• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    diky vsem :) letim pristi stredu, muj prvni solo travel, moc jsem to zatim neorganizovala ...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SA_KRA_: dolary sem ve vietnamu nikdy neplatil. vedle v kambodze tam zas pouzivas jenom dolary a jejich menu na mensi castky nez dolar. ale vietnam svoji menu normalne pouziva
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SA_KRA_: Obcas da (ne moc casto), ale natahnou te. Menil bych dongy (hledej zlatnictvi, ktera fungujou jako smenarny).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Btw. uz jsem to tu psal - je dobry vedet, ze Vietnamci jsou strasne povercivi pres cisla. Takze kdyz menis jednu stodolarovku, dostanes vic penez nez za deset desetidolarovek. Oni proste veri tomu, ze je to lepsi (stejne tak jsou drazsi simky s hezkym cislem, ale vzhledem k tomu, ze nasinec to chce jen na internety, tak bych sel podle ceny).
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    ANDY_WARHOL: ja jsem zhyckana z toho Iranu, tam si turistu tak cenili, ze jsem byla svedkem toho, jak na bazaru se jedne turistce pokouseli vytrhnout telefon z ruky, a kdyz to okolo stojici mistni zjistili, tak chlapovi dali peknou nakladacku. Vymena tam funguje obdobne (za 100 dolaru jsem dostala cca 4 mio jejich susnu).
    K tomu se vaze jeste jeden dotaz (to jsem auditko neprohlizela, priznavam) - beru jen dolary a hodlam menit operativne, da se v pohode platit v dolarech?
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    SA_KRA_: placení kartou v Nhà Nghỉ (levny hotylky) spis ne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SA_KRA_: vietnam je pomerne bezpecna zeme. takze toho bych se nebal. spis si davej pozor potom pri vymene, dostanes velkej pakl penez. 1 kc odpovida cca 1000 vientamskejch dongu, takze kdyz si vymenis vetsi castku tak mas najednou miliony, a v tom se clovek snadno ztrati. tak pozor na to
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    SAMOUT:
    ANDY_WARHOL: beru tedy hotovost (mam trochu obavy z toho si brat velkej pakl, protoze jedu sama a proste nejsme komfortni s tim mit tak velky obnos u sebe), ale jo, dava to smysl. Diky :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ANDY_WARHOL: V tech lepsi jo, ale pokud chce clovek spat za rozumnou cenu, tak je obcas lepsi mit hotovost.


    SA_KRA_: Viz ANDY_WARHOL, navic se priprav na to, ze na poplatcich zaplatis straslivou raketu. My jeli s hotovosti ($1000), a nelitujeme.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SA_KRA_: vybirat normalne jde, ale nepocitej s tim ze si vyberes jednou, vetsinou je tam omezena velikost hotovosti, ted uz si nepamatuju kolik. v hotelech se kartou platit da.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    Ahoj, nejaky update ohledne vyberu z bankomatu? Docela jsem s touhle moznosti pocitala v Saigonu na letisti, ale prosla jsem forum a radsi se ptam :)

    Jak casty jsou tam platebni terminaly? Nepocitam s tim, ze tam kartou zaplatim v zapadlych potravinach, ale ubytovani by se hodilo + treba jizdenky na bus na ofc prodejnich mistech? Diky.
    SLICKYONE
    SLICKYONE --- ---
    ENZO44: Psy tam potkas pouze jako maly roztomily stenatka, nebo ty ktery uz nemuzou ani chodit. Zbytek je snedenej. Jednou sem videl prodavat uz ty akorat, ale v kleci.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    rikal nekdo pes, moped a rach gia?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    je pravda, ze psy si ve vietnamu skoro nepamatuju, byl sem tam pred rokem, ted sem byl v thajsku a tam sou vsude.
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    ENZO44: psi nikde, jenom jeden tušim cestou z Phu Quoku do Saigonu v Ra Gia...moped bez problému půjčen bez řidičáku, taky na Phu Quoku.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ENZO44: Pobihajicich psu jsem ve Vietnamu videl presne nula, to nevim kdo ti nakukal. A uprimne pochybuju, ze auto nevlstnici mistnaci nekdy slyseli o necem jako je ridicak :-). Pujcovani motorky probihalo tak, ze jsme jim dali cesky ridicaky jako doklad, zaplatili pujcovny a odjeli. Nekde chtej pas, ty promptne posilej do prdele (nebo jim nabidni kopii pasu, kterych si udelej zasobu predem).
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ENZO44: pucoval sem su moped akorat na phu quoku a nikdo nikde po me ridicak nechtel
    KOLLER
    KOLLER --- ---
    ENZO44: Psy bych asi neřešil, větší šance je podle mě, že tě škrábne nebo kousne opice :)
    ENZO44
    ENZO44 --- ---
    Zdravim vas, mam par dotazu. Co ockovani na vzteklinu? Je to s tema pobihajicima psama opravdu tak vazne? Jak je to s pujcenim mopedu do 125ccm na ridicak na auto-vim na netu je toho hodne, me zajima pokud nekdo ma vlastni zkusenost.
    diky moc za rady
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MATEJICEKKK: ja vim. ja tam byl pred 12 lety a to bylo bajo. hotel za pet dolaru (slusnej, v phnom penu za sest) a jidlo kolem dolaru dvou, ale to je samozrejme davno pryc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam