• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    ARIA
    ARIA --- ---
    Máte někdo zkušenosti se "sociální fobií"?
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MONKOK: Tak zkusit se to může. :-)
    Já vím, že jsem byl úplně v pohodě v době, kdy jsem měl dostatek sexu. :-) Asi to zní povrchně, ale když jsem měl týden co týden sex, tak jsem se cítil po psychické stránce spokojeně. Bez sexu ale přichází frustrace a s tím asi i snižování sebevědomí... ten pocit, že najít nějakou holku může být zas otázka několika měsíců.
    Ale zkusím tu autosugesci a brát holky jako vzduch, jako přirozenou věc. :-)
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    M1C4A1: aha rozumim ti vic nez tusis, naprogramoval si takovou trosku fobii, to nic, to jsou zkusenosti. neni to tak trochu tim ze cejtis velkou potrebu, velky nutkani si tu holku najit? zni to mozna trochu divne, ale ony to z tebe cejti, ten strach tu tremu, a v takovym stavu nemas sanci udelat jakejkoliv progres. bude patrne potreba abys na to nachvili uplne zapomnel, uplne to vypustil. prestan na to uplne myslet, uplne to ze sebe vypust. bez si zabehat, pak si dej sprchu, neco dobryho k jidlu, pohodlne se usad. a zkus jednoduchy dechovy cviceni, proste ze nemyslis na nic jen na svuj dech, pomalu klidne pozoruj svuj nadech a vydech. az se takhle uvolnis zacni myslet a predstavovat si pozitivni veci, mysli na to proc mas rad sebe, svoji rodinu, svoje kamarady a vsechny lidi, celej svete. a uplne zapomen na ten problem co mas s holkama, zadnej neexistuje, jen sis ho proste vymysle , je jen v tvy hlave a ty ho proste vyfoukni zhluboka pryc a misto nej zhluboka nedechni sebevedomi a lasku. nejlip jet nekam na chatu do prirody a tam takhle par dnu relaxovat. no az se takhle dostanes do pohody, tak muzes zacit pracovat na tom vztahu k holkam. nejdriv proste budes muset dosahnout toho ze v jejich pritomnosti nebudes myslet pokud mozno na nic, to asi bude nutny aby ses do jejich pritomnosti vubec dostal. no a musis se dostat do toho stavu ze vubec o nic nejde, zadny zabrany. nesmis cejtit vubec zadnej tlak, zadny nasili. o nic nejde. uvolnenej, veselej, sebevedomej. pak muzes mluvit s holkama, jinak to nema smysl, jen by sis to prohluboval. ta sekretarka je idealni, az budes v pohode naprosto uvolnenej, di za ni a zeptej se ji jak se ma, kam pojede na dovolenou. a uvidis co se stane, pokecate si a ty se budes cejtit skvele.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    KVITKO: Jak se to veme. :-) Řeším sebevědomí proto, že vím, že to je ta věc, co mi v komunikaci s ženskýma chybí.
    KVITKO
    KVITKO --- ---
    M1C4A1: hele a jde ti o sebe samýho nebo o žencký?
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    TRUCE: Sportuju 4x týdně (posilka + kickbox) a je fakt, že při sportu na to, že jsem tragéd, nemyslím. :-D Ale dojdu domů a ... bych tam musel být nonstop. :-)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    KVITKO: Určitě udělal, ale to mi přináší sebevědomí do jiných oblastí života. :-) S holkama samozřejmě několik pozitivních zkušeností taky mám, ale ne natolik, aby to sebevědomí zvedlo na dostačující úroveň. :-)
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    MONKOK: pod tohle se taky muzu podepsat
    clovek se musi zatnout a na spatny nemyslet, rict tomu kategoricke Ne.
    a sportovat, protoze pri sportu se clovek dostava do pohody.

i kdyz mam opacny problem. udrzuji sebevedomi a asertivni jednani, ale pod kuzi trpim
    nedavam tomu stresu prostor, ale popravde me uz unavuje vecne proti nemu bojovat..

to jen pro ilustraci. clovek se musi hecnout, ale to neznamena ze ma vyhrano.
    i kdyz zas bavi me, ze to davam, ze mam obrovsky strach a najednou jej dokazu jednanim uplne zmensit
    aspon ze takto ;]
    KVITKO
    KVITKO --- ---
    M1C4A1: oblbování? :) neříkej mi, že si nikdy neudělal nic dobře, abys měl dobrej pocit sám ze sebe a díky tomu se cejtil sebevědomě.. a když to budeš dělat se vším.. i když se něco stane, něco zmrvíš nebo tak, řekneš si že si bereš ponaučení a je to.. utápět se v tom, nezkoušet to.. je špatně.. pak si na tom jak na tom teď si..:)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    KVITKO: Po kolika letech to oblbování přinese plody? :-D
    KVITKO
    KVITKO --- ---
    nejlepší je po ránu před zrcadlo a říkat jak sem hezkej,a jak dneska všechno zvládnu .. :) a zopakovat to 3x a je to :)
    KVITKO
    KVITKO --- ---
    M1C4A1: ale přesně to co napsal monkok je v každý knize jak mít rád sám sebe a jak si věřit.. dokud nemáš rád sám sebe, pochybuješ o sobě.. tak nemůžeš bejt sebevědomej..
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MONKOK: Jenže já to "násilně" dělat musím, protože už dělám běžný činnosti tak, abych nemusel s ženskejma komunikovat (např. v práci radši napíšu mail, než abych šel do vedlejšího kanclu a s tou sekretářkou se tam bavil; radši ujdu o 100 metrů dál, kde stojí pouliční hodiny, než abych se zeptal, kolik je hodin). Takže se k tomu musím takhle přesvědčovat.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    M1C4A1: no ale nedelej to "nasilne", kdyz se na neco moc koncentrujes, moc se na to fixnes, tak to pak zase nefunguje. zkousej to pri normalnich beznejch cinostech. snaz se proste komunikovat co nejvic s kazdym, tim se otrkas a pak to pude samo. Jinak u tech slecen nezapominej dulezitej je eye-contact to je celkem spolehlivej ukazatel toho jakou mas sanci si se slecnou rozumet. kdyz je ocni kontakt hura do toho. :) (sem si vzpomnel jak mi jeden moravak popisoval svoje zkusenosti. "sedis v hospode a kdyz se na tebe zenska koukne je to super, kdyz se na tebe koukne podruhy, chce sukat" ;D tomu jak tusis sebevedomi opravdu nechybelo ;) )
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MONKOK: OK, udělám si volno a budu chodit po Brně a ptát se slečen, kolik je hodin. :-)
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    M1C4A1: no ja to mu verim a citim to tak, jinak bych to nepsal. nebo si snad chtel rict jedna vec je teorie a druha praxe? to jo, ale tak kdyz neco chces tak pro to musis neco delat, pouzivat vuli, makat na sobe.
    to s holkama naprosto chapu resil jsem to taky, a plati to co pisu. proste bez do toho, hecni se a zacni treba blbostma jako ze se jich ptas kolik je hodin atd, az si vypracujes sebevedomi. Beztak jakmile s nima mluvis tak ti dojde jaka je to blbost se toho bat, dyt ony jsou hodny, mily a taky se chtej bavit. a kazda takova komunikace te strasne nakopne, at ti rekne cokoliv tak budes mit skvelej pocit. :)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MONKOK: To zní pěkně, ale jedna věc jsou slova a druhá věc je tomu opravdu věřit a cítit to tak.
    Zajímavý, že někde mi sebevědomí nechybí, ale třeba v komunikaci s ženskýma absolutní nedostatek.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    sebevedomi souvisi se strachem a laskou jako vsechno. kdyz se prestanes bat cehokoliv a misto toho zacnes vsechno milovat. tak jeden z efektu je to ze se zacnes chovat naprosto sebevedome.
    ale samozrejme da se to i jinak, jenom vylozene na sebevedomi, proste se musis umet hecovat, motivovat, naprogramovat. musis si rikat ze o nic nejde, ze prece zvladnes cokoliv, navodit si takovej stav kdy je ti vsechno jakoby jedno, prestanes cejtit jakykoliv zabrany, prestanes se bat. a to samozrejme de i bez chlastu a drog, sebevedomi podporeny takovejma latkama je celkem k nicemu, protoze vyprcha spolecne s ucinkem tech latek, a pak to bejva kolikrat jeste horsi nez normalne. zato ten stav kdy si sebevedomi navodis "prirozene" ten uz nemusi jen tak vymyzet a muze se zakotvit na dobro.
    Na sebevedomi je duleziti mit rad sam sebe, vazit si sebe svyho tela, svyho zivota, svejch pocitu a emoci, svejch myslenek a umet s tim pracovat. kdyz to clovek dela a kutivuje svoje telo a ducha tak se zase sebevedomi dostavi prirozene jako jeden z efektu. sportovat, jist zdrave, spat pravidelne dostatecne, nicim se netoxikovat (ani latky ani myslenky, zadny negativni filmy, zpravy atd., Negativni myslenky okamzite "negovat" nedavat jim energii. Napadne te "nemam na to , to nezvladnu" okamzite si razne rekne " ne naopak to zvladnu bez problemu, vsechno se povede" a dal uz na to nemyslis.), myslet pozitivne, smat se, radovat, to jsou zakladni navyky, ktery je potreba dodrzovat. :) no a zase jako se vsim udelat z toho hru, treba jen tak ze srandy vymejslet duvody proc muzes bejt naprosto sebevedomej. :)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    KVITKO: I to může být varianta...
    Mně se stává, že třeba komplimenty na svou osobu slyším... ale daleko větší váhu to mývá od někoho cizího, než od někoho známýho, u kterýho si můžu domýšlet, že to říká jen proto, aby mi udělal radost. :)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    FANAE: Taky si všímám, že když už nějakou oslovím, tak jsem ukecanej až hrůza. I když jen jestli to mletí hubou není jen podvědomá reakce na nějakej ten strach ze zklamání.
    Ale oslovit, to je snad nejhorší věc na světě. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam