• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Nezlob se na mě, ale pokud máš 15 dnů tak si vyber buď sever nebo jih. Předjíždět celej Vietnam ti vezme z dovolený podstatnej kus.
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    KEDAREK1: Ja doporucuju mrknout na http://www.vietnamista.cz, je tam podle me snad vse. Pan "vietnamista" i ochotne reaguje na maily a neni problem se ho na cokoliv zeptat.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KEDAREK1: 15 dni i s cestou?
    sever: halong je dost turistarna, ke zvazeni. ja kdyz tam byla jako backpacket, mela jsem tam nakou levnou 3denni tour a byla jedna noc na lodi a jedna na cat ba island, z cat ba jsme jeli do Lan Ha Bay, ktera je jeste takova panenstejsi. ale 3 dny na to podle me cas nemas.

    alternativou k sapa (opet, moc lidi, sapa town je ted jedno velke staveniste) je Ba Be nebo Ha Giang - je treba pocitat s 3 dnema, na Ha Giang se dost casu stravi i cestou (tam bych volila naky nocni trasnfer, jestli ti nevadi trosku nepohodli:)

    dalsi alternativnou pokud ne hory, tak moc doporucuju z hanoje okruh do ninh binh a mai chau, nnh binh se rika suchozemsky halogn, takze kdybys vynechal crise po halong, mohlo by to byt reseni

    stredni vietnam - hue bych vynechala z casocych duvodu, hoi an tu vzbuzuje kontroverzi, ze ma urcite ano, ale nekdo tu se mnou nebude souhlasit :)

    za zvazeni dalat (da se preletet leten VN z Danangu), priroda, vodopady, planzate, tam je to super i na motorky

    koupani - na jihu asi mui ne nebo phu quoc. lepsi koupani na phu qupc, ale nutnost 2 domestic letu /jedna cesta se da ale i speedboatem z rach gia, kdyby ses vydal na mekong).
    do mui ne se da dostat levneji, vlakem, je to prijemna cesta hezkou krajinou, ta cesta vlakem stoji asi 10 usd a neco i uvidis.
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Ahoj, chci na 15 dni do Vietnamu idealne Hanoj prilet a odlet Ho Ci Min, budu rad za kdyz heslo, tip , neco jako Must of Vietnam. Mam rad prirodu, lidi, kulturu a na jihu bych urcite bral i par dnu oddych u more. Za cokolik predem dekuji.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    IKARIE: dik
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    DOBYTEK: ale v porovnani s Mui ne, kde sme byli v dubu taky, je tam stale mnohem hezci more a koupani.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    DOBYTEK: rusko cinske peklo je hlavne v nha trang. ja byla znovu na phu quocu po 4 letech letos v dubnu lehce po sezone a napisy v azbuce se konaly v nekterych restauracich a na night marketu v duong dong.
    v posledni dobe si moji klienti spis stezuji na bordel a neustaly stavebni ruch, dost se stavi na severu, kde to bylo jeste pred par lety uplne panenske. nektere atrakce jsou tam dle meho az dost kolotocarske (vinpearl vodni svet a safari, ted ta nove otevrena lanovka: https://templesandtreehouses.com/...ar-to-pineapple-island-the-longest-cable-car-ride-in-the-world/)

    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Jak to vypadá poslední dobou na Phu Quocu? Má to cenu, nebo je to rusko-čínské peklo? Chci zopakovat úspěšnou dovolenou z doby před pěti lety, někdy kolem půlky ledna.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Nevíte někdo jak je to ve Vietnamu s kouřením elektronických cigaret ? Zajímá mě ale jenom pouze vaše reálná zkušenost. tzn, jestli je tu někdo, kdo tam letos byl a vezl si s sebou ecigaretu kterou tam pak kouřil. Já jsem totiž na dost webech četl, že je to tam ilegální, nicméně jsem kvůli tomu psal i do Vietnamských vape shopů, kde mi pár lidí napsalo, že se tam normálně vapovat může. Takže nevím co si o tom mám myslet... jako nerad bych se dostal kvůli tomu do nějakých problémů, třeba kvůli tomu, že tam pašuju ecigaretu a liquid.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    kdyby se nekdo chystal do vietnamu na podzim (do 13.12.), quatarci maji ted velmi dobre tarify v prodeji na lety z prahy do hanoje (kolem 15 tis.) a do saigonu (kolem 13 tis.), akce plati do 10.7., dokdy se musi letenky vystavit. jen FYI.
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    Zdravím vespolek, ráda bych vás pozvala na přednášku naší hostky Chương-Đài VÕ na téma Vietnamská periodika v 50. a 60. letech 20. století: Kódované jazyky estetiky. Bude se konat ve čtvrtek 14.6. v prostoru Display (Dittrichova 9, Praha). Více info o akci v pozvánce nebo na stránkách https://www.facebook.com/events/214756199128130/

    DOUBI
    DOUBI --- ---
    Nabízím nepoužitá antimalarika Malarone. Mám dvě balení: jedno 10 tablet (dvě mě někde opustily), exp. 4/19, cena 400,- Kč, druhé 12 tab., exp. 10/19, cena 700,- Kč. Případně se můžeme na ceně ještě dohodnout. :) Ideální by bylo osobní předání v Praze. :) V případě zájmu mi prosím piště do pošty. Díky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ENZO44: na phuqouku sem projizdel pralesem a silnice se zmenila v podobnou vec, bylo to tak asi 30 km, a taky to na tom mopedu slo.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ENZO44: Aha :-). To bych zene nemoh udelat, ona tam na tom sedela prvne v zivote :-).
    ENZO44
    ENZO44 --- ---
    SAMOUT: notno podotknout ze jsme dost casto jezdili mimo silnice, tam by nam skutr typu honda vision moc neposlouzil :)





    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Tohle byly zanovni Hondy, naprosto v klidu, jel bych na tom klidne ze Saigonu do Hanoie.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SAMOUT: ja sem si pronajimal moto za 4$ a byl to proste nejakej scooter, na pojizdeni po okoli dobry, ale na cestovani by to chtelo lepsi masinu a to by bylo urcite za vic
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Hondy Vision
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SAMOUT: 4-5$ dene jou ceny za moped ne ?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ENZO44: tak to se dost zvedly ceny, my v Da Lat pujcovali za 120k VND (cca $5) na den. Jako chtit 350k VND za den je kurva ulet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam