• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ENDERDiablo 4 - puvodni nejsledovanejsi Diablo klub na NYXu.

Vitejte v původním a nejsledovanějším DIABLO klubu na NYXu.

Naši veteráni Vám jistě poradí nejlépe!

discord.gg/k2489PfTN6

rozbalit záhlaví
    NJORL
    NJORL --- ---
    DWAY: DWAY to prece nemuzes srovnavat. Vzdyt Ty hru teprve poznavas. Spoustu lidi tady to hraje od vydani ... S takovym pristupem v te hre tak dlouho nevydrzis. :)
    DWAY
    DWAY --- ---
    NJORL: proto si zahraju diablo radsi solo, nebo s otcem kteremu je nejaky paragon level u prdele :) Mozna nam to nejde tak skvele jak vsem tem nolifum, ale na druhou stranu si hru uzivame diky radosti z dropu a podobne. To ze nesoluju T10 me nejak netankuje.
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    BARTUC: Ty si DIEHARD :D
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    FORTRESS: pice to sem asi tryhard :-D
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    NJORL: Tohle bych klidně podepsal. Podle mě jde o to ten kolotoč umět včas vypnout a odhadnout dobu kdy se mění casual hraní na tryhard mod. Pro mě to tuhle season je para 800, GR60 solo a GR70 group. Pak se na to vyseru a čekám na další season.
    WASQ
    WASQ --- ---
    Já řikám pojďte si se mnou někdo zahrát PoE. Po tejdnu mám (asi) endgame postavu s veškerou výbavou co byla v buildu (chystám se na novou, protože ten proces.. Ten proces byl zábavnej). Pro mě je to nový Diablo 2 (neřikám, že u toho skejsnu dlouho). Buildů nespočetně víc, než v D3. Jo a můžeš si za pár kaček koupit místo v truhle!!!! :D
    Jo 2: PARAGON SMRDÍ!
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    ONDRA_PATA: nonS
    jestli season,tak mi nekdo muze protahnout monka archiecmentama :D
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    dnes budu hrat odpoledne a vecer,zitra odpoledne a v nedeli podle kocoviny celej den. a pokud nechce nekdo prave speed xp rifty (ja supp xp barb),tak budu holt zase darmit matros :-/
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    NJORL: to je vec nazoru, me se treba paragon system libi a kdyz nebyl vubec, tak me to prislo debilni, ze se progress postavy zarazil na max levelu, pripadne pak na 100 cap. Nevidim problem v tom, ze nekdo kdo to hraje porad ma silnejsi postavu, protoze ma vic paragon levelu. No a? Good for him. Zaroven je to jistej progress, kterej ma kazdej nezavisle na tom jak moc ho miluje blizz rng. Postava bude o malicko silnejsi po veceru hrani a je jedno jestli jsem mel smulu nebo stesti na dropy.
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    btw jeden tip na lehce modifikovanej uliana build, je to hlavne DPS orientovanej build na ukor defenze a hlavne na speed farmu T10, ale s dobrym gearem a vyssim PG se da i to GRko, alespon mi to tvrdi par kamosu co se jim to taky osvedcilo: https://eu.battle.net/d3/en/profile/MiM-2723/hero/64545177 jeste je mozna varianta s generatorem CRW a runou Tsunami a misto bane of powerful dat iceblink :)
    NJORL
    NJORL --- ---
    Zásadní problém, který mi ničí hru, je vlastní paragon systém.
    Když byl paragon systém uveden v život, tak bylo skoro nemyslitelné, že by se někdo dostal přes hranici paragonu 800, za kterou co jeden plvl = 5 dex.
    Každý nový patch posunuje lať speed GR, na kterých se farmí paragony. Teď už je na šíleném GR 67+ -. Dostat se na paragon lvl 800+ je dnes otázka měsíce nebo dvou efektivního večerního hraní. A spíš bych řekl týdnů v případě no-life přístupu.
    V případě postavy kterou hraju, je cca 1 plvl roven 1K sheet dmg. Můj WD, který má skoro stejnou výbavu jako WD kamaráda s plvl 1800 ma sheet dmg 2 miliony. Kamarád má sheet dmg 3 miliony. Ten milion navíc je výhradně z rozdílu paragon levelů.
    Pokud se tedy chcete ve hře zlepšovat, tak musíte hledat optimální způsob na hrabání paragonů. Ten většinou zahrnuje skupinu 4 hráčů s přesně definovanými buildy. Rozdíl mezi solo hrou a hrou v optimalizované skupině 4 lidí je v tomto ohledu PROPASTNÝ.
    Tím se hra mění v podstatě v práci, kdy mechanicky procházíte jeden GR za druhým, ne kvůli odměně na konci a radosti z toho, že možná něco padne, ale pro ten exp gain. Jako výplata na konci měsíce, která je odvislá úměrně tomu, kolik času do práce vložíte a zda jej vkládáte efektivně.
    Paragon systém v kombinaci se sezónami v podstatě zabil non season. Na non season je diametrálně náročnější poskládat skupinu 4 hráčů, kteří hrají pravidelně a efektivně, protože tito hráči raději hrají sezóny. Dělají to hlavně proto, že na non season už v podstatě nemají šanci vyrovnat se no liferům a tak chtějí, aby všichni začali s čistým štítem. Tenhle názor je ale jen iluze, protože no-liferové nemají život ani na sezóně a do těch 1K+ paragonů se stejně dostanou mnohem rychleji, než normální hráč.
    Důvod, proč bylo D2 lepší, je především existence end game i bez paragon systému, který vytváří propastné rozdíly mezi no-life hráčem a casual hráčem.
    Bohužel v této eseji sám nemám žádný závěr a možná popírám někde sám sebe, ale tohle se mi posledních par týdnu honí hlavou s omezuju proto hraní ...
    Co se postav a jejich variablity týče, tak se mi naopak líbí, že každý patch umožní používat nové postavy, které byly předtím ne nehratelné, ale neefektivní.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    K3BAB: hele i v D2 bylo nekolik postav, ktery se hraly a ty rullovali ladderu, kolikrat si videl takovyho tesladina na 99? :-D vzdycky je nejaka postava silenjsi nez druha a nikdy nemas univerzalni buildy i v D2 si mel must have enigmu a kazda postava v podstate behala v tom samym obleceni. Co tam bylo rozhodne lepsi bylo to, ze slo jen o gear, neybly tam zadny paragony a rozdil v postave na 99 a na 85 byl minimalni, to bylo super, ale co si dobre pamatuju, tak na ball runech sem videl z 99% videl behat jen hammerdiny, jawazony, frost nova sorcky a poison/skeleton necra pripadne trapasinky... navic d2 byla postavena na uplne jinym konceptu, tak se spojila naprosto libovolna smesice postav a stacila jedna, co umela portit a behalo se jak o zivot, neby zadnej competetive content (to ze u toho nasedis/nabotis max casu a nafarmis top lvl jako competetive nepocitam). Navic musis brat v potaz to, ze i na nejvyssi obtiznost byl D2 primitivne jednoduchej a jediny, kdy clovek opravdu musel pouzivat nejakej skilla mozek bylo PvP. Vse ostatni bylo o: i boo you tele - bum bum bum - yaaaay baal charm - new game

D3 je z podstaty uplne jiny... bud si hrajes svoji hru, prochazis si hrou a hrajes libovolnou postavu a nezajima te, co se deje okolo tebe a jaka je meta a nebo chces bejt v ladderboards a pak se musis prizpusobit aktualnimu trendu a brat v potaz to, ktera postava je aktualne na vrcholu potravniho retezce. Nicmene ti to stale nebrani, abys byl R1 cruss wordl... navic v dnesni dobe, kdy mas naprosto primitivni cestu jak se dostat k BiS itemum nema smysl se bavit o tom, ze je blby hrat v parte jednu postavu a s druhou pushovat LB... Nicmene pokud to mas postaveny tak, ze chces hrat napr. crusse a jenom crusse (coz samozrejme nikomu neberu), tak se holt musis smirit tim, ze nikdy nebudes v top ranku 4 man 3 man 2 man, pokud zrovna cruss nebude odpovidat dany mete a nebude pouzitelnej v danym setupu..

pokud mas kupu postav, kdy kazda je zalozena na jinym principu, tak nikdy nedosahnes dokonalyho balancu, kdy kazda jedna postava bude zastupitelna jinou postavu. Je to blby, ale je to tak a moje konspiracni teorie je takova, ze blizz zamerne v kazdy sezone dela nekolik postav "OP" aby lidi hrali vsechny classy v prubehucasu, takze pocitam, ze nektera z dalsich sezon bude o wizne a o crussovi na 100%

co mi vylozene vadi na hre je to, ze to neni tak item based jako D2, ale jde ciste o to, kdo nafarmi vic hodin efektivneji a dostane se na vyssi paragon, protoze ten rozdil mezi para 800 a 1K je naprosto propastnej a jak tu uz nekde zaznelo, tak bych proste udelal cap na para 800 pro sezonu a cau. Para 800 se da aktualne udelat za cca mesic prumernyho hrani a pak bychom se opet dostali do situace, kdy bychom hledali jen ten BiS gear a castecne by se hra vratila ke stylu D2.

Nicmene nikomu neberu jeho nazor, tohle je ciste muj subejktivni pohled na vec a to, jak celou situaci v D3 vnimam ja. Ja mam navic obrouvskkou vyhodu v tom, ze ja proste 90% veci neresim, proste hraju hru s fajn lidma a to mi staci a je mi jedno jestli sem looser nebo ne a pokud se budu chtit dostat do vyssich lvlu a pripadne do LB, tak proste nahodim oblek ehm, teda nahodim char z mety a jedu dal a zase pohoda jazz.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    K3BAB: ja nevim no, ve vsech online hrach co sem hral byla dycky nejaka meta a pokud chtel hrat clovek competetive, tak se tomu proste musel prizpusobit a v d3 je tomu nejinak. posledni sezonu to bylo o dh dh crus wd a prijde mi, ze s4 je variabilnejsi, protoze jediny co potrebujes na push je heal monk a sup barbina a na pozici dps se to meni. Pristi sezonu to bude treba o 4x wizna ale to se uvidi. Ja tohle neresim, vim, ze kdyz budu chtit hrat v parte, tak se proste budu muset prizpusobit vetsine a mete a nevadi mi to, protoze se dostanu k vecem ktery bych normalne treba vubec nehral. Nicmene chapu jak to myslis a beru to, nicmene ja sem asi ta stastna vyjimka :-) Opet se budu opakovat, me je jedno co hraju, dulezity je to s kym to hraju :-)
    ENDER
    ENDER --- ---
    CLAVEN: diablo taky, ne? :)
    CUZMAN
    CUZMAN --- ---
    K3BAB: Pod hrat semnou EVE, ELITE DANGEROUS, SHADOWRUN CHRONICLES :-D pardon za OT!!!
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    K3BAB: Ná čo ci jebe Kebab? To je nejaký ironic hipster retro gaming alebo čo? Však Counterstrike bol v móde pred 15 rokmi, si včera docestoval z minulosti s Martym McFlyom?
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    K3BAB: pokud chces jit solo rank, tak je prece uplne jedno jakou postavu hrajes ne?
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    K3BAB: hele dal sem rank a to jen nahodou a od ty doby sem solo nesel a nezajima me to :-)
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    K3BAB: to je asi to no... me rank vubec nezajima :-) kdyz bude, fajn, kdyz nebude np...
    ENDER
    ENDER --- ---
    K3BAB: co bylo tak super na diablo 2?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Tak Bane of the Sttricken je seasonal takže

/thread
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam