• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    BRUNDIVAR
    BRUNDIVAR --- ---
    Poradil by někdo se zkušeností jak (poprípadě s kým) je nejlepší navštívit deltu Mekongu?
    A co je nejlepší navštívit severně od Saigonu, pláže mě moc netáhnou, spíše hory atd. Asi bude nejlepší Da Lat, co? Dá se tam nějak pronajmout moto nebo jak se tam cestuje po okolí?
    díky za rady, vyrážím zítra, je to pracovní cesta ale vzal jsem si pár týdnů dovolenou tak bych chtěl alespoň ochutnávku. Na cesty bych měl vyrážet až nějak 6.9. Tak kdyby byl někdo poblíž (což v tomto období neočekávám) tak dejte vědět.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    Prosím... odkoupím velmi urgentne Vietnamske penize. Ideálně za 1500 Kč. Praha
    T_RAVE_LER
    T_RAVE_LER --- ---
    Jeste se chci zeptat, jestli se nekdo nezajimal o han son dong a nema plany, nebo informace... alespon o pristupu, vstupu do jeskyne a terenu k prvni zahrade. dik
    T_RAVE_LER
    T_RAVE_LER --- ---
    BTW.... Chystame se na sever od halongu projet ostrovy na voru, kterej si chcem udelat na miste a pak jet na Han Son Dong. Sapu znam a tak me lakaji asi trochu min proflakly mista v horach... Moc rad bych dostal nejakej typ nebo radu kam jet... Co sever u cinskech hranic? Nebo stredni vietnam? Takovou tu klasickou trasu mam celou projetou od sapy po saigon... Nema nekdo nejakej zajimavej navrh? Dekuju moc!!! A prosim piste mi pripadne do posty! Kdyby nekdo vedel o necem zajimavym v laosu nebo kambodze, tak si to rad zvazim!!!
    T_RAVE_LER
    T_RAVE_LER --- ---
    Cau... Jedu po druhy do Vietnamu na delsi dobu. Netusi nekdo, kde ziskat cisla na centra, ktery pomahaji a zarizuji pomoc po ustknuti hadem?
    Nak nejsem schopnej je sehnat. Dik!
    Piste prosim pripadne ke me do posty.
    KEDA
    KEDA --- ---
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    160CM: normální člověk si ve Vietnamu peníze mění ve zlatnictvích, kde mají slušný kurz a není potřeba vyplňovat dementní lejstra jako v bankách. V bankách je kurz o pár šušní horší a prosereš půl hodiny čekáním na veledůležitý štemply. Ani by mě nenapadlo si tam něco kupovat na letišti ten šíleně přepálenej aušus...
    160CM
    160CM --- ---
    NARVAH: Ono dost zalezi kam ve Vn jedes. Sapa, Nha Trang a vicemene cela pobrezni "klasicka" trasa uz je takova - turisticka a proflakla prave proto, ze tam vsichni jezdi - proste klasickej nasledek turismu. Jakmile odtamtud clovek vytahne paty, je to jiny. Bohuzel (mozna spis bohudik) je to ale pro vetsinu turistu pomerne obtizny.

    Vecny nabizeni zbozi a motorbajku je voprus, ale zaroven je to tak trosku hra. V ulici mame xeomy, ktery vi, ze tam bydlim, ze mam vlastni motorku a ze kdyz nahodou potrebuju xeoma tak si reknu a stejne pokazdy kdyz me vidi, zacnou na me hulakat :) Uz asi i tak trosku ze srandy..

    Jinak co se dolaru tyce, cernej trh kvete a je to jedina moznost, kded ve VN dolary koupit. I ceny se v oficialnich institucich ridi podle ceny na cernym trhnu. Na cenu narodni banky se fakt nidko moc nediva. Pak to tak vypada...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    KOSMEN: jo, tak sem to dělal.. naštěstí už su doma.. ;)
    docela mě ještě dostal international airport v hanoji.. chtěl sem uvalit poslední love, kupuju čaj v duty free a ženská mi za 7 dolarů účtuje 210 dongů.. to mě dostalo.. v dalších obchůdcích na airportu nahodí kurz k dolaru 25.. mazec.. jo a v hanoji dobrá restauračka kde ti přinesou lístek a když pak platíš a přijde ti divný, že je to tolik, tak ti přinesou ukázat jinej lístek, kde jsou ty ceny tužkou přepsaný na vyšší.. to bylo poslední večer a měl jsem toho už fakt plný zuby.. si tímhle myslím ta země docela zasírá image.. proti smlouvání nic, to je docela lerace.. ale tohle natahování je v podstatě okrádání žejo.. jinak sem si všiml hoi an, že obchůdky a restauračky obcházela ženská a vybírala výpalný.. korupce tam musí kvést.. ale aby to nebylo tak negativní, potkal jsem spoustu prima lidí, pohostiných a všechno.. vietnamský ženy mi přišly strašně bezva.. nejlepší je, jak tě plácnou po předlokltí, když s nima člověk vtipkuje.. ;)
    KOSMEN
    KOSMEN --- ---
    NARVAH: do puntiku souhlas , jeste tomu dam sanci,varanasi na druhy strane nema chybu. doporucuju jeste himalaje, tam je to taky temer jeste netknuty...zatim. v sape sem byl pred tejdnem a dalo se, oproti zbytku vietnamu.
    ...nabizece musis mrdat jinak te budou otravoat donekonecna..jakmile uslysis where are you from, tak je lepsi cumet do talire a nerikat vubec nic,jako by tam nikdo
    nebyl]]
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    KOSMEN: no.. mě aji unavovalo to neustálé nabízení zboží.. v klidu se najíst v nha trangu nebylo možný, protože během 45 minut se stavilo 15 prodejců a nabízeli fejky.. o to odmítání je prostě únavný..

    u hmongů v sapě mi to přišlo ještě milý.. ti za nama chodili a používali snad všechny psychologický manévry.. neskutečný ženy.. a přitom strašně příjemný.. já: "i go to take a lunch now.." - "ok, we will wait.." a fakt čekaly.. dojím a povídám: "i will run" a ony: "we wil run too".. to jsem se fakt bavil.. a večer vytáhly mobily a zavolali do svý vesnice aby na ně manžel dojel na hodně.. ;)

    nebo ty týpci na ulici se svým "motorbike?" taky po chvíli únavný.. na jihu už to tolik nebylo..

    já to vidím v asii ještě možná ne filipíny a pak nějaký hory, kde je klid, nepál nebo tibet.. možná ještě na týden dva do varanásí, to je pro mě nejmystičtější místo kde jsem kdy byl.. na druhý straně řeky není zhola nic.. dokonale fascinující..
    KOSMEN
    KOSMEN --- ---
    jeste bych rad cinu a japonsko,ale na to je potreba hodne casu, atak si je necham na stary kolena
    KOSMEN
    KOSMEN --- ---
    NARVAH: tak to jsme na tom stejne, urcite bych uz podruhy vitenam nedal...nicmene jako zkusenost dobry, to zas jo. tolika oblozi a smel jsem na svejch cestach po nekolika asijskejch zemi nepotkal. pro priste zmenim destinaci svetadilu..asii jsem vicemene vycerpal a stava se pro me nudnou ...porade dokola totez. tim nechci nikoho odradit od cestovani,chran buh...priroda je uzasna,to se nikde jinde neuvidi, ale po zkusenostech z indie pakistanu jordanska sirie libanonu me vietnam zcela uprimne zklamal.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    NARVAH: hmm, zajímavý
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    WIL_M: čekal jsem trochu opuštěnej ostrov něco jak v indonésii směrem k filipínám. ale tohle byla normální rozjíždějící se výletní destinace.. hotely jeden vedle druhýho.. na motorce šel projet celej ostrov ale v podstatě nebylo o co stát. šnorchlování o ničem.. sem tam ryba, korál, no.. ale pokud někomu vyhovuje ležet tejden na pláži tak ta je pěkná i moře je tam pěkný, čistý, najíst se tam dá výborně, masáž ti udělaj za pár kaček.. ale podruhý bych tam prostě už nejel.. vietnam mě celkově moc nenadchl.. možná je to tím
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    NARVAH: po jaký stránce? koukám na fotky a podle nich pěkný, v čem je problém?
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    tak ostrov phu quoc nic moc..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    dobry ubztko za rozumnou cenu na ostrove phu quoc? bungalovy by byly fajn. nevi nekdo?
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    YOZHIN: Suum cuique
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam