• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    Podle me sebevedomi neni vlastnost cloveka se ktrou se rodi... je to vlastnost ketra prichazi a odchazi jak nezvany host.... nekdy se hodi nekdy je na obtiz...V mim zivote se obevilo as nedavno... nekolik let jsem jen padal na hubu kam jen se pohnul... us jen to ze se mi rikalo mastr of dizastr mluvi za vse... ale clovek se jednoho dne probudi a rekne si ze to takhle to nejde dal ze us ten zivot nema rad no a pak staci jen zmenit zdanlive malou vec a zivot se posune a muze se posunout i to sebevedomi.. ja bych o tom mohl mluvit hodiny... myslim ze nejdulezitejsi je se naucit poprat se s tim nejvecim nepritelem nas vsech to jsme mi sami pak us to jde.. do doby nes prijde neco co necekame a vse muze byt zas vzhuru nohama...Byly leta kdy jsem trpel fakt silenejma depresema prisel jsem si jak zaslaplej vajgl v holesovicich ve vestibulu.. skoro jsem se s toho zblaznil pak jsem se nekam vypracoval ted nekdy mam pocit ze chci toho po sobe , okoli a tak as moc ze to sebevdemo preskocilo s extremu do extremu... nekdy bych se nejradsi sam nakopal do prdele ale po tom co bylo to nak nejde rikam si ze to kde jsem je porad lepci nes ta temnota na dne... ale snad mi zivot jednou ukaze tu stridmou cestu k tomu vytouzenemu stredu... no a to si myslim ze ma kazdej... jen nespat!:)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    M1C4A1: kdysi davno jsem tento problem taky resil a dosel jsem k tomu, ze je to naprosto prirozeny. stejne jako se mi nechce po X pivech stekat se psy nebo si uriznout malicek, nechce se mi balit a premlouvat uz tak sebevedomim prekopane kocicky :-)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Nesouvisí to přímo se sebevědomím, ale je to úzce svázané:
    8 Destructive thinking patterns and how to change them
    GAF
    GAF --- ---
    EMPIRICUS: já to nechtěl říct :( Tak jsem holt podstoupil to "dělej si co chceš, ukaž co je podle tebe třeba..."

Dík.
    GAF
    GAF --- ---
    PETGRIDUS: no tak teda když to říkáš, tak jo, no... A co se teda bude dít teďka dál ?
    FANAE
    FANAE --- ---
    Nekdo ma napad, na zbavovani se pocitu menecennosti a pripadne syndromu "oskliveho kacatka" ? :)

Leze mi to na mozek :)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    GAF: no jako mohli klidne umrit
    GAF
    GAF --- ---
    PETGRIDUS: to jo, no, myslim, že si to vyslechnu ještě spoustukrát a jo máš pravdu. Tak se ti omlouvam. Ale nestydim se. Byl to prostě, no, ehm, ...spontánní pokus ;-D A znova už víckrát tohle samozřejmě nemám potřebu dělat. Doufam že ti to stačí k jinému, lepšímu pocitu. Myslel jsem to doopravdy.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    GAF: to je fakt velice chytre davat nekomu neuroleptika kdyz je nebere :(
    GAF
    GAF --- ---
    EMPIRICUS: tééda, to čumím, co jsem to požíval...

Mimochodem jedna legrační událost - když jsem risperidon bral já, neměl jsem žádné zvláštní pocity (a bohudíky kromě drsně nízkého tlaku a jednoho omdlení žádné vedlejší efekty). Po čase jsem se dokonce začal fakt cíti líp, už ne tak vydřený. Trochu konečně odpočatý. Jenže když lék snědl zkusmo mladší bratr z legrace, celý den se mátožil po bytě prý jako praštěný a šel pak odpoledne spát a probudil se až druhý den :)

Efekt na kamarádovi, který navíc ten den ještě hulil byl podobný. Chudák se chtěl učit a nevěl, že pomalu ani nezvedne víčka :) Od té doby mě lidé trochu víc věřili, že když beru takovéhle léky a "nic mi to nedělá", tak se mnou asi fakt něco je. Oni tomu moc jako zprvu věřit něchtěli totiž...
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    NAVARA: To řeším furt, takže 4-5 let? :-)
    Třeba tady dostanu odpověď od nějakého renomovaného psychologa! :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    M1C4A1: ehm, jak dlouho uz to je, co jsi obdobne resil na CS? ;)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Je to něco vážnějšího, že ani po 7 panákách absinta nemám odvahu na oslovení nějaké slečny? :-)
    GAF
    GAF --- ---
    EMPIRICUS: wow, čim je atypický ?
    GAF
    GAF --- ---
    JOHY: snad to není moc pozdě - jo taky přesně tohle jsem zažíval a léčil se nakonec Rispendolem (na doplnění hladiny serotoninu). Ale nevím, jestli je to antidepresivum.
    ARIA
    ARIA --- ---
    CYBERKOTLIK: a muzu si to na tobe vyzkouset?
    TRUE_DESIRE: tak to se nejak domluvime .)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TRISSIE: jakoze si zamestnavatele+ verejnost mysli ze jsou problem . Nekteri. Nekteri sou osviceny
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHEALA: jsou problém, nebo někdo sugeruje, že jsou problém?

Před pár lety se jedna kolegyně sesypala s těžkou depresí - neschopenka na dva měsíce. Jediné, co její nadřízení řešili, bylo, jestli jí poslat domů květiny, velkou bonboniéru nebo obojí...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SHEALA: Nevyhodi ho protoze je gay, ale pro jiny 1000+1 duvod?

Jako mozne reseni mi prijde moznost si vsechno hradit sam - jako cislo, anonymne, zadny zaznam v karte, u pojistovny,... - ale kolik lidi ty nemale palky zvladne, zvlast kdyz jsou ve stavu, kdy potrebuji psych. pomoc?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TRISSIE: imho to chce vetsi osvetu. ze strany pacientu. Proste takovy psychiatrucky coming out chcete li. Dneska uz si nikdo nedovoli vyhodit gaye, krome njakych fanatiku, ale psychiatricti pacienti sou velkej problem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam