• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    KEDA
    KEDA --- ---
    SYDELAY: no pokud bys chtěla v moskvě ven z letiště.. potřebuješ určitě vízum.. pokud jdeš jen na transfer tak ho nepotřebuješ

    jinak doporučuju motorku.. neviděl sem tady kontrolovat ani místní a když už by náhodou něco., oni si sami řeknou o pár dolarů..

    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    SYDELAY: a hlavne auto ti podle me moc nepuci....motorka daleko lepsi...
    BAR_CA
    BAR_CA --- ---
    SYDELAY: na motorku ridicak nepotrebujes, ale na auto jo
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    SYDELAY: hh, jojo ten ridicak ti uznaj ... jako zalohu za motorku ... takze budes celou dobu jezdit bez papiru. Ale prej bily nestavej a kdyz stavej, tak staci karticka z pujcovny... najel jsem 4kkm a nezastavili me ani jednou .
    SYDELAY
    SYDELAY --- ---
    ahoj, ještě jsem se chtěla zeptat jak je to s řidičákem, jestli ve Vietnamu uznávají mezinárodní řidičský průkaz? A taky když letím přes Moskvu a budu tam přesedat na jiné letadlo, jestli když tam budu déle jak 12 hodin jestli potřebuju vízum v moskvě. díky moc
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    KEDA: fakt? mno tak paráda:) pamatuju si vlastně že na jednom rohu byla nějaká restaurace/kavárna, takněco, a naproti tomu obchod s plakátama a vedle s knížkama. zbylé dva rohy malé plastové červené židličky a spousty lidí :) fajn místo!!
    a my dávali prales na ostrově cat ba-taky paráda!!
    KEDA
    KEDA --- ---
    GNUBLA: mam dojem že sme to našli.. poradili nám tu nějací češi co sem jeli jako třída se školou zkoumat prales :D
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    KEDA: mno koukám do mapy a jestli si to dobře pamatuju tak je to křižovatka ulic P Ta Hien a P Luong Ngoc Quyen.sou tam naproti sobě dvě ty jejich klasický venkovní hospody s točenym pivem za 5000 vnd:)
    KEDA
    KEDA --- ---
    GNUBLA: kde je pivni křižovatka? :)))
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    KEDA: jééje, pozdravujte v hanoi na pivní křižovatce!!!! :)
    KEDA
    KEDA --- ---
    je tedka nekdo v hanoi nebo v halong? my budem zitra.. kdyby nekdo chtel zajit na pivko :)
    YOZHIN
    YOZHIN --- ---
    STARAKRYSA: obcas strasi i vzteklinou a buh vi cim, mne ale pani z centra cestovniho lekarstvi rikala neco jineho. jako vyskytuje se to tam ale ne v nake zasadni mire. toho co te muze v te krajine usmrtit je hafo a s mnohem vetsi pravdepodobnosti.
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    YOZHIN: neprehanim, na infekci nas s tim strasili :D ja ji nemam ockovanou.
    YOZHIN
    YOZHIN --- ---
    STARAKRYSA: neprehanis trochu s tou encefalitidou? ja se ockovat nedal ani nevim o nikom, kdo by tam nejakou dobu pobyval a daval se ockovat na encefalitidu, nebo nedejboze to dostal...
    uplne postaci zloutenky, tyfus, tetan a kdyz ma nekdo paranoju tak staci malarone do batohu nebo doxyxyclin plato za 4Kc ve vietnamu.
    MINOU
    MINOU --- ---
    STARAKRYSA: HCMC mě čeká za měsíc, tak jsem zvědavá. ;) Taky by mě lákalo se do VN aspoň na chvíli odstěhovat, ale asi to nakonec bude Kambodža, kde teď jsem, páč je to tu mnohem otevřenější vůči cizincům. Oproti VN daleko menší byrokracie, což je škoda...uvidí se...
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    SYDELAY: doporucuju mit vzdy hotovost. bankomaty a banky sou sice ve vetsich mestech ale jinde si kartou ani neskrtnes. vietnam dong daleko lepsi nez dolary. a myslim ze to ma aji lepsi kurz u nas nez dolace.


    MINOU: PQC supr, ale ja se zamilovala do HCMC...pokud me tu nic nebude drzet, tak se tam mozna odstehuju :) to mesto proste miluju :)
    SYDELAY
    SYDELAY --- ---
    cảm ơn bạn ( děkuji :-) )
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    SYDELAY: bankomaty na každym rohu, ale vydají max. 2000000, a jeden výběr stojí 125 kaček :(
    MINOU
    MINOU --- ---
    SYDELAY: ak opravdu záleží na tom, co máš ráda a co upřednostňuješ, jaký máš finanční možnosti... Hodně stručně, jak už bylo napsáno: S-hory, J-pláže. Roční období nemáš asi zrovna ideální-taky stručně vedro a návalový deště. Platit kartou se dá jen ve velkých obchodech a někde i v dražších restauracích. V bankomatech, které jsou jen ve větších městech, se dle mojí zkušenosti dají vybrat jen dongy, takže doporučuju si vzít zásobu dolarů, kdyby něco. V dolarech jsme platili jen v některých guesthousech, jinak vše v místní. Dongy se dají vyměnit hned na letišti za docela dobrej kurz. Jídlo je levné v malých jídelnách cca 20-30Kč, ale anglicky se v drtivé většině nedomluvíš, vlastně ani moc v lepších restauracích, ale tam už mívají angl. menu a jídlo už je kolem stovky. Supermakety mají ceny v podstatě jako u nás, levnější některá kosmetika. To tak asi do základu. Nejvíc se mi zatím líbilo na Phu Quoc.
    SYDELAY
    SYDELAY --- ---
    super, tak to se těším ještě víc !!! díky za rady, ( a ještě mě napadlo kolik si tak přibližně vzít peněz?) a jak se tam dá platit kartou?
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    SYDELAY:
    STARAKRYSA:
    nemůžu než souhlasit, vietnam opravdu nemůže stát za prd!!!!a sebou fakt co nejmíň věcí jak píše starakrysa, je tam tak levno že si můžeš koupit co budeš potřebovat :) sever je parádní, ideál na výlety na motorkách (za cca 150 kč v přepočtu ti pučej motorku na den) rozhodně doporučuju ostrov cat ba, uplně na severu pak lao cai, mno je toho spoustu co tam stojí za projetí!!!
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    SYDELAY: VN nemuze stat za prd, VN je proste uchvatnej :) ja byla jen na jihu - v HCMC a na Phu Quoc a co si sebou brat a nebrat? vem si tricko, kratasy a sandaly a plavky pripadne, nic vic nepotrebujes, zbytek dokoupis tam. my tam byly tedka v zime kdy bylo nejvic hezky, nevim jak tam je v cervnu cervenci (zvazuju ze tam zas poletim, ale tentokrat na sever - pokud budes na severu a budes chodit po tech jejich vesnickach kde pestujou rejzi, tak doporucuju ockovani proti japonsky encefalitide - a to jako bez prdele, pac je to smrtelny a sever vietnamu je tim vyhlasenej a pak jeste antimalarika), jinak doporucuju tam letet na dostatecne dlouhou dobu, 3 tydny jsou podle me minimal. leky tam vsude ve vetsich mestech koupis, nejni problem. a taky zalezi kam presne chces jet a jaky tam bude pocasi...
    SYDELAY
    SYDELAY --- ---
    Zdravím, tak nějak jsem přišla v výletu do Vietnamu (v červnu-červenci na tři týdny), snažila jsem si přečíst něco z knížek a z netu, ale myslím, že nejlepší info bude od někoho kdo tam byl, nebo tam jezdí často. Kdyby se někomu chtělo napsat tak v průřezu na co připravit co si vzít a co si !!nebrat. Popřípadě kde to stojí za to se tam vydat. Byla bych super moc vděčná :-) předem díky ( a prosím nepište, že to stálo za prd, strašně se tam těším, jak malej vořech na sušenku) :-)
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    HANIC: před dvěma týdny jsem přiletěla z vietnamu a komáři nehrozili
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam