotu neporucis a jedine co lze fakt rict - na hrane pateticna - kvalitni cas nenahradis,takze pokud citis,ze chces a potrebujes byt ted bliz sve rodine - udelej to
    DASHA
    DASHA --- ---
    SARAJ: jasny, ze je koupim.. ale asi ne na trhu cestou z prace (a u bananu jsem spis narazela na cenu, a obecne bude problem v cene)
    DASHA
    DASHA --- ---
    SARAJ: tak to ja ani neminim.. ale behem casu holt bohuzel vsechny samovolne.. fyzicky zmizej ze sveta.. (tfuj, ani to nechci vyslovovat)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: nestehovala jsi se nedavno?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: a vsem najednou rozumis,,co?.) ono ta bariera jazyka,ktery neni tvuj matersky funguje, jak nechces,tak vypnes, s cestinou se to dela hur:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DASHA: avokado, banany,sladky brambory - vse tady koupis:)

ono je to spis asi o tom, ze po 7 letech jsi proste srostla uz s jinou kulturou,lidma a de facto je spis kulturni sok stehovat se zpet sem:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam