děkuju za info, už vyřízeno. podělím se tedy rovnou o poznatky, třeba se někomu bude hodit, takže tedy:
na vietnamské ambasádě maj otevřeno po, st, pá od 9:30 do 12:00, a pak od 16:00 do 17:00. v dopoledních hodinách se vyplňujou a podávaj formuláře, a o týden později jsou k vyzvednutí v odpoledním termínu. naštěstí se nechaj ukecat, a když příjdete s formujářem odpoledne, tak vám vízum vystavěj také do týdne(což mě zachránilo!!!!!)akorát je dobré vědět předem kolik máte platit, a úředníka za okýnkem na to dostatečně upozornit(rukama-nohama, neb jejich angličtina je dost zerová) abyste pak na místě nemuseli řešit že vás pustí/nepustí z vitnamu a podobně. já jsem měla platit 3800 kč. nejdřív po mě chtěl 1200, tak jsem ho xkrát upozornila na to, že mám ve formuláři zaškrtnuto že hodlám vietnam opustit a pak se zas vrátit, tak řek 1800, tak jsemho ještě stopadesátkrát upozornila na to že tam budu víc jak měsíc(dávaj víza na měsíc, nebo na tři), tak si řek o 2500 a považoval to za vyřízené, takže jsem ještě hodně zvědavá co bude špatně...