dneska sem se konecne dostala k navsteve utulku v libni /predtim jsem byla jen v tel. spojeni/ --- maly REPORT:
Po prichodu do utulku me uvita stekot psu, ktery se ozve kdykoliv se neco neobvykleho deje, nebo treba jen kdyz vstanete z lavicky. Psi tady ziji ve smecce, ktere veli pani Abrahamova, nemocna stara pani, ktera se pejskum a kocickam venuje uz nekolik let. Okamzite mi nabizi misto k sezeni na lavicce pod slunecnikem, neco k piti a pousti se do vypraveni pribehu vsech pejsku - nekteri z nich se postupne chodi mazlit. Staraji se tady vesmes o stare pejsky, kteri tady mohou dozivat v poklidu sve strastiplne zivoty. Dva pejsci maji rakovinu, jeden je slepy, dalsi je zavality tak, ze nemuze poradne chodit... vsichni maji sva jmena, na ktera poslouchaji. Momentalne je v Libni 27 pejsku, 3 kocicky + 3 dvoutydenni kotatka:) a dcera pani Abrahamove ma v byte 8 dalsich pejsku + kralika.
Nekonecny uklid dela pani, ktera si zde odpracovava sve hodiny dobrocinnych praci za opilou jizdu na motorce, dale zde pomaha par lidi za financni prispevek - jako je venceni pejsku, ci jine prace, kterych je tu potreba habadej. Napriklad vystavba ruznych kotcu atd.
I pres to je tu dost neporadku, ale zato smecka velice spokojenych pejsku - Presne jak pani Abrahamova nekolikrat upozornuje a take srovnava napr. s utulkem v Troji, kde maji sice vsechno na oko krasny a uklizeny, ale pejsci se tam nemaji tak dobre.
Stravila jsem tam asi 2 hodiny, kdy na me vse pusobilo svou skromnosti, rodinnou a pratelskou atmosferou --- ale tiche uzkostlive volani po jakekoliv pomoci me nenechalo bez povsimnuti --- proto jsem velice rada, ze muzeme spolecne pomoct...
A na zaver: Pani Abrahamova ma moji velkou uctu, ze zvlada takovy zivot plny skromnosti a odevzdani. BIG UP!
fotky budou k videni ve videoprojekci - takze 13.9. na milade;)