• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCHCabal Online [www.cabalonline.com]
    KOCH
    KOCH --- ---
    no ja osobne mam vsechno koupeny pekne v boxu za 1450 a prave proto se mi nechce kupovat cata hned jak vyjde pac mi urcite chvili zabere nez se dostanu nekam kde ho budu potrebovat takze pro me zatim zadnou roli nehraje ... az si dam 80 lvl tak si cata poridim ale zatim to je jen zbytecna investice navic a vzhledem k tomu ze to asi pod 900 nepude zatim tak si za to radsi muzu skocit na junodownload a stahnout si zas naky novy tracky breakbeatovy abych na akcich predved nejakej novej set, cata zatim pocka ;]
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    KOCH: jj ten qeust helper co tam dali je neuveritelnej braindead v leveleni :D clovek akorat musi ten qeust najit...

ohledne dataku:
    - pokud mas v planu poznat endgame content jen s vanilla tak ho nepoznas bohuzel
    - funguje to tak ze tvuj svet se zasekne ve stavu pred datakem. coz vetsinou znemena ze se te tykaj vechny zmeny skillu, talentu apod ale nemas moznost postupovat do novych oblasti.
    - v cata to bude tak ze vanilla hraci a vubec vsichni hraci bez cata dataku se zaseknou v patchi 3.9 v tomto patchi se svet bude chylit k nastupu deathwinga ale pokud si cata nekoupis nikdy ho neuvidis :(

Jestli si zacal hrat duida tak to je takovy :D druid je totalne nejverzatilnejsi postava ve hre. Dokaze plnit naprosto vsechny role. tank, heal, magic dps, phys. dps... ve vsech techto rolich dokaze excelovat. ALE je to asi nejtezsi char ve hre pokud to mas delat poradne:)
    KOCH
    KOCH --- ---
    je to bratranek zijici v polsku tak co :D
    KOCH
    KOCH --- ---
    ptal sem se te uz minule jak moc by te nasralo kdybych celej svuj equp dal polakovi :D
    KOCH
    KOCH --- ---
    fire: ani se mi clovece nejak nechce ;]
    KOCH
    KOCH --- ---
    nevim hru si vychutnavam ... zatim se mi nestalo ze bych se nejak zasekl nebo neco, vsechno se da krasne pochopit a clovek jde na jistotu diky quest mape coz se mi libi ze jdu za kulatym cislickem a ten mob, artefakt ci cokoli jinyho sem tam zatim dycky nasel krome arra'chei, kterou sem nasel po okoli se prochazet, stejne tak The Rake, jinak nemam problem, i to lvleni jde pekne, prachy mi jdou nadherne kze pocitam ze na 20 lvl si budu moct poridit toho mounta nakyho snad i ;] co se tyce rozborenyho sveta ... v minulosti kdyz se prechazelo na burning crusade, bylo receno ze wow hraci si furt zahraji, ale bez nejakejch questu navic a bez novejch ras, doufam ze tu bude u cataclysmu taky pac sem ted zacal a nemam v planu vyhazovat penize z okna za datak kdyz ani nevim jak to chodi na high lvlech, jen doufam ze jesli to tak bude, tak bude wotlk patch obsahovat jiz zmenenou krajinu pac si myslim ze by me to po dejovy strance mohlo znacne nadchnout pac kdyz se nak tak vcitim do deje a najednou se mi ukaze novy intro a svet je k nepoznani, melo by to se mnou znacne emotivne zahejbat :D

-co se tyce myho dosavadniho hrani tak sem znacne spokojen, kdyz si clovek trosku pohraje s nastavenim jde si na tu grafiku zvyknout, jako newbie se zatim ani tak moc neztracim akorat mi jeste zbejva naucit se ten vas pojebanej slang wowackej pac kdyz mi nekdo napise "koukej co nejdriv dingnout a muzes icc10 s neco DPS neco FERAL neco ALT blablablablabla" tak radsi ignoruju a delam blbyho :D

Spoiler Alert!!!
    - Ovsem to obrovsky mnozstvi itemu, vedomi ze uz sem na 18 lvl asi 10x menil kazdou cast equipu myho druida za veci ruznych jmen a vlastnosti ze mi z toho jde az hlava kolem, gathering a craft mi prijde ze je to samy jako v aionu akorat rozvetvenejsi, talenty delaj kazdy povolani celkem ruznorodym mi prijde i kdyz sem jich rozdelil jen par zatim, questy me nijak nenudi, naopak cumim po nich jako divej abych jich mel nejvic a pak se nemusel 2 lvly vratit do mesta atd ;] proste se mi ten system zacal celkem libit i kdyz naoko to neni to pravy orechovy
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    KOCH: wowko se levelit ntzv na hulvata bez navodu sice da ale zabere to az prilis casu. Pokud si tu hru chces uzit je nejlepsi dostat se na nejvyssi lvl co nejrdive a objevovat endgame content. do toho staryho sveta se pak da vratit... i kdyz v novym dataku ho notne rozrubou a vetsina toho sveta co je tam ted po dataku nebude takze je vesmes idelani cas co ho aspon jednou projit nez zmizi navzdy :)
    KOCH
    KOCH --- ---
    ok tak jinak dal sem si level 15 ve wowku vid zacalo to bejt naky moc rozvetveny ty schopnosti a tohle ... dneska mi PPL priveze do prace wowka na dyvkach tak to doma nainstaluju a uvidim, jesli me to nadchne na pozdejsim lvl tak ti jeste podekuju, jesli ne tak jdes do kytek :D
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    KOCH: ja se v tom nechci hrabat teda ani si nemyslim ze mame spolu nakej spor proste se jen tak tauntujem zleva do prava :D ale...
    a) ty dva draky od sebe deli sest let... (drak na obrazku dole ja lady onyxia jeden z bosu puvodniho wowka)
    b) jelikoz si videl z wowka jen den trialu nemuzes vubec pochopit jak je to velkej svet :D a kolik obsahuje modelu a ze kdyby mel modely jako aion tak se distribujue na BR disku a mas na nej dedikovany 2TB disk ;)
    c) jak rikam wow vychazi z omalovanek warcraft3 a tato stylizace je u vetsiny rozumnych lidi chapana jako trademark...

maly pribeh meho hrani wowka ;) kdyz sem wowko poustel poprvy prichazel sem tusim z nakyho x-teho la2 freecka. kamos mi poslal trial (jeste pred prvnim datadiskem v dobe ktere se rika vanilla) a ja si to nainstaloval a zalozil trial postavu... behem ani ne tri hodin me ta hra naprosto zhnusila. nadaval jsem totalne na vsechno od gameplay pres questy, skill system charakter building az po grafiku. a wowko jsem na dobre tri mesice nevidel. nechtelo se mi platit byl sem studak bez prijmu atd. Pak jsem si zalozil druhou postavu v cabalu. a kdyz me to kolem lvl 100 zhnusilo zkousel sem nekolik dalsich mmorpg (vetsinou tak tri dny a konec)... pak jsem zjistil ze tech 350mesicne me neznici a koupil jsem si original wowko (dva mesice pred vydanim prvniho datadisku). Zalozil jsem si jinou postavu zacal poznavat svet. Zvykl si na spoustu veci a zjistil ze wowko mi prinasi neco co predtim zadna jina free mmorpg... pocit ze neco delam ne totalne zbytecne. ze me neceka char wipe (jak bylo zvykem na la2 free servrech)... ze to hraji kamaradi kteri mi radi poradi kdyz neco nevim... za na netu je milion navodu staci se jen zeptat googlu (tyto veci jiz dnes lze zazit v jinych guildach... pochopte ze v roce 2006 nebylo moc na vyber)... po dokonceni sve eskapady na max lvl jsem teprve objevil proc tuhle hru hraje 14milionu lidi. Protoze tak hluboky a rozsahly svet v nemz uspech je zalozen na znalosti postavy a kooperaci mnoha hracu sem nikde jinde nevidel.
    KOCH
    KOCH --- ---
    Aion Drak jen pro porovnani jak vypada peknej drak

KOCH
    KOCH --- ---
    proti kniznimu harry potterovi nic nemam ... filmy sem nevidel, u pratchetta si muzu vzpomenout akorat na povidky od prokopnuteho bubnu a na celou zemeplochu kterou sem urcite necetl celou ale matka ktera to zrala jich mela dost a ja se i snad diky tomu dostal k fantasy a temhle vecem, co se tyce ilustratora knih, tim byl Paul Kidby a na internetu jsou nektera z jeho del urcite k nalezeni, ja se ted koukam na par vydani co sem nasel ze sutin v uloznem prostoru me postele a zacinam mit nazor ze jako omalovanky beres vse co je kreslene, malovane apod. ani na jednom obrazku mi neprislo ze by to bylo nejak prebarvickovany nebo to vodilo pocit nadnesenosti v celem meritku, naopak, vyvazene, neprehnane. mnohdy i vtipne obrazky zachycuji veci tak jak je ctenar chce videt, kralovske rodiny vypadaji kralovsky jak maji, luxusne vyzdobene velke mistnosti v kralovskem palaci, zatimco draci brloh je jen dira ve skale.

tak a ted se kouknem na wowko

tak tohle je pro me fialovouckej buzeranticek se znacne vymydlenym vyrazem ve tvari kterej neulovi ani pastiku od majky a s nazorem ze je to jeden z x draku ve hre si na me neprijdes asi pac sem se kouknul na mraky obrazku a videi na youtubu a i ten zbytek sou zfusovany namety na kripla roku :D dokonce se mi zdalo ze nejakej drak tam i poustel z nosu svetle modry mydlinky nebo co :D

fire: koukal sem na to ale urcite to nebyl tvuj drop ale dlouho sis na ne setril ... jinak i tak GZ
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    KOCH: tak to je nacase zaplatit lotro... pac zbytek sveta se uz dvacet let snazi tenhle stereotyp rozbit. at uz v podobe pratchetta ktery to zacal tak dnes napriklad herry potter (i kdyz ho nesnasim) a mnoho dalsich autoru mene znamych kteri nesnasej tu krabici kterou nastavil lotr a conan :)
    KOCH
    KOCH --- ---
    jo s planescapem mas taky pravdu, ale vzhledem k tomu ze to je tez od black isle akorat to dokazuje umeni techhle lidi ;] sice sem plenskejp nedohral (coz mi pripomina ze mam jeste savy nekde, asi zahraju nez mi prijde originalka aionu)

co se tyce SC me se proste libil daleko vic i po vydani w3, co se tyce zabavy, co se tyce tolkienovskyho stereotypu tak spousta lidi tenhle stereotyp miluje uz jen proto ze na knihach (popr. filmech mladsi generace nasich spoluobcanu co nezna cteni) sme vyrustali a proto bysme radi plnohodnotny mmo v tomhle stylu kdyz uz.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    KOCH: dve slova... planescape: torment :)... o fallout mmo se mluvi uz deset let. kdyz bethesda oznamila f3 tak se par tisic lidi sesypalo a nakonec to byla nejprodavanejsi hra roku08 a jeho DLC trha rekordy doted.

KOCH: MU je cabalu rozhodne velmi podobne. Ze to ma nejaky spolecny vyvojare jsem nevedel a ani to nijak nevyvracim. MU bylo prelomovy, cabal svym zpusobem taky. To ze i jiny rpg meli skill system je docela jasny :D ale ne takovej jako cabal. Slo mi o originalnost v tom ze pouzivanim sword skilu jsi ziskval sword expy a za ne pak sword skill pointy. Combo a retezeni skillu je taky originalnost cabalu, podobne jako bm1 + bm2. (vsechno originalni prvky cabalu nevidene v jinych hrach predtim) pak to zmenily a bylo to spojeny ale tenhle system je v cabalu originalni a ze zacatku zajistoval jistou prubeznost skilovani nevazanou levelem (vazany skill system na lvl mel napr la2 a mu).

orkove ve w3 ale nemaj nic spolecnyho s orkama z tolkinea to vis jo? :D ta tvoje basnicka hyperbola je jak vystrizena z dvou vezi a pritom blizztard zamerne tyhle stereotipy totalne rozbijel uz od warcraftu1.

starcraft sice uz barevnejsi ale skvela strategie to je co za argument :D... wow sice barevnejsi je taky ale je to ted bohuzel nejlepsi mmorpg na svete :D jako neplet se, me se grafika wowka nijak zvlast nelibi akorat ji beru jako trademark.

petice uslintanejch nerdu o grafice sc2 a d3 byly hodne k smichu to je fakt :D lidi co znali blizzard uz z drivejska moc dobre vedeli ze si do svejch designu nenechaj kecat od nikoho pokud to sami neuznaj za vhodny :)... vsadim se ze stejna skupinka lidi ted pise petici ze v sc2 nebude lan a ze novej datac do wowka znici celou hru... tyhle lidi jsou vetsinou spis k smichu :)
    KOCH
    KOCH --- ---
    a osobne sem cetl na netu ruzne zvesti o tom ze interplay si nechalo prava na MMO falloutu ale rovnez se domluvilo ze stejna prava ma i bethesda, nerad bych aby to dopadlo tak ze budou 2 mmo fallout ale rad bych aby se na tom falloutu podileli lidi co delali f1 a f2, je mi jedno kdo tam bude napsanej jako spolecnost ktera na tom bude rejzovat, ale kdyby tomu tak skutecne bylo a povedlo by se to jak by se to povist melo tak bych byl asi ten nejstastnejsi clovek na svete pac rikejte si co chcete ale puvodni dva fallouty nikdy neprekona zadny jiny rpg (rpg s postapokaliptickou tematikou, kdybyste se chteli hadat ale osobne verim ze ani baldurs gate nebyl lepsi a i kdyby tak co, delali to ty samy lidi a bylo to fenomenalni i tak ;]]])
    KOCH
    KOCH --- ---
    pokud vim tak cabal se skill systemem zdaleka nebyl prvni, ani jedinej, skill system pouziva rada nizkorozpoctovych mmo ktere jsou dokonce starsi nez cabal, co se tyce vzhledu skillu, osobne to byl jeden z par duvodu proc sem cabal zkusil ... cape v cabalu ?
    co se tyce MU, pokud si najdes jmena co se podileli na tvorbe MU a na tvorbe Cabalu, zjistis ze jich je celkem dost v Lead funkcich vyvojaru, typicka grindovacka kde v MU si pouzival jeden plosnej skill a v cabelu jich pouzivas treba 5 na high levlech, Mu si ziskala lidi diky (v te dobe) luxusnimu grafickemu zpracovani (ultimu sem nehral ale mozna se jednalo i o prvni hru s +x systemem u itemu coz nemuzu rict na sto procent), blistivosti setu, peknymi efekty atd atd a byla to v koreji jedna z nejvic popularnich her svyho casu a mnoho serveru jede do dneska i v CR jako privaty. co se tyce kabelu, pritah si lidi prave dokonalosti skillu co se tyce vzhledu (combo je mozna originalni a prislo mi prima pozdejsiho casu kdyz sem to zacal hltat), chaos arena je temer srovnatelna s devil square (prakticky jedno a to samy) [blood castle me v MU naramne bavil, dodnes lituju ze cabal neprisel s podobnou veci coz by bylo prima] a kdyz si to tak vezmes tak i system warpu je totalne stejnej a cela koncepce "mensich svetu s loadingem" je totozna, kdyz se nad tim zamyslim tak mu je vlastne jedno a to samy ve 2d, castle siege, quest mapy, event mapy, DS cily ca v cabalu a navic jeste blood castle :D cabal je opravdu nastupce MU s grafikou vzdalene podobnou stylu L2 ... jesli mi i tohle chces nejak vyvracet tak uz nevim :D

co se tyce ty blizzard grafiky tak D1 a D2 mi jako omalovanky jeste teda neprisly, starcraft sice uz barevnejsi ale skvela strategie a nebylo to jeste tak huste prebarveny diky slabsim PC a mensim graf. detailum, ovsem s prechodem na w3 mi to zaclo totalne lezt krkem pac to uz zaclo bejt divny a s wowkem uz to slo do sracek, 90% herni komunity pak podepisovalo petice za prekopani grafiky ve SC2 a D3 coz ani nevim jak dopadlo ci opadlo.takze nazor nemam sam a kdyz si vezmes ze ve w3 videjku bezi horda orku s temnych krajin vydrancovat vesnici a ta horda orku vypada jako japonska parodie na umpalumpiky, tak to mi neprijde jako zrovna vhodny graficky ztvarneni hnusnejch slizkejch orku odnekud z hory popela tamhle v rozpadlych ruinach u pekelnych bran, kdyby takhle prebarveny byly treba jen elfove ve wowku nebo tyhle hodne mysticky bytosti a jejich krajiny a zbytek klasicky britky normalni bytosti co prezivaj v pustine, vubec bych se nezlobil ba naopak a dodalo by to tem rasam i treba nejaky presvedceni pri boji jako sme tomu byli zvykli u starych rpg od black isle tak by to byl jednoznacne dalsi krok kupredu ale blizzard si drzi stale sva rozhodnuti ohledne grafiky a to ho podstatne srazi, i kdyz je stale jednicka na poli online hrani.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    KOCH: tak s cim orignalnim prisel cabal: kdyz nic jineho tak skill systemem, cape jsou taky zajimavy koncept. v MU funguji skily jinak.. a reknem je jich tam par. (nakonec pozuvas jeden skill porad dokola). dalsi orignalnosti cabalu je neskutecna paradnost skillu ktere k nemu pritahlo spoustu hracu... neni toho moc ale ta hra mela naboj a mela neco jineho. bohuzel nic noveho uz pak neprislo.

a jako tobe prijde ze blizzard nemel omalovnky? videls nekdy warcraft3? :D jedina hra od blizzu ktera nejsou uplny omalovanky je puvodni diablo ale dvojka uz je cise pixelated ale porad omalovanka :D
    KOCH
    KOCH --- ---
    fire: pribeh v cabalu mi byl taky u prdele po projiti par questu a zjisteni ze anglictina je tam nekdy az moc pokroucena ze clovek ani nevi co mu ta osoba chce rict ... v aionu sou sice jednodussi a kratsi dialogy ale vynikajici navaznost, clovek se v tom neztraci

co se tyce kotoru, ty sem mam pocit zkousel ale vzhledem k tomu ze si z toho nic podstatnyho nepamatuju tak nevim myslim ze sem nedal ani lv2 :D
    KOCH
    KOCH --- ---
    cart: pac sem chtel neco lepsiho a wowko mi prislo jako jasna volba ihned ovsem po tom co sem si to zahral sem usoudil ze o neni to pravy orechovy pro me osobne ... jinak si presne nejsem jistej s cim prisel cabal jako prvni a usnul na tom ... ja si ted nemuzu nejak vzpomenou na nic co by bylo originalni a zaroven sem to nevidel ve starejch titulech typu MU online ... a u me osobne to neni problem ani tak wowka, ako spis toho ze blizzard posledni dobou zacal delat grafiku jako pro deti i u titulu jako je diablo 3, SC2 ... proste vi na kom nejvic vytriskaj a podle toho prizpusobi obal knihy
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    KOCH: no aion je cross napadu z wowka a la2 (pricemz la2 je tam vic. uz napriklad v tom craft systemu a skill systemu)... cabal je dost originalni. prisel s par vecma jako prvni ale usnul na nich a to je jeho skoda. pokud te irituje wowko tak moc nechapu proc si ho chtel hrat :D pokud si ovsem nevedel jak vypada z miliardy videi a pak sis dal jeden den trialu v default UI tak jo chapu ze te to mohlo odradit... u wowka je potreba nesoudit kinu podle obalu no :D (a behem trialu nevidis z te hry nic. predstavi si to jako kdybys byl v cabalu jen v desert screamu behem celyho hrani, nebo v aionu na trial islandu a neslo z nej ven ;) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam