• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    Sebevědomí může znamenat:
    * v běžné řeči povahový rys člověka, který si cení sebe sama a obvykle to i dává najevo svým jednáním a pod.
    * ve filosofii skutečnost vědomí sebe sama, sebereflexi.

Diskuze by měla sloužit k debatě o tom, jak sebevědomí získávat, jak ho používat ve společnosti, jak se dá trénovat, jak ho používat.
    Nebráním se širokému záběru rozpovídání, nicméně ten základ (sebevědomí) by měl mít v diskutování kořeny.
    rozbalit záhlaví
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    MERMAIDA: Potvrzuju, pomohlo ji to, ale ono taky trvalo dlouho nez prisla na to, ze ji to bavi a zbavila se vsech tech "detinskejch bloku" v kterejch se sama ujistovala, ze jsou spravny a neslo ji to vymluvit. Takze to chtelo cas a jeji odhodlani. Ale vysledky jsou neuveritelny, alespon z meho pohledu, kdyz ji vidim kazdy den.
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    MERMAIDA: úplně se v prvním odstavci vidím. to jsem já.. znám a čtu všude spoustu "zaručených rad" a sloganů. ne každej je však dokáže na sobě aplikovat. ne, že bych nebyla otevřená novým věcem a zašpuntovala si uši.
    na koně času mám.. já ho mám tolik. klidně bych ho mohla prodávat
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    FANAE: ..kopat?.. :)
    ne ted uz vazne.. co ti pomohlo?

HOUSEFLY: jo - taky vím co je špatně, kde se stala chyba, ale neumím stím pracovat. nevěřím v samu sebe, nemám se rada, a když mi nějaký protějšek řekne něco ve smyslu "jsi nádherná" mám chuť utýct..a hlavně tomu nevěřím - chtěla bych se naučit tyhle komplimenty akcetovat, věřit jim - tím bych se mohla i naučit se mít ráda, akceptovat samu sebe a povzbudit sve sebevedomi.. nechat ho trochu růst
    nevím zda by zrovna mě pomohli koníčky..ale ono stejně na ně není čas:(
    králoství za spokojenost nedácej! !"zkus se učit být spokojená s tím co je a s tím co život púřináší" (přiznávám.. nejsou to moje slova - byla to rada! a zatí mi dělá problém se ji UČIT)
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    FANAE: já vím, co je špatně. dokážu říct, co mi je, kde je chyba. jen to neumím změnit. pomohlo by mít koníčky, ale ty nemám kvůli penězům a protože není s kým je dělat. neumím se seznamovat a vztahy udržovat pokud mě člověk dostatečně nezaujme.ale třeba se jen vymlouvám.. dala bych králoství za spokojenost
    FANAE
    FANAE --- ---
    MERMAIDA: Ja jsem zacala a dost viditelne a rychle mi to pomaha
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    FANAE: .. a ty?...
    FANAE
    FANAE --- ---
    HOUSEFLY: Cvicis, tancujes, nebo delas neco podobnyho?
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    HOUSEFLY: hm, to je správná otázka.. každý má tu hranici jinde.. ale zdravé sebevědomí nemá s namyšleností nic společného, ne
    a může člověk bez zdravého sebevědomí být namyšlený? .. možná není co přehodnocovat
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    MERMAIDA: přehodnotit co je sebevědomí a kde začíná namyšlenost
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    HOUSEFLY: ted jsem tomu neporozumela.. co je možná tvá chyba? že nejsi namyšlená a nemáš vysoké sebevědomí? nebo to, že nemáš ráda sama sebe? co chceš přehpodnocovat? umělé sebevědomí - možná nacvičit jde, ale pomůže člověku, který nemá sebevědomí pouhé umělé sebevědomí?
    uměle vypracované sebevědomí může také kdykoli selhat :(
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    mít sama sebe ráda.. je pár takových lidí. mají seběvědomí tak vysoký,že působí namyšleně. možná je chyba ve mě a měla bych to přehodnotit
    WIK22
    WIK22 --- ---
    HOUSEFLY: Začít u sebelásky? Nerozumím, nevím, co si mám pod pojmem sebeláska představit. Proč bys měla být namyšlená, kdybys měla ráda své schopnosti. Jsou namyšlení lidé, které máš ráda?
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    WIK22: chtěla sem začít u sebelásky a to mi nejde. když sem chtěla mít ráda svoje schopnosti, přišlo mi, že bych byla pak akorát namyšlená.. sebevědomé lidi v okolí mám, ale jejich sebevědomí je až nezdravé
    WIK22
    WIK22 --- ---
    HOUSEFLY: Navodit umělé sebevědomí - to je myslím nesprávná cesta. Je lepší najít skutečné důvody, proč si sám sebe vážit. To se dá několikerým způsobem. Třeba si vezmi člověka ve svém okolí, o kterém se domníváš, že je dostatečně sebevědomý. A zkus si analyzovat na základě čeho je on sebevědomý. O co své sebevědomí opírá. Najdi jeho slabé stránky a zkus je porovnat se svými schopnostmi. Třeba zjistíš, že existují obory, činnosti, schopnosti, kde ho hravě zastíníš.
    Nebo se zaměř jenom na sebe, najdi svoje silné stránky. Připomínej si je a to sebevědomí přijde.
    Jenom prostě se nesnaž budovat rovnou sebevědomí.
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    pročítala sem vaši diskuzi od začátku,než mě to přestalo bavit)) dokázal si někdo z vás za tu dobu navodit umělé sebevědomí? já bych ho potřebovala jako sůl, jenže oblbovat sebe samu mi vážně nejde. naučit se mít ráda taky ne. přitom si o mě každej neznámej člověk, se kterým se pak bavím, na začátku myslel, že sem namyšlená. s hlavou skloněnou fakt nechodím, spíš je to jen ta tvrdá slupka, co má každej
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    S nesmělostí se dá bojovat, tvrdí odborníci i známé osobnosti – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/185026-s-nesmelosti-se-da-bojovat-tvrdi-odbornici-i-zname-osobnosti.html
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    PERSENOPHE: nemyslim. me spis prijde, ze s dalsimi rozchody jsem akorat vuci nim otuzilejsi :) (teda ne ze bych tech rozchodu mel za sebou nejak moc :)
    PERSENOPHE
    PERSENOPHE --- ---
    :)diky..no ja vim...nektery dny jsou horsi,nektery lepsi.. ale stejne...
    ...dostal me na kolena,protoze me opustil... ale je fakt,ze to musim brat,ze jsem uzasna a on se neumel prenyst pres to,ze jsem lepsi nez on:) jj tak to budu brat..dekuju moc:) ale stejne..nemyslite si, ze cim ma clovek za sebou vic rozchodu,tak tim je vic nesebevedomej???...nebo...zase na druhou stranu se rika,ze rozchody tribi charakter...( asi takova utecha...)
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    PERSENOPHE: ohni levou ruku v lokti nahoru, zatni ruku do pesti, a narovnej prostrednicek. funguje to. jen se k tomu clovek musi propracovat :)
    PAFKA
    PAFKA --- ---
    očividně nejsi užaná, protože tě dostal na kolena, nebo proč ještě?
    A i kdyby...musíš bejt užasná? (taky bych chtěla být užasná....bohužel taky nejsem) ale určitě máš mnoho jiných kladů pro který Tě maj jiný lidi rádi ... nebo ne? Nebo Tě všichni nesnášej a smějou se Ti? ...Kolik jich je?
    "dostal tě na kolena..." ...a nebo seš užasná a on se neuměl přenýst přes to, že jsi lepší než on, tak to obrátil proti tobě ...důvodů může být spousty :-)
    PERSENOPHE
    PERSENOPHE --- ---
    a co sebevědomí po rozchodu..... myslim,ze jsem konecne diky vztahu sebevedoma byla,ale konec me zase dostal na kolena... a nevim,jeslti me zase bavi si o sobe myslet jaka jsem uzasna,kdyz ocividne nejsem
    GAZIK
    GAZIK --- ---
    Pozitivni, negativni - to bych ani neresil. Vlastne jde o tvuj (muj..), svuj pohled na svet. Kdyz tam prijdu s tim ze na vsechny kaslu tak tim budu asi vypadat sebevedomeji ale zase mi to nic moc neda :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam