• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    Sebevědomí může znamenat:
    * v běžné řeči povahový rys člověka, který si cení sebe sama a obvykle to i dává najevo svým jednáním a pod.
    * ve filosofii skutečnost vědomí sebe sama, sebereflexi.

Diskuze by měla sloužit k debatě o tom, jak sebevědomí získávat, jak ho používat ve společnosti, jak se dá trénovat, jak ho používat.
    Nebráním se širokému záběru rozpovídání, nicméně ten základ (sebevědomí) by měl mít v diskutování kořeny.
    rozbalit záhlaví
    SIVER
    SIVER --- ---
    ARIA: ne? ja ze uz tam chodim dva mesice:)))
    ARIA
    ARIA --- ---
    SIVER: Riaps je specializován na krizovou intervenci.. Ne na dlouhodobé terapie.
    SIVER
    SIVER --- ---
    FANAE: treba riaps muzes se objednat hned na co obvodaka..:o)
    ARIA
    ARIA --- ---
    FANAE: dnes už doporučení mít nemusíš. .)
    ARIA
    ARIA --- ---
    SHEALA: ? asi zkušenosti ... .D
    FANAE
    FANAE --- ---
    Mimochodem, je treba objednavat se pres praktickyho doktora nebo se muze i bez doporuceni k psychologovi?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ARIA: presne :-) tyjo koukam jak na veci kterym lidi myho veku krouti hlavou lidi prichazis hned :-)
    FANAE
    FANAE --- ---
    HONZAF: To ze me nic nepacila, ja si tam sedla a ona hodinu kecala aniz by me pustila ke slovu :D
    ARIA
    ARIA --- ---
    HONZAF: a taky je třeba "hledat" toho správného.. Každý má jiné zkušenosti, zážitky a předpoklady z nichž čerpá při léčbě.. nemluvě o metodách. Navíc ne každý má vlohy a jsou to též lidé.. Takže nějaké sympatie a důvěra či naopak...
    ARIA
    ARIA --- ---
    HONZAF: božínku to ti nedá ten psycholog.. to musíš sám .) A samozřejmě.. na počátku je třeba zadat zakázku. .)
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    kdyz tak ctu ARIA: jake mate zkusenosti s pschology? ja byl v brehove a "Co třeba prevence, zájem o vlastní růst, pochopení a pomoc jiným, získání informací, pocit bezpodmínečné lásky .. " to jsem tam teda nepozoroval. spis ze me pacil, co je muj problem, na zaklade ceho ma pripadne zacit s terapii..
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    ARIA: promin. skus to rict jinak. co pises muze byt pravda, a rad bych se dohodnul. vim ze problemy tohoto razu mam.

mylny usudek o mych emocich. nedivil jsem se ani jednou. divil jsem se jen jednou, ve stredu vecer. na ulici. aha vlastne 2x. pak po vystoupeni z auta. to jsem fakt necekal :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    _BENNY: imho je burta jestli si ho spravujes cvicenim nebo malovanim se, kazda "pece o telo" se da shodit do kategorie "marnivost". Jenze pokud se malujes/cvicis/oblikas protoze pak se citis dobre? (I treba tim ze na tebe dobre reaguje opacny pohlavi, resp to pohlavi ktery se snazis zaujmout) Imho je to burta kde cliovek to sebevedomi nabere, stejne je to vsecko z vnejsku, bud na zaklade neco ranyho, a kdyz to neslo ranym veku, musi se to spravovat posleze.
    Ja treba kdyz o sebe nepecuju si pak pripadam nevykonna, a pak se to cele tahne dal.
    FANAE
    FANAE --- ---
    ELIZHANNAH: To ja to mam presne naopak :) jednou si reknu, ze se namaluju a oblecu hezky, a pak kdyz uz skoro vyrazim z domu a pospicham, reknu si, ze vypadam desne a ze takhle nemuzu preci jit. tak bud navrat a smyti vseho co jsem na sebe napatlala nebo pomalu chození kanalem :)
    ARIA
    ARIA --- ---
    HONZAF: tak co se pro začátek naučit dostát svým slovům a předat slibované fotografie.. to by mohl být dobrý stimul .))
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    _BENNY: jo, takový "sebevědomí" má totiž vratké základy, ale co už, lepší něco než nic :-)
    ARIA
    ARIA --- ---
    ELIZHANNAH: SHEALA: taky se mi to střídá.. někdy si připadám nezajímavá, někdy ...jako dnes po cestě tramvají si připadám v poho... a jindy mě zase děsně štve "přílišný" zájem a mám pocit, že obecně jsem zajímavá jen jako pouhá žena .. ne jako cítící a myslící člověk. A tahle zkušenost mě dokáže dost vydráždit. .)
    P.S.: oči dokáží mluvit více než slova. .)
    SIVER
    SIVER --- ---
    HONZAF:
    "njn. pracovat v IT neznamena znat, rozumet ci umet spravovat MS windows :)"

tak stimhle souhlasim:-D ato na 150%
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    HONZAF: no otazka je jestli ty pravidla mely vubec njakej smysl.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    sebevedomi vystavene na bazi vyfintenosti a namalovanosti mi osobne pripadne jako jedno z nejhorsich. ale kazdemu co jeho jest...
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    ARIA: jsme drzitelem certifikace bezpecnosti fyzickych osob. ziskal jsem je v ramci zasedani NATO a MFF.
    jo muze byt ze se pravidla v tomto uvolnily. a je to jen dobre.

kovarova kobyla chodi bosa no :) muj notebook se musi zazit, aby clovek pochopil :) precejen instalace windows stara 4 roky, disk s vadnymi sektory, ruzne odkladaci slozky se tvari jako odolne proti zapisu. njn. pracovat v IT neznamena znat, rozumet ci umet spravovat MS windows :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam