• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    HAAALA: Vietnam je jedna z mala zemi co jsem zatim videl co ma problematiku toulavych psu vyresenou .) Pokousani toulavym psem je tam pomerne vzacny. Obecne potkat toulavyho psa je tam velmi vzacny a potkat tam psa starsiho nez dva roky skoro nemozny:)) A psi se tam taky dost casto kradou, takze na hrani se radsi porizujou pidiplemena co se nevyplati napichnout na gril.

    NARVAH: jak ktery ockovani, ale vetsinou i kdyz jsi ockovana proti vztekline, tak stejne po pokousani musis do spitalu, akorat to prezijes. Jinak je vzteklina opravdu smrtelna a s fakt neprijemnym koncem. Na druhou stranu potkat ve vietnamu nejaky divoky zvire co by te mohlo pokousat je skoro zazrak. Sezrali uz davno vsechno co se neschova 3 metry pod zem nebo neuleti.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    vzteklina je průser, i když ve Vietnamu jsem nějaký smečky čekal, nakonec jsem viděl spíš sem tam podvyživený kotě u krámku na špagátu nebo volně pobíhat... psy jsem viděl dost málo, jednoho už staženýho, opečenýho a naporcovanýho u stánku ve vesnici v okolí Co Lungu...
    že by to nějak souviselo?

    daleko víc toulavejch psů jsem viděl v Itálii a Řecku, a některý dost zubožený...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    EMIS: dík, se teda nechám.

    dávka v olmiku stojí myslím 550 a de se na to třikrát. po přeočkování trvá profylaxe déle než dva roky se domnívám.


    E2E4: o smrti vykládala no. prej 100% úmrtnost nebo co.
    EMIS
    EMIS --- ---
    MUI: na ockovacim centru v Jihlave, tusim dve nebo tri davky kazda za 500, ale uz si to nepamatuju je to par let. Loni jsem to jen nechal prepichnout a to bylo za 5 kil. Blby ze to vydrzi jen dva roky tusim
    EMIS
    EMIS --- ---
    NARVAH: hele ja si vzteklinu napichl. Ne ze bych se bal, ze to chytnu, ale spis pro sichr. Vselijakejch psu jsem potkal na cestach kupu a popravde pokousani si myslim, ze hrozi vic nez kdejake exoticke nemoci. Pokud te neco rafne, tak musis stejne na injekce, ale s ockovanim mas delsi cas a dostavas min injekci. Pokud tohle opomenes/nestihnes, tak pokud uz mas priznaky tak je vzteklina nelecitelna.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    NARVAH: vzteklina je oser. v podstatě když tě kousne pes, musíš do nemocnice na cojávím týden a riskuješ smrt.. taky to není nejlevnější (tuším že nám někdo vyprávěl v Thajsku že to stojí 40 tis.)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    nechali jste se někdo do vietnamu očkovat proti vzteklině? dáma z očkovacího centra tvrdila, že tam pobíhá spousta nakažených psů, znělo to jako nějaká apokalyptická vize..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    YOZHIN: jo, to je lepší varianta, dík
    DONDYS
    DONDYS --- ---
    YOZHIN: taky jsem jel public busem, byl jsem v nem sam a netrvalo to prilis dlouho. a muselo to byt mene nez 5kc :)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    FI_CZECH: dík
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    Noemiann by mohla znat presny jmeno toho "zelenyho draka" nebo co to bylo za deset dolcu v centru dobry ..
    FI_CZECH
    FI_CZECH --- ---
    hotel jsme bookovali predem pres booking.com v Hanoi to byl 'Luxury Hotel',ktery nebyl zas az tak moc luxury,ale na prespani pohoda,cisto,koupelna,klima,skoro v centru v takovy bocni ulici.

    NARVAH: Taxikem jsme jeli z letiste do centra. Nechali jsme si doporucit ruzovej. Normalne na taxametr a cena by mela byt kolem 250 - 300tis.,protoze to je celkem dalka.Jeli jsme asi pul hodiny.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    jo, taky bych ocenil nějakej tip na nějakej dobrej double bed room v hanoi. co cesta z hanoiskýho letiště do města?
    YOZHIN
    YOZHIN --- ---
    Mate nekdo tip na 10-20$ Double bed room, nekde pobliz Long Bien bus station v Hanoi? precejenom cerstva osobni skusenost je vic nez neaktualni LP.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Šťastný nový rok :-)
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    ahoj - nemáte někdo zkušenosit s žádostí o vietnamský vízum v číně?
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    YOZHIN: možná je tohle pro ně jednodušší sehnat v rámci nějaký vládní podpory bizu? dej pak vědět, co za plán sis vymyslel. to má potenciál pobavit :D
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    YOZHIN: sem žádal o visa na měsíc u myvietnamvisa a došlo for purpose of tourism - normálka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam