• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    to neber doslova, proste udelat to co te tesi co mas rada a zaroven cejtis ze je dobry, prospiva ti.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    WIK22: Nechci mluvit za Mermaidu,
    ale většinou tím, že si člověk subjektivně připadá špatný,
    nevěří si a chybí mu pocit životní pohody.
    Neváží si sám sebe, přestože objektivně vidí jasně, že na něm není nic horšího než na ostatních lidech.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MERMAIDA: Aha, kope.... :)))

LOBOTECH +FANAE: Doporučuju cvičit "irimi - tenkan" - to taky rozproudí energii po těle, rozehřeje krev a hned si je člověk lecčíms jistější :)
    WIK22
    WIK22 --- ---
    MERMAIDA: Čím se projevuje tvé nízké sebevědomí?
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    MONKOK: to hezky se obleč.. to v zimě jde? umrzla bych jal zmrzlina! jo v teplých dnech je to něco jiná..
    mít se ráda takovou jaká jsem se učim - ono taky nic jiného nezbývá - jiná nebudu .. jen na určitých věcech se dá zapracovat.. ostatní nezměním
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    WIK22: dobrá... tak nějaká ta minuta by se našla! LOBOTECH a ty máte pravdu..chce to na tom zapracovat, jenže .. pořád si kladu otázku jak.. ( nechci teď odpověď - jednou jí třeba najdu.. ) jen mě to poslední dobou dost mrzí - myslím mé nízké sebevědomí... někdy mě to mezí hodně
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    zacni hezky od zakladu. udelej si cas na sebe. zasportuj si, hezky se umej, oblec, dobre se najez. a vychutnavej a ocenuj pritomnost. to je dulezity, zij v pritomnosti tady a ted. mej rada to co mas a to jaka ses. zij v pritomnosti, v radosti, uvolnene. nepotrebujes nic co uz davno nemas. sebevedomi = je vedomi si sebe sama, to je prave to ze zijes v pritomnosti s tim co je a nehledas furt neco jinyho mimo. v budoucnosti, pritomnosti atd. proste tady a ted delej to nejlepsi co te napadne. :)
    WIK22
    WIK22 --- ---
    MERMAIDA: Že na podporu sebevědomí není ani vteřina.
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    WIK22: to vím
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    LODBROG: .. vždyť jsem to psala: "kope!"

WIK22: výmluva v čem?

LOBOTECH: .. kdo by to čekal - zase tvoje slova znějí dost rozumě. potřebuju hooodně času... bohužel! snad se nezničím - než na to přijdu sama ..
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    MERMAIDA: Cas ztravenej na nyxu muzes klidne vyuzit na budovani sebevedomi :o) To budes mit asi tak.... celej den k dobru :o) Ale jak ja to vidim, potrebujes proste hodne casu, nez na to prijdes sama, nic vic asi v tuhle chvili nepomuze :o) Clovek potrebuje zazit ten moment, kdy se najednou rozhodne jinak nez obvykle, do ty doby s tim nic moc neudelas.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    FANAE: Ty jo, co děláš? :)
    WIK22
    WIK22 --- ---
    MERMAIDA: Výmluva. Kdo nechce, výmluvu najde vždy.:-))
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    LOBOTECH: :) to jsme ráda.. a ráda slyším!
    ale já nemám kopat do "koho" kam .. kde!

HOUSEFLY: .. taky byla doba - kdy jsem mohla svůj čas věnovat! teď jsem tak v hektickém rozpoložení...
    že na podporu seběvědomí už není ani v teřina.. a pak se druzí divej! mým pesimistyckým pohledům, útěkům.. a tak vůbec :(
    WIK22
    WIK22 --- ---
    HOUSEFLY: Děvčata, je to jako s kouřením, přesněji s odnaučováním kouřit. Můžete požít různá šidítka (náplasti, žvýkačky,.. - umělé sebevědomí), která vám chvíli pomohou. Ale pokud nejste v hlavě opravdu a dokonale rozhodnuté, tak se za chvíli k té cigaretě vrátíte. Nehledejte tu správnou, nejlepší radu jak na sebevědomí - rozhodněte se, že chcete být sebevědomé, že si chcete věřit, uvědomte si, že si sebe sama vážíte. A pokud máte nějaký důvod, proč si sebe vážíte málo, tak na tom zapracujte.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    MERMAIDA: Potvrzuju, pomohlo ji to, ale ono taky trvalo dlouho nez prisla na to, ze ji to bavi a zbavila se vsech tech "detinskejch bloku" v kterejch se sama ujistovala, ze jsou spravny a neslo ji to vymluvit. Takze to chtelo cas a jeji odhodlani. Ale vysledky jsou neuveritelny, alespon z meho pohledu, kdyz ji vidim kazdy den.
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    MERMAIDA: úplně se v prvním odstavci vidím. to jsem já.. znám a čtu všude spoustu "zaručených rad" a sloganů. ne každej je však dokáže na sobě aplikovat. ne, že bych nebyla otevřená novým věcem a zašpuntovala si uši.
    na koně času mám.. já ho mám tolik. klidně bych ho mohla prodávat
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    FANAE: ..kopat?.. :)
    ne ted uz vazne.. co ti pomohlo?

HOUSEFLY: jo - taky vím co je špatně, kde se stala chyba, ale neumím stím pracovat. nevěřím v samu sebe, nemám se rada, a když mi nějaký protějšek řekne něco ve smyslu "jsi nádherná" mám chuť utýct..a hlavně tomu nevěřím - chtěla bych se naučit tyhle komplimenty akcetovat, věřit jim - tím bych se mohla i naučit se mít ráda, akceptovat samu sebe a povzbudit sve sebevedomi.. nechat ho trochu růst
    nevím zda by zrovna mě pomohli koníčky..ale ono stejně na ně není čas:(
    králoství za spokojenost nedácej! !"zkus se učit být spokojená s tím co je a s tím co život púřináší" (přiznávám.. nejsou to moje slova - byla to rada! a zatí mi dělá problém se ji UČIT)
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    FANAE: já vím, co je špatně. dokážu říct, co mi je, kde je chyba. jen to neumím změnit. pomohlo by mít koníčky, ale ty nemám kvůli penězům a protože není s kým je dělat. neumím se seznamovat a vztahy udržovat pokud mě člověk dostatečně nezaujme.ale třeba se jen vymlouvám.. dala bych králoství za spokojenost
    FANAE
    FANAE --- ---
    MERMAIDA: Ja jsem zacala a dost viditelne a rychle mi to pomaha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam