• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    WIPER
    WIPER --- ---
    HOVNOVCUKRU:

    noprave, take jsme byli prekvapeni jak nestihame a to jsme to meli pomerne dobre zorganisovane ze nam vilety navazovali, nikde jsme zbyctecne necekali. Proste to cestovani autem (jeli jsme jim do Babe) ci autobusem zere priserne casu.

    V Sape jsme byli 2 noci. Prvni den jsme dorazili rano ve 6 hod rozlamani z nocniho busu do hotelu, prospali dopoledne abychom byli trochu funkcni. Odpoledne jsme se sli cournout do mesta a prolezi zahrani/vyhlidkovou horu co dominuje mestu. Druhy den jsme vyrazili po vesnicich v okoli a k vodopadnum. Treti den jsme dopol sli pesky do vesnice pod Sapou, kde je "skanzen". Odpoledne nam jel nocni bus zpet do Hanoje. (prijezd 3 rano do Hanoje, chutovka). A takhle to bylo porad, bez prodlev jsme se presouvali mezi bodama co jsem napsal.

    Treba mezi Catba a Hue ktere je zhruba ve stredu Vietnamu jsme jeli eisty cas v autobuse skoro 24 hod. Takze jestli chcete jet z jihu do Sapy, tak urcite minimalne vlakem (na dobre spaci misto je treba rezervovat tydny predem). Nejlepe letadlem pokud mate na to zdroje.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    HOVNOVCUKRU: thit chó (psi maso), thit méo (kocici), ceny prostitutek (~200k vnd / hod ), nejlepsi cigara (thang long ~8k vnd)
    a kdyz vas zastavi na skutru policajti (at uz jedete rychle, ozrali, bez helmy, nebo proc) tak hlavne vyndat klicek z motorky a nedat ho z ruky ... mluvit na ne anglicky, klidne cesky a kdyz si nedaj pokoj, tak kouzelny slovicko "embassy" ...
    nekde jsem slysel, ze kdyz chtej videt vase papers, tak chtej videt 200k vnd bankovku :-)
    a k pripitku je cool rict "čojdý!" (=popojedem)
    HOVNOVCUKRU
    HOVNOVCUKRU --- ---
    Díky moc za odpovědi.

    Wiper - jak dlouho jste byli v Sapě celkem?
    To jste toho stihli teda fakt málo na to, že jste tam byli tři týdny (i když kdo ví, co budu říkat já po návratu, že :).
    Původně jsme přemýšleli i o Kambodže, ale to asi ani nemá smysl plánovat, když máme jen ty tři týdny.
    Busama nechceme jezdit vůbec, jen vlakama. Tak snad to bude v pohodě.
    Letíme s Emirates, přilétáme a odlétáme z Ho Chi Minu.

    Nemáte tip na něco super cool, co se nedovíte v žádném průvodci? :)
    WIPER
    WIPER --- ---
    Jinak ja jel kompletne neockovany a pritelkyne ockovana proti brisnimu tifu a zloutence. Oba jsme nemeli zadne problemy a jedli jsme vsechno.
    WIPER
    WIPER --- ---
    HOVNOVCUKRU: pred mesicem jsme se vratili z 3 tydneni dovolene.

    visa jsme poridili online pres visa-vietnam.org, leteli jsme aeroflotem, kontolovali visum na letisti v Praze, ale zadne pripominky a vstup ve vitnamu ok

    Take jsme meli v planu od severu na jih, ale nakonec jsme se dostali max do stredu do Hoi An a na vice jsme nemeli cas. Doprava sezere dost casu a to jsme cestovali nocnima busama. Pokud nemate odlet ze Saigonu a budete se nakonec vracet zase do Hanoie na odlet, tak doporucuji dlouho predem zabookovat nocni vlak (nocni spaci mista byly vybookovane na 14 dni dopredu), protoze autobusy jednou moc dlouho, nebo rovnou vnitrostatni let.

    Prilet a odlet jsme meli z Hanoie a nas program byl (mnohem delsi, ale vic jsme nestihli:):

    1. http://en.wikipedia.org/wiki/Perfume_Pagoda - (minimum turistu)
    2. http://en.wikipedia.org/wiki/Ba_B%E1%BB%83_National_Park- (nepotkali jsme zadneho turistu)
    3. Sapa - (hromada turistu, ale stoji za videni)
    4. ostrov Cat ba (z druhe strany halong bay) - (hromada turistu, ale take stoji za videni)
    5. http://en.wikipedia.org/wiki/Imperial_City,_Hu%E1%BA%BF - (normalne turistu)
    6. Hoi An (potapeni na ostove Cham) - (normalne turistu)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    HOVNOVCUKRU: online viza podle toho s kym poletite, s aeroflotem to bylo uplne ok, air france pry dela problemy (nebo nejaka ta jejich dcerinka), nevim kdo tam jeste lita
    ja jsem to dal bez ockovani, jedl jsem normalne to co ostatni, zadna zvysena hygiena pro evropany :) a neprivezl jsem si ani dengue, ani tyfus, ani zloutenku ... jen me asi 4x zklatila hociminova pomsta, jak jsme ji pracovne nazvali :D
    kam jet a nejet asi nevim, podivejte se na cat ba (halong bay) a do sapy
    HOVNOVCUKRU
    HOVNOVCUKRU --- ---
    Čau. Čtu tady ty příbehy o vízech a nepuštení do Vietnamu. Jak to teda je? V říjnu tam jedeme a chtěli jsme normálně vyřídit ta online víza. Máme jít tedy radši na ambasádu? Už se v tom ztrácím.
    Jedeme na tři týdny od severu na jih. Nebyls jste někdo podobně? Nemáte tip na nějaký přehledný blog, např. kterým zprofanovaným místům se určitě vyhnout?
    A co jste měli za očkování? žloutenku a ještě něco?
    Vďaka
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    MINOU: Zkus to pres Agoru
    MINOU
    MINOU --- ---
    Pobýval jste někdo delší dobu v Hanoi v apartmánu, v domě u rodiny nebo v dobrém guesthouse? Chystáme se příští měsíc minimálně na měsíční pobyt a byla bych vděčná za nějaký tip na ubytování, kde budete mít prostor, jeden nebo dva pracovní stoly s pohodlnými židlemi, ledničku a případně i kuchyň k dispozici a hlavně SPOLEHLIVÝ INTERNET. Jo a cena okolo 10 dolarů na den. Mám už něco v jednání přes Airbnb, ale není to úplně ono... Děkuju předem
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Vietnamese History - Eng Sub (Story of an S-shaped Country)
    https://www.youtube.com/watch?v=pr5Z0-AsGgM
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    WERONYCZKAA: No my jsme vyuzili uschovnu zavazadel na letisti v Saigonu a to bylo docela mastny. Na cca 8 hodin to stalo tusim okolo 200 Kc v prepoctu. Takze na 14 dni si to nejak neumim predstavit. Obecne v Saigonu na letisti byla ta uschovna desne mala. Spis bych se zkusil dohodnout s nekym v hotelu nebo tak neco...
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    WERONYCZKAA: co se tyce hanoje, tak tam bych nic takovyho necekal.. to je fakt bouda to letiste.

    v saigonu urcite na letisti je, to si pamatuju, nicmene ceny ti nereknu..
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    KROKODILE: spíš sem myslelal nechat to někde tak na 14 dnů, ideálně na letešti, odkud pak letíme. jde o to, že pak cestujeme ještě o půl světa dál, kde budeme asi rok a muž tam má i nějaké věci na práci a závody..(takže nejspíš bude mít ještě jedno extra zavazadlo)
    chteli bychom nechat nekde krosny atd a cestovat jen s nejnutnějším s cca 30l batohem které budeme mít jako příruční..
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    WERONYCZKAA: Zjevně toho máte moc :) Úschova byla celkem běžná v každým hotelu kde jsme bydleli, ale dycky to tam akorát leželo někde na chodbě....
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    zdravim, nevíte jestli na letisti ve VIE funguje nejaka uschovna baglu za rozumne penize? kdo máte zkušenost, pokracujeme pak jeste dál a nechce se nam cestovat se vším...
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    GUDRUN: Tak to jste byli pekne stastny parchanti. Ja se tam malem dostal do konfliktu s jednim dedkem, kterej tam svému lehce retardovanému vnukovi vykladal o tom, jak tam zachranoval svet před komunismem. Curak, on se tam nejel podivat na ty Camske pamatky, ale zavzpomínat na stare dobře casy a pochlubit se potomkum, jakej byl drsnak.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DR_COOPER: v celodennim megaslejvaku :-) ale amik tam nebyl ani jeden ;-)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    GUDRUN: Utopili? :D Kde? V tom potucku? Mne tam dneska nejvic srali amici. Ten nas pruvodce se mi pak stranou a potichu sveril, ze je to pro nej strasne frustrujici, když je tam provazi, ukazuje jim ty kratery, které to tam cele v podstate zlikvidovali a nikdo z nich neprojevi ani naznak litosti. Ale tak, co by po nich clovek chtěl, ze jo... Zase, když pak vidim ty odporne americanky v tech sportovních sustakovych trenyrkach, tak to ve mne vzbuzuje škodolibou radost :D Ale to je trochu OT, omlouvam se.

    Jinak doporučuju Quy Nhon místo Nha Trangu. Uzasne plaze a nikde ani noha...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DR_COOPER: tak jsme se malem utopili... ale zas jsme to tam meli sami pro sebe :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam