• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    HAWRAN: Tak samozřejmě namachrovaní týpci, co se tváří, že jsou ti nej, nejsou sympatičtí ani mně. Samozřejmě to chce tu zdravou dávku sebevědomí.
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    M1C4A1: ono s tou aplikaci sebevedomi je potreba davat bacha a neprehnat to, protoze pak to ma na holky presne opacnej ucinek ;) tzn odpuzujici, stejne jako nizke sebevedomi
    GAF
    GAF --- ---
    M1C4A1: bych řekl že právě naopak. Že jeho pouhá přítomnost umožňuje existovat si rád, dobře, nebo já nevim, úspěšně nebo užitečně nebo atd...
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    HAWRAN: Netýká se to přímo sebevědomí, ale aplikace sebevědomí. O sebevědomí se sice hezky povídá, ale jako takový je samotný na nic.
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    M1C4A1: ale to potom neni sexualni vztah, jako spis sex na jednu noc. a imho oboji je tu trosku offtopic :)
    GAF
    GAF --- ---
    M1C4A1: já nevim :) - ne počkat - myslim, že člověk má vztah k čemukoliv, co potkává nějakou delší dobu. Někdy i rovnou. A někdy ten vztah je to samý, co ten dotyčný cítívá i normálně.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    HAWRAN: Tak u sexuálního vztahu tě nějakej dlouhodobější horizont nemusí zajímat, že. :-)
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    M1C4A1: se zdravym sebevedomim nevidim problem ani v jednom, otazka je co se stane v dlouhodobejsim horizontu :)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Tak koukám, že tu té bandě došly silácký řeči, tak budu muset diskuzi oživit sám:

Co si myslíte o vztahu jen na sex, dá-li se tomu říkat jen vztah, a jestli je pro vás lehčí uhnat ženskou jen na sex nebo na vztah?
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Možná je dobré se naučit tvořit svou budoucnost. Někdy může být požadováná "věc" vedleším efektem cesty. Dobrý učitel dáva předost právě tomuto způsobu výuky. Tím, že začneme tvořit svou budoucnost, si můžeme sebe sama začít cenit, pokud se nám podaří dosáhnout našich cílů.
    Je to spojeno s tím co píše hawran, začneme žít život podle vlastních pravidel. Hloubku téhle myšlenky podkládá minulost všude. Jak se naučíme dosahovat vlastních cílu je na nás. Každého osloví něco jiného. Ale to už je na jinou debatu..
    GAF
    GAF --- ---
    HAWRAN: souhlasim, je to pěkný, co jsi napsal
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    GAF: nahrávka na smeč

harmonie osobnosti vzniká když to co myslíme, to co říkáme a to co opravdu děláme je vzájemně provázáno a tvoří jeden celek. Když žijeme vlastní život podle vlastních pravidel a necítíme potřebu se ospravedlňovat. Když to jak žijeme je naše svobodná volba a když to takhle považujeme za správné.

Není to rozhodně jednoduché se do tohoto stavu dostat, ale ti, kterým se to daří (záměrně neříkám podařilo - protože tohle je kontinuální záležitost) jsou si moc dobře vědomi, jak moc pozitivní dopad to má na jejich celou existenci a v podstatě tu harmonii nadále pěstují.
    GAF
    GAF --- ---
    LODBROG: nojo, jenže z kontinuálního vědomí sebe sama (to jest člověk má tu možnost nebo schopnost a i zkušenost, že se už dlouhou dobu může chápat) vzniká ta sebejistota nebo sebedůvěra.

Ale možná že tě chápu. Tuhle jsem si přečetl takový dopis komusi na politické téma - ale to není to hlavní. Hlavní bylo, že jsem dostal pocit, že sebevědomí nebo teda klidně sebejistota, jo to je lepší slovo. Tak to vzniká jako teprve vlastně až druhotný efekt něčeho jako harmonie osobnosti. A ta vzniká když... :D ?
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    "Sebevědomí" je špatné slovo.

Výstižnější je IMHO "sebejistota" nebo "sebedůvěra".
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    HAWRAN: Tohle je hezké :)
    "....jak moc si je člověk vědom vlastního já...."
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    HAWRAN: jj první krok je začít si uvědomovat, jak o sobě člověk smýšlí, jak o sobě a k sobě promlouvá vnitřním hlasem ... odbourat automatické reakce tipu "jsem blbá/blbej", "já jsem ale debil" apod.

Prostě - začít se snažit být sámse sebou kamarád, být k sobě víc tolerantní, mít se rád/ráda takovej/taková, jakej/jaká jsem právě teď, i s nedokonalostma a chybama.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    M1C4A1: tak jo!:)
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    Já to mám tak, že kdykoliv o sobě začnu pochybovat a cítit se méněcenně, tak si snažím uvědomit proč tomu asi tak je. Sebevědomí se musí pěstovat, ale krok číslo jedna je určitě PŘESTAT SE PODCEŇOVAT. Znám spousty lidí, kteří sami sebe shazují a přitom by nemuseli, protože objektivně nemaj žádnej důvod...

Nepochybuj o sobě, nikdy o sobě nemluv negativně, neshazuj se před ostatníma.

Všecko je jen otázkou toho jak moc si je člověk vědom vlastního já. Na tom by měli lidi pracovat, aby se pokud možno co nejlépe znali.

Mě samotnému to trvalo, než jsem se dal na správnou cestu... držím palce všem kdo s tim mají problém a nabízím pomoc :)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    DREAMCASTER: V co se to zvrhne, to je na uživatelích. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam